Vluchten kan niet meer…

Oostenrijk en Hongarije zijn tegen “asielquota via de achterdeur” en de verplichte verdeling van asielzoekers over verschillende EU-landen. Dit werd duidelijk tijdens een bijeenkomst in Boedapest van de Oostenrijkse Europese minister Edtstadler (ÖVP) en de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó met het oog op de nieuwste voorstellen van de Europese Commissie.

Victor Orban. Afb: Flickr.

Hoewel er nog vragen open staan waarover de standpunten verschillen, zouden die niet de reden zijn om “de samenwerking aangrijpen”, benadrukte Szijjártó tijdens de gezamenlijke persconferentie. De minister noemde de uitbreiding van de EU met de westelijke Balkan en de afwijzing van verplichte asielquota als belangrijke punten van overeenstemming. Szijjártó herhaalde het standpunt van de Hongaarse regering met betrekking tot de afwijzing van het nieuwe voorstel voor de hervorming van asielzaken van de EU, dat een “zinloze poging” was.

Van haar kant benadrukte Edtstadler op de persconferentie: Hongarije is een betrouwbare partner voor Oostenrijk, een “land van vrienden”. Samenwerking is erg belangrijk en dat moet zo blijven. Over het EU-migratiepact zei de minister: De verplichte verdeling van het beheer van illegale immigratie werkt duidelijk niet, dit traject is mislukt.

Vorige week donderdag hebben de vier Visegrad-landen, Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije, het voorstel van de Europese Commissie voor asielhervorming in Brussel verworpen. De Hongaarse premier Orbán beschuldigde de Commissie ervan “migratie te blijven beheren in plaats van te stoppen”.

Griekenland

In verband met de gebeurtenissen rond het afgebrande “vluchtelingenkamp” op het Griekse eiland Lesbos is de afgelopen weken al uitgelekt dat Duitse, extreemlinkse figuren blijkbaar ook een hand in de brand hadden. Nu sloeg de Griekse politie toe en slaagde erin een smokkelring op Lesbos op te rollen, waartoe ook vier niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) zouden behoren. Onder de 35 gearresteerden bevinden zich 33 NGO-leden uit Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Noorwegen, Frankrijk, Bulgarije en Zwitserland, meldt de krant “Protothema” in zijn online editie. Ook een Iraniër en een Pakistaan ​​worden verdacht.

De politie gaat er nu van uit dat de verdachten al in juni met hun ‘werk’ zijn begonnen en sindsdien maar liefst 32 overtochten voor migranten hebben georganiseerd, waardoor meer dan 3.000 illegalen naar Griekenland zijn gebracht. De Schmugglerring gebruikte besloten groepen en internetapplicaties om informatie uit te wisselen, bijvoorbeeld over de vertrekken en aankomsten van de sleepboten. Ze wisselden ook details uit over het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos. De politie probeert nu de financiële stromen van de groep te volgen.

Een smokkelaar had vorig jaar al aan Italiaanse journalisten bevestigd dat hij samenwerkte met “hulporganisaties”. En al tijdens de asielcrisis van 2015 en 2016 waren er rapporten en foto’s waaruit bleek dat migranten actief werden ondersteund door niet-gouvernementele organisaties toen ze het land binnenkwamen. Linkse extremisten uit met name Duitsland behoorden toen ook al tot de medeplichtigen.

Al met al gaat de veelgebruikte verwijzing naar de ‘Barmhartige Samaritaan’ bepaald niet op; de Samaritaan betaalde de herbergier 15 zilverlingen voor de opvang. De linkse extremisten verzorgen slechts gesubsidieerd de korte cruise en knikkeren de landverhuizers categorisch overboord in Europa. De firma ‘RefugeeLines’ betaalt zelf geen 15 zilverlingen aan de Griekse of Italiaanse herbergiers. Sterker: ze snuiven uw belastinggeld over de longen weg en ook met bakken tegelijk.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a.r.girbes sr
3 jaren geleden

Een uitstekend informatief artikel. Wat doet de Europese Unie? Die wil dat het pact van Marrakesh wordt uitgevoerd. Dus de NGO’s en Ursela von der Leyen, van de Europese commissie, hebben dus dezelfde doelstelling: namelijk immigranten vanuit Afrika naar Europa halen. En dan te begrijpen dat de bevolking in Europa dat niet wil. Wie is nu de kwade genius? Ik denk beide.
Het immigratieprobleem is dus nog lang niet opgelost omdat het ” kennelijk” een verdienmodel is en de ideologische idealen zijn dus ondergesneeuwd.
Immers: de NGO’s willen hun bestaansrecht continueren en de Europese Unie wil goedkopen arbeidskrachten “op de markt ” brengen onder de smoes van de vergrijzing. Dat hiermede de demografische *TIJDBOM* de kracht van een atoombom zal evenaren, zal iedereen een zorg zijn. Vandaar dat ik immigratie als waanzin classificeer.

Neef Jansen
3 jaren geleden

Ja, is het nu een soort van communistische wereldsamenzwering die Sovjetunie 2.0 plant maar dan planetair?