Gebrul op de apenrots

In de achterliggende negen maanden zijn op deze website genoeg artikelen gepubliceerd om een beeld te krijgen van Joe Biden, de Democratische hoop voor de herovering van het Witte Huis. Die artikelen zijn gebaseerd op basis van feiten en betrouwbare informatie[1]. Joe of VeePee (afkorting van Vice President) zoals hij zich graag laat noemen, wordt door de liberale media en hun volgers in Nederland herhaaldelijk geschetst als een familieman en op zich is dat juist.

Verdwaald in het moeras van Washington

Biden en Obama. Afb: wikimedia

Biden zorgt goed voor zijn familie en tijdens zijn decennia lange politieke carrière is zijn sterke hang naar nepotisme duidelijk aan de oppervlakte gekomen. Zijn zoon Hunter, broers en zuster hebben mee kunnen liften op zijn vleugels en zijn er niet slechter van geworden. Ook is helder geworden dat hij tijdens die lange politieke carrière heeft getoond een voortschrijdend inzicht te bezitten. Vooral als het zijn carrière ten goede kwam en niet omdat hij de realiteit zag zoals de doorsnee burger en wilde handelen in het voordeel van het electoraat.

Hoewel het tegenovergestelde herhaaldelijk bewezen is, heeft Joe ook regelmatig beweerd dat goede ontwikkelingen tijdens de Trump periode eigenlijk de verdiensten van Obama en hem zijn geweest. In dat kader heeft Joe de afgelopen vier jaar herhaaldelijk gekraaid dat de Obama periode schandaal vrij was en veegde haastig de ruim 50 grote (en meer dan 100 kleinere) schandalen onder de mat. Schandalen, die zich uitstrekken van de bewuste omissies, mislukkingen en misstappen van Klimaat overeenkomst van Parijs, Iran overeenkomst, Obamacare en het Midden oosten beleid via  het Solyndra schandaal, jacht op kritische reporters en journalisten tot het gedogen van het afluisteren en beschadigen van de Trump campagne.

Chaos in de USA

De aanloop naar de verkiezingen op 3 november 2020 werd geplaveid met geweldsuitspattingen in vooral door Democraten bestuurde Staten en steden door aanhangers van Black Lives Matter en Antifa; de roep om de politiekorpsen op te heffen en een ongebreidelde jacht op politie functionarissen. Daar fietste net als in andere westerse staten de benepen bestrijding van de Corona virus gelardeerd met data manipulatie en media propaganda tussendoor. En wat deed Biden? Die zat in zijn kelder en verwende vanuit de duisternis onder zijn woning, het electoraat met verwarrende uitspraken en stellingnames. Vanzelfsprekend deed de zittende president alles fout, maar dat is in een verkiezingscampagne een standaardreactie van wederzijdse kandidaten.

Meeneem dingetjes

Dinsdag was het eerste debat dat zo bevestigen de video’s, door het merkwaardige optreden van de man die het debat in goede banen zou moeten leiden, uitmondde in een geschreeuw waar het geluid van de apenheul in Apeldoorn in een diepe stilte zou wegvallen. Er zijn hardliners die het debat van anderhalf uur van begin tot het einde hebben gevolgd. Ik kon dat niet opbrengen. Tussen het geschreeuw door kon een goede luisteraar misschien oppikken welke standpunten Biden innam. Een rondje langs de velden produceerde de volgende observaties:

