Onthoofde leraar

Het plakken van een sticker ‘NOS = Fake-nieuws’ op de rug van een NOS-journalist (of wat daarvoor doorgaat), doet in onze media meer stof opwaaien dan een moslim die in Frankrijk een geschiedenisleraar onthoofde. Dat is opmerkelijk.

Afb: Pxhere

In Frankrijk is een leraar onthoofd. Omdat hij een paar tekeningetjes in zijn klas liet zien waarop een voor moslims vermeend ‘heilig persoon’ stond. Voor de leraar was deze Mohammed – want daar ging het om – niet heilig en kennelijk geloofde de leraar iets anders zoals in vrijheid van meningsuiting, of misschien ook wel helemaal niets. Hij gaf leerlingen die aanstoot zouden kunnen nemen aan de nog te tonen afbeeldingen, de gelegenheid om de klas tijdelijk te verlaten en vervolgens zette hij uiteen waarom dergelijke afbeeldingen gewoon getoond mogen worden omdat de wet vrijheid van meningsuiting als een kern van vrijheid beschouwd. Voor een enorm aantal moslims in Frankrijk, was de klacht van één van de moslimse leerlingen voldoende aanleiding om de school te bedreigen en moord en doodslag te eisen. Dat was niet aan dovemans oren gericht: een vluchteling uit Tsjetsjenië van moslimse kunne kon het verlangen naar martelaarschap niet weerstaan en beantwoordde de oproep vanuit zijn – islamitische – gemeenschap met een grondige moordaanslag op deze leraar.

Waar de Nederlandse pers vooral doende was met de wel/niet vakantie van het meest royaal gesubsidieerde theatergezelschap van ons land (het koningshuis) en de politieke gelukszoekers Krol en Otten, bleef de moord op de Franse leraar vrijwel onbelicht. En toch is die moord, evenals de andere – talloze – aanslagen door vrijwel uitsluitend moslims in heel Europa, van groter belang dan de zoektocht naar een eenvoudige methode om veel (belasting-) geld op te slurpen of de vakantieperikelen van een hautain Koningshuis.

Een paar andere voorbeelden:

Duitsland

Een van oorsprong Libanese man, ‘arts’ van beroep en kennelijk moslim, wist na 13 jaar (!) zijn inburgeringsexamen te halen, maar faalde bij de diploma-uitreiking in 2015 alsnog. De uitgestoken hand van een vrouwelijke medewerker weigerde hij namelijk te schudden vanwege zijn geloof. Nu, vijf jaar later, geeft het Duitse gerechtshof de inburgerings-instantie gelijk. Het vrouwbeeld van de Libanees zou een goede integratie onmogelijk maken.

“Als een aanvrager weigert een hand te schudden vanwege genderspecifieke redenen die onverenigbaar zijn met de constitutie, dan is er geen sprake van een integratie met de Duitse manier van leven. Dit geldt met name als het weigeren van een uitgestoken hand van de andere sekse, zoals in deze zaak, voortkomt uit salafistisch gedachtegoed over de relatie tussen man en vrouw.”

Nederland

De salafistische islamdocent ‘Aboe Aicha’ is zondag een nieuwe inzamelingsactie begonnen voor de rechtszaken waarmee oud-directeur Soner Atasoy en de eveneens aan de kant gezette bestuurder Sadrettin Karadag hun posities op het Cornelius Haga Lyceum proberen te heroveren. Aboe Aicha – een pseudoniem van Mohamed Riani – haalde bij een soortgelijke benefiet in juli naar eigen zeggen 30.000 euro op. Nu is het streefdoel 15.000 euro, met als motto ‘Koop Haga Terug!’ Maandagochtend stond de teller op al 11.420 euro. Het Amsterdamse Haga lyceum is vanaf de oprichting voortdurend in opspraak.

Criminele organisatie

Het is geen vraag meer of we, in plaats van met een religie, niet met een ideologie hebben te maken. De hardnekkigheid waarmee moslims in een ideologische en premodernistische houdgreep worden gehouden door deze religieuze organisatie, roept veel overeenkomsten op met een criminele organisatie. Schimmige financieringen van gebedshuizen/indoctrinatie instituten, bedenkelijke islamitische scholen en schoolleidingen, geweldsmisdaden en aanslagen doen aan van alles denken, maar beslist niet aan religie.

