Een frisse wind door het CDA?

De intrigant Ploum, die probeerde het CDA naar zijn politiek correcte hand te zetten in een nogal twijfelachtige verkiezing, heeft bakzeil gehaald en zijn joker teruggetrokken. Dat het CDA zodoende plotseling het potentieel lijkt te hebben om de grootste partij in Nederland te worden, zal zijn overweging niet geweest zijn. Eerder de angst dat zijn oliedomme joker het CDA tot een splinterpartijtje zou reduceren bij de komende verkiezingen.

Dat roept vragen op, om te beginnen hoort een Rutger Ploum nog wel bij zo’n CDA, dat de deur openzet voor een fundamentele verandering in het vaderlandse politieke toneel?  Zijn afgezaagde geleuter over ‘diversiteit, gedeelde waarden, het soms hartgrondig, maar onderbouwd met elkaar oneens te zijn’ past niet bij ‘no nonsense figuren’ als Omtzigt en Hoekstra. Dan is er de voor de hand liggende vraag wie fractievoorzitter wordt en wie ‘ministeriabel’ is?

Uiteraard gooit Omtzigt hoge ogen in een meritocratie, maar in het vieze spelletje van de Haagse politiek heeft hij een non-valeur als de Jonge typisch niet met straatlengten kunnen distantiëren, ondanks zijn eigen grote kwaliteiten. Hij is een loyaal en correct mens, maar mist daarom in een directe confrontatie de achterbaksheid van een Rutte of een Asscher, die desnoods hun eigen moeder in de uitverkoop zetten. Zo’n positief karaktertrekje legt het waarschijnlijk af tegen het glibberige voornoemde duo. Een paling als Rutte liegt alles bij elkaar, tenzij iemand van statuur als Hoekstra hem tegen het licht houdt. Deze heeft gesteld dat hij , desgevraagd, open staat voor het lijsttrekkerschap, maar zolang brekebenen als Rutger Ploum bij de follow-up betrokken blijven kan het zomaar wéér uit de hand lopen omdat hij totaal niet bij zijn beide supersterren past met zijn benepen politiek correcte gekonkel. Het CDA heeft goud in handen, maar pas op voor zo’n brekebeen van een voorzitter! 

Wat mogen wij verwachten? In een eerste scenario gaat Omtzigt op de fractiebok zitten, ‘fair enough’, volkomen verdiend. Hij won de verkiezing in feite, dus heeft daar ook volledig recht op. Maar Ploum en zijn samenzweerders denken Hoekstra als konijn uit de hoge hoed te toveren hetgeen, ondanks diens grote kwaliteiten, een vorm van kiezersverraad is want 49% van de leden stemde op Pieter Omtzigt. Wopke wilde niet eens op de 2e Kamer kandidatenlijst staan, maar kan natuurlijk prima minister blijven, eventueel zelfs premier in plaats van een 10 jarige plaag als VVD.

Wat verandert er in de CDA op de hoofdlijnen? De salonsocialisten in het CDA hebben met van Agt, Lubbers en Balkenbrij al onnoemelijke schade aangericht door ons steeds meer in de richting van Brussel te manipuleren, maar er lijkt licht aan het eind van die tunnel te schijnen met het CDA concept van een Europa van twee snelheden! Praktisch of niet, het is eindelijk eens een kritisch geluid… Het CDA pleit voor ‘kopgroepen’ in de EU, met meer ruimte voor landen en zelfs regio’s, maar het gaat nog steeds voorbij aan de globalistische travestie op de Brusselse achtergrond van niet gekozen communisten en socialisten die ons onderdeel van hun federale, globalistische bananenrepubliek willen maken.

Het CDA vindt de 27 EU-leden te veel van het goede voor consensus en denkt, kennelijk, aan een Noordwest-Europese energiemarkt i.p.v. een collectief van 27 leden. Dat dit alleen maar kan als éérst de politieke struikelblokken van antikernenergie idioten als Timmermans en Samsom  worden geslecht, wordt echter weer vergeten.

Wat wèl aanspreekt is de ontkenning dat Brussel alle beslissingsbevoegdheid naar zich toetrekt, maar zolang er vandaag de dag geen zichtbare steun is voor Hongarije en Polen, die als kop van Jut dienen voor de socialistische kliek in Brussel, moet er nog een véél hardere houding jegens Brussel groeien. Het CDA kan niet tussen de landverraders van D’66 en de PVV van Wilders blijven balanceren… Zoals de Amerikanen zo treffend zeggen: ‘shit or get off the pot!’