 • Biden verklaarde stellig dat hij en niemand anders de Democratische Partij is. Pelosi, de Jihad Squad[2], Elizabeth Warren en Maxine Waters hebben daar een andere mening over.
 • Biden beloofde de belastingen te verhogen, omdat daardoor de werkgelegenheid opgeschroefd zou worden. Hij wil o.m. de volgende maatregelen nemen: een verhoging voor inkomens hoger dan $ 400.000 en bedrijven en een verhoging van belastinginkomsten $ 3 (met 12 nullen) in de komende 10 jaar.
 • Volgens het General Equilibrium Model van de Tax Foundation[3] resulteren de plannen in een verlaging van het GDP met 1,5%, een waardeverlies van de aandelen van 2,5% en een verlies van 500.000 plus arbeidsplaatsen.
 • De politie doet volgens Democraten en liberale media zijn werk niet goed, hoe moet het politiewerk opnieuw georganiseerd worden? Biden wil sociologen meesturen met politiefunctionarissen om die van het toepassen van geweld af te houden. (?!) Overigens kon Biden geen politiekorps noemen die hem steunt in zijn strijd om het presidentschap. Trump daarentegen wordt gesteund door het overgrote deel van de ruim 900.000 politiefunctionarissen.
 • Biden beweerde de New Green Deal zoals die door Alexandria Ocasio-Cortez en Bernie Sanders is gepresenteerd, niet te hebben omarmd. Hij stelt een $ 1,7 (12 nullen) plan voor de komende 10 jaar voor, wil de winning en gebruik van fossiele brandstoffen stoppen en de energievoorziening verzorgen met zoals dat door hem wordt genoemd clean energy. Op zijn eigen website staat te lezen: “Biden believes the Green New Deal is a crucial framework for meeting the climate challenges we face. It powerfully captures two basic truths, which are at the core of his plan: (1) the United States urgently needs to embrace greater ambition on an epic scale to meet the scope of this challenge, and (2) our environment and our economy are completely and totally connected”. Bidens plan voorziet een nul fossiel gebruik in 2035 (de meeste energietoelevering bedrijven mikken op 2045 -2050); 8 miljoen zonnepaneel systemen en CO2 uitstootvrij school transport systeem (500.000 bussen). Gelet op de ervaringen tot nu toe met schone energie voorziening kunnen daar veel vraagtekens bij geplaatst worden.
 • Natuurlijk kwam Biden met de onjuiste bewering dat Trump in de eerste twee jaar van zijn ambtstermijn slechts $750 belasting had betaald. De NY Times berichtte echter dat Trump in die jaren miljoenen aan belasting heeft betaald. De NYT is niet echt een Trump bewonderend nieuws medium.
 • Biden beweerde dat de Trump regering niets voor de kleine zakenman heeft gedaan. De man die het debat stuurde corrigeerde Biden:  de Trump regering heeft de MKB met miljarden gesteund door het Paycheck Protection Program (PPP) en het verstrekken van leningen.
 • Biden beweerde dat 91 bedrijven op de Fortune 500 lijst in 2019 geen belasting betaalden. Dat kan juist zijn, maar uit een onderzoek van Institute on Taxation and Economic Policy, een links georiënteerde onderzoekorganisatie in Washington, blijkt dat bijna 40% van de Fortune 500 bedrijven zeker een jaar geen belastingen heeft betaald in de periode 2008-2015. Tijdens de Obama-Biden regeer periode.
 • Biden beweerde dat de door Trump in 2017 doorgevoerde belastingverlaging niet heeft geresulteerd in een lagere belasting afdracht voor de doorsnee Amerikaanse burger. De NYT echter: “Ever since President Trump signed the Republican-sponsored tax bill in December 2017, independent analyses have consistently found that a large majority of Americans would owe less because of the law. Preliminary data based on tax filings has shown the same”.
 • Biden beweerde dat Trump’s beleid tot een recessie heeft geleid. Sinds de Corona pandemie zijn intrede deed, gleed iedere grote geïndustrialiseerde staat in een recessie. Volgens Biden’s logica heeft Trump die ook veroorzaakt in Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en China?
 • Volgens Biden heeft de Obama-Biden regering een bloeiende economie achter gelaten in 2017. Aan het einde van de Obama periode was de economische groei vrijwel gestopt. In het eerste kwartaal van 2017 was het effect van Obama’s economische inspanningen een daling van 1,6% naar 1,4%.
 • Hoewel Hunter Biden zelf heeft verklaard dat zijn vader op de hoogte was, beweerde Biden stellig niets te weten over zijn zoons frauduleuze activiteiten in resp. met de Oekraïne en China. Volgens Biden heeft zijn zoon niets fout gedaan en is hij trots op diens prestaties. De vraag waarom Hunter Bidens activiteiten in de Oekraïne deel uitmaken van een onderzoek naar fraude wilde hij niet beantwoorden.

Ongenuanceerd gebrul

Als de neutrale waarnemer (bestaat die überhaupt nog? Niet in de USA en Nederland) zich afvraagt waarom het debat zo chaotisch verliep, dan zijn daar twee aanwijzingen voor. De pro-Biden debat leider, die Trump vragen stelde om hem in het defensief te drukken en Biden vragen aanreikte om hem er goed uit te laten zien. Wallace heeft de laatste vier jaar voortdurend bevestigd een anti-Trumper te zijn. De tweede aanwijzing is Bidens gebruikelijke debat-tactiek zoals hij dat toonde tijdens het 2012 debat tussen de twee vicepresident kandidaten: lachen, interrumperen, hekelen en uitvaren tegen zijn tegenstander. Biden werd door Trump met zijn eigen wapens bestreden en Biden kon zich maar moeilijk tegen verweren en verzandde in kreten als clown, shut up, racist, lier. 

Het antwoord op de vraag wie het debat gewonnen zou hebben is zoals gebruikelijk afhankelijk van degene aan wie de vraag gesteld wordt. Maar, wellicht dwingt de oproep van de links georiënteerde en Biden ondersteunende gevestigde mediavertegenwoordigers om de resterende twee debatten te schrappen tot nadenken en geeft een antwoord op die vraag:


[1] Artikelen “Drenkeling van Washington”(januari 2020); “I, Joe Biden”(mei 2020); “If You donot Vote for me, then You ain’t Black”(mei 2020) en “Sloppy Joe”(augustus 2020).

[2] Alexandria Ocasio Cortez (AOC), Ilhan Omar, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib.

[3] Een in Washington, DC gevestigde denktank, opgericht in 1937, die gegevens verzamelt en onderzoeksstudies publiceert over het Amerikaanse belastingbeleid op zowel federaal als staatsniveau.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
3 jaren geleden

Joe Biden is gewoon het prototype van de welbekende “foute” politicus; een zich vriendelijk voordoende leugenachtige achterbakse zakkenvuller, die over lijken gaat en corrupt is tot op het bot.
En niets toont dit duidelijker aan als de escapades van wat ik maar “team Biden” zal noemen’.
Waarbij tijdens staatsbezoeken de “Vice President” de stok hanteerde terwijl zoonlief achter de coulissen met de collecte buidel rondging.
Biden heeft dit feitelijk zelfs gewoon toegegeven, voor de camera nota bene.
“Quid pro Joe”
De maffia is er niets bij.

Puck van der Land
3 jaren geleden

Bedankt voor dit overzicht van leugens en verdraaiingen door het Biden-kamp. Geeft mij nieuwe munitie om hier de discussie aan te gaan met Trump-bashers, die de feiten niet echt kennen, en alleen maar commentaar hebben op Trumps manier van doen en praten.
Overigens wil ik nog een puntje toevoegen, dat deze week in HP/De Tijd aandacht kreeg van niemand minder dan van PvdA coryfee Maarten van Rossem: nl. dat Trump de enige republikeinse president is die geen nieuwe oorlogen is begonnen en die er in is geslaagd om tussen Israel en 2 nieuwe Arabische landen een vredesovereenkomst te tekenen. De rest van het artikel is zoals verwacht kan worden van Van Rossem, pro Democraten.