In het voorjaar werd op een ander continent een doorgesnoven veelpleger gearresteerd en die arrestatie liep slecht voor hem af, niet in de laatste plaats omdat hij bepaald niet de indruk wekte te willen voldoen aan de terechte eisen – gelet op zijn strafblad – die de Amerikaanse hermandad aan hem stelde. Die eis was simpel overigens: ‘vent zeur niet en ga nu eens gewoon een beetje meewerken, zoveel eerder is het allemaal achter de rug’. Een mineur groepje communistische raddraaiers zag kans een golf van verontwaardiging over de wereld te laten gaan die breed werd uitgemeten in de pers. Knielen werd een regelrechte hit en zorgde voor veel extra inkomsten.

Geen steun?

Maar de vermoorde Franse leraar mocht in de pers en elders op dergelijke steunbetuigingen niet rekenen. Integendeel:  bij BNNVARA mocht een lerares maatschappijleer opdraven (‘van kleur!’), die klip en klaar stelde met vrijheid van meningsuiting komt ook verantwoordelijkheid’. Dat is een mooie frase voor mensen die ver buiten de realiteit leven. Waarom kwam nog niemand op het idee om de vrijheid van religie te koppelen aan een dergelijke ‘verantwoordelijkheid’? Dat lag toch meer voor de hand nu we dat in het geval van christelijke kerken ook eisen stellen inzake de coronapandemie, zoals in Staphorst, Urk en Barneveld. En, daarop aansluitend: hebben er al aanslagen plaatsgevonden door protestantse religieuzen, die mentaal ernstig gebukt gaan onder de storm van kritiek op hun eigenwijze, onnodige en eigenlijk weerzinwekkende beroep op de vrijheid van religie ook als die ten koste kan gaan van de gezondheid van anderen? Als wij van die groeperingen ‘verantwoordelijkheid’ mogen eisen, dan mogen we dat van islamieten ook.

Dat moeten we zelfs omdat dit de basis is van wat ons als democraten en vrijheidslievende mensen heeft gevormd en moet blijven vormen. Aan het gedram en gezeur van groepen mensen, wier worteling in onze maatschappij nog onvoldoende – en soms zelfs helemaal niet – heeft plaatsgevonden, kunnen en mogen we nooit toegeven. Hun voorouders of zijzelf  zijn hier naartoe gekomen vanwege precies die vrijheden die onze maatschappijen succesvol hebben gemaakt. Niet om het werk te doen – dat werk was al gedaan door de voorouders van de inwoners van dit land. Zij kwamen hier voor vrijheid, goede zorg, een behoorlijke levensstandaard en mogelijkheden voor hun kinderen. En zie wat die kinderen vervolgens vooral doen: de hand ophouden en blijven roepen dat zij iets niet kunnen bereiken omdat ze niet wit genoeg zijn? Niet christelijk? Omdat Zwarte Piet hier twee dagen per jaar rondloopt? Verdient Lewis Hamilton veel geld omdat hij een kleur heeft of is dat omdat hij goed in een formule1 auto kan racen? Was Barrack Obama wit? En wat heeft hij gedaan in zijn 8-jarige regeringstermijn als n.b. president van de VS om het klaarblijkelijke ‘systemische racisme’ in zijn land aan te pakken? Is Akwasi een behendig investeerder omdat hij wordt verguisd en achtergesteld of nazaat van slavenhandelaren?

Wie zal het zeggen… Vrijheid brengt inderdaad verantwoordelijkheid met zich mee. Wie die verantwoordelijkheid niet aankan, moet maar weer vertrekken naar de oorden waar het kennelijk beter voor hen is.
Maar hier, in ons land, gaan we niets voor hen aanpassen. Zoals het al is, vormt het immers een aantrekkelijk land van aankomst en misschien moeten we dáár eerst wat aan doen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
3 jaren geleden

De meerderheid van Nederland, de erfgenamen van de mensen die dit land opgebouwd hebben dus, wou en wil al deze parasiterende kolonisten ook helemaal niet.
Dat ze er dus wel in grote getale zijn, en nog steeds in grote getale binnengehaald worden, toont dus mooi het democratische gehalte van Nederland aan.
Voor al die sharia aanhangers en zeurnegers is er feitelijk maar één oplossing; inpakken en wegwezen.

3 jaren geleden
Antwoord aan  Ravian

Inderdaad! En over de Sharia gesproken, ik had de SHARIA besproken in een speech in 2015 en wordt nog steeds vervolgd wegens BELEDIGEN VAN MOSLIMS. Alles is een belediging, maar de islam gemeenschap vind Kerstfeest een belediging. Aanpassen zullen ze zich nooit. Pleur op met je suikerfeest, iftar, KORAN en moskeeen.