Linkse extremisme en het torentje

Ex-PvdA minister Plasterk beleefde ruim een jaar geleden zijn epifanie: ‘Rutte III. Dat is een kabinet van rechts: VVD, CDA, CU – vroeger ’klein rechts’ genoemd – en het altijd plooibare D66, dus je zou nu een stevig rechts beleid verwachten. Maar het is precies omgekeerd!

Het ‘Torentje’ Den Haag.

Het kabinet-Rutte III is een enorm links kabinet. Verlagen maximumsnelheid op alle snelwegen naar 100 km! Scheuren met je auto was de trots van de VVD! Verlagen van de maximumsnelheid, wens van links, is ingevoerd door de VVD! …. huiseigenaren moeten meer belasting betalen, en ook voor grote bedrijven geen lastenverlichting en de almaar stijgende lastendruk. Dat laatste noemt de PvdA’er zelfs “dé lakmoesproef voor links beleid.’Plasterk is héél uitgesproken over het krankzinnige linkse klimaatbeleid uit de Verenigde Naties: biomassa en het gasverbod, maar ook geen protest aantekenen tegen het sluiten van kerncentrales, maar ook over het steeds vaker de portemonnee trekken voor de EU is de oud-bewindsman niet te spreken. Eén ding is helder: D66 erelid Mark Rutte gaat een klus aan krijgen om voor de verkiezingscampagne aannemelijk te maken dat hij eigenlijk ‘ergens nog wel een klein beetje rechts zou zijn’.

Helaas doet dat er niet al te veel toe omdat de Nederlandse kiezer zijn verstand ergens heeft zitten waar weinig zonlicht komt en zijn stem uitbrengt langs de lijnen van ‘als het maar progressief is’ of ‘is dat ons soort mensen?’. Een kritische houding  tegenover ongewenst, achterbaks, globalistisch beleid vanuit het Haagse torentje en daarmee uit Brussel, is er niet bij zolang partijen kunnen samenklitten in het midden om hun lucratieve plekje aan de ruif te garanderen.

De Nederlandse kiezer snurkt rustig verder en houdt zo een versplinterd politiek toneel in stand dat de groeiende oppositie tegen de ‘Rutte partij’ effectief smoort in een totalitair ‘cordon sanitaire’, Rutte’s ‘verdeel en heers’ tactiek die groeiende populistische weerstand buitenspel zet. In de afgelopen tien jaar was de corrupte, steeds meer naar links verschuivende, ‘Rutte-kliek’ aan het bewind, in feite vanaf het moment dat Wilders zijn gedoogsteun introk en wij aan Rutte en zijn heidenen in Brussel werden uitgeleverd.

In 2017 sloegen bij Rutte de stoppen door en werden wij koploper in de klimaathysterie van de communisten van GL en de salonsocialisten van de PvdA. Dit jaar gingen alle financiële scrupules overboord in de artificiële Corona hype die door Rutte voor eigen gebruik werd opgeklopt en door zijn incompetente maatje de Jonge in stand gehouden, met diens onzinnige oriëntatie op een illusoire volksgezondheid boven een gezonde economie. Zijn globalistische misbruik van de Corona illusie bracht ons steeds dichter bij de verkiezingen, reden waarom corrupte, partijen als VVD en CDA weer opportunistisch afstand namen van de klimaat onzin – zo niet het communistische GL dat daar dè unieke kans ziet om onze samenleving te verwoesten – in de hoop wat minder links te lijken voor de naïeve kiezers. Die trend is voor een blind paard herkenbaar met een steeds grotere Big Brother overheid en een VVD die nu een volledig links (schrik)-bewind propageert met een hondsbrutale slogan als de ‘wederopbouw van de middenklasse’ die zij zelf, bewust, naar de donder hebben geholpen… Hoe arrogant en achterbaks kan je zijn? Ook de élitaire salon-socialisten van de PvdA pretenderen naar dat midden te kijken, maar gaan in feite terug naar Joop. Lange Rede kurzer Sinn: u hebt nog nooit zoveel konten diametraal zien draaien als nu, met VVD en PvdA als grootste leugenaars en het slappe CDA er achteraan! De ‘Rutte kliek’ levert ons gedachtenloos uit aan de EU, waardoor de democratie nog meer wordt gesmoord…

Zijn er dan helemaal geen democratische tegenwichten te vinden voor ‘het manipulatieve mannetje van personeelzaken’? De in feite ouderwetse SP heeft nooit iets ondernomen om mee te regeren of anderszins invloed uit te oefenen. Wilders groeit weer maar blijft net zo capricieus als Baudet, die na de Staten verkiezingen een uitgelezen kans heeft laten lopen om in een boven de PVV en SP gelegen, complementair en potentieel verwant, kiezerssegment het rationele conservatisme te bundelen.

In ‘de geboorte van de nieuwe conservatieve kiezer’ signaleerde ik de overeenkomst met het Amerikaanse politieke toneel, waar de élitaire linkse krachten hun traditionele kiezers een mes in de rug hebben gestoken, terwijl de conservatieve Republikeinen met Trump hen weer hoop op een fatsoenlijke toekomst bieden. Trump heeft daarbij ook een verticale coalitie gesmeed, van hoog tot laag, door de arrogante ‘swamp’ – het crème de la crème van ‘ons soort mensen’ – in zijn conservatieve gareel te dwingen en zo een nieuw conservatisme te creëren dat nog jaren lang mee kan, mèt of zonder hem!

SP, FvD en PVV lijken op het eerste gezicht wellicht curieuze bedpartners, maar zij hebben weldegelijk een potentieel groot publiek van ‘goede populisten’, uit alle lagen van de bevolking, tot hun beschikking. Met een beetje visie, strategisch inzicht en het goede voorbeeld moeten wij daarmee toch het torentje, dat symbool van het globalisme, kunnen heroveren?      


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
3 jaren geleden

Ik heb het al vaker gelezen, CU is (klein) rechts. Hoe komt men erbij? De CU is al jaaaren een linkse partij die meegaat of zelf voorop gaat met vele linkse hobby’s. Denk vooral aan klimaat, stikstof, EU, Trump maar daarbij blijft het niet. Ook het CDA is tegenwoordig een schaamteloze linkse partij. Zelfs de VVD is vandaag de dag een linkse partij geworden, vooral door toedoen van de semi-D66er Pinokkio.

Neef Jansen
3 jaren geleden

Stapal zou wat meer aan z’n PR moeten werken. Ik zit geregeld op Verenoflood en ook Opiniez, en daar komen vergelijkbare artikelen voorbij die evenwel veel meer respons geven, met de suggestie dat ze ook veel meer gelezen worden.

Anders
3 jaren geleden

Ook als niemand gaat stemmen wint Rutte de verkiezingen. Wij worden genaaid door Rutte, de overheid en de media helpt hierbij. Door te denken dat we via de spelregels van de elite (stemmen) kunnen winnen is gelijk aan krankzinnigheid. Laat je je naaien door Rutte of vechten je voor behoud van zelfstandigheid?

Anders
3 jaren geleden
Antwoord aan  Anders

Ps. Iedereen weet dat samenwerking met Rutte tot verlies lijdt. Het is een bloedzuiger zonder banden. Zijn lot moge duidelijk zijn.