In ieder geval toont dit nieuwe CDA spoortjes van realiteitszin door de moed op te brengen om te onderscheiden tussen noord en zuid, landen die de kost verdienen en potverteerders. Maar er zal ook een financiëel macrobeleid moeten komen, dat onderkent dat de salonsocialisten in Brussel èn Frankfurt op een ongekende wijze – zonder onze goedkeuring maar met de expliciete hulp van Rutte – zitten te potverteren en alle door hen gemaakte schulden via de corrupte ECB op onze rekening schrijven. De rampzalige Euro, waarvan het CDA een soort ‘pater intellectualis’ was met politici als Bert de Vries, hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd zolang Brussel niet wordt gereduceerd tot een administratiekantoor waar iedereen weer met het openbaar vervoer reist en Frans Timmermans zich niet elke dag voltremt met dure lunches en diners op uw kosten. Kortom, ook de sluipende usurpatie van onze soevereiniteit waaraan verraders als Rutte en D’66 zich al jaren schuldig maken moet snel op de schop. Eigenlijk doe ik mijzelf geweld aan met het bovenstaande want ieder weldenkend mens ziet dat een radicale Nexit véél efficiënter is, om dan een nieuwe EU op te richten met die noordelijke leden.

Het trieste feit dat alle Haagse splinterpartijtjes elkaar alweer uitsluiten over identiteitspolitiek, het klimaat, incompatibele vluchtelingen of meritocratie kan ongedaan gemaakt worden door de EU op te blazen en als het CDA eerlijk is, dan zal het moeten toegeven dat alle andere ideetjes slechts inefficiënte tussenstapjes zijn in die richting. Zelfs de SP steunt het vertrek uit de Euro en met PVV en Forum kan er een serieuze vuist in die richting gemaakt worden. Zo komen ook de landverraders van VVD, GroenLinks en PvdA die voor soevereiniteitsoverdracht kiezen, helder voor het voetlicht der kiezers, en D’66 blaast zichzelf in de tussentijd wel op met dat narcistische mens.

Terug naar de lokale politiek. In dit licht is het wellicht beter als Hoekstra pro-forma de rol van lijsttrekker op zich neemt met als zijn ‘running mate’ Pieter Omtzigt, met de bonafide intentie om deze de 2e Kamer fractie q.q. te laten leiden en Hoekstra tot premier te bombarderen.

‘Wishful thinking’? Niet noodzakelijkerwijze, want als het CDA dit handig – dus vooral zonder Ploum – speelt kàn het in één klap de grootste worden omdat er zo ontzettend veel kiezers zijn die Rutte spuugzat zijn en Baudet’s déconfiture met weinig vertrouwen bezien. Maar dan is van het grootste belang dat iemand als Wopke Hoekstra de intriganten Rutte en Asscher bij de lijsttrekkersdebatten effectief ‘te woord staat’, want daar is Omtzigt gewoon te aardig voor!

Naast Omtzigt is Hoekstra één van de weinige, leidende politici die ook nog ‘schone handen’ heeft, hetgeen van een Rutte en Asscher nooit meer gezegd kan worden. Hoe dan ook, mèt Pieter en zonder de brekebeen Hugo kan het CDA véél groter worden. Met Wopke èn Pieter samen krijgen zij wellicht vleugels, want ik ben ervan overtuigd dat er miljoenen kiezers met smacht wachten op de kans om Rutte en zijn linkse samenzweerders de deur te wijzen. Tussen CDA, PVV, de restjes van Forum en eventuele anderen die het licht gaan zien kan dit land een renaissance beleven in de vorm van de bevrijding van het linkse juk, in Den Haag èn in Brussel…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
3 jaren geleden

Ondertussen gaat de marxistisch aangedreven massa-immigratie gewoon door, onze moderne Europese samenlevingen gestaag veranderend in werelden van verarming, verachtelijking en onmenselijkheid: https://gatesofvienna.net/2010/11/islam-as-the-victor-of-western-value-relativism/

Neef Jansen
3 jaren geleden

Vanmorgen in Buitenhof een kwartier lang insinuaties, steken onder water, advocaat van de duivel, over Hoekstra. De presentator krijgt het niet voor elkaar om ook maar een behoorlijke vraag te stellen.

Joost Visser
3 jaren geleden

Wellens heeft keurig uitgezocht hoe ´onze´ Wopke initiatiefnemer is om de buitenlandse failliete banken te redden. Hoezo ´schone handen´.