Journalistiek in de uitverkoop

Nog nooit eerder vertoond: de president van de USA voert dagelijks campagne terwijl de linkse ‘pers’ dat 24/7 doet voor de dementerende Democraat Biden, die zich in zijn kelder verstopt.

Afb: pixabay

Zo ontwijken de Democraten moeilijke vragen naar hun Joe Biden’s plannen om de Amerikaanse democratie om zeep te helpen èn naar diens corrupte handel in politieke gunsten in zijn vroegere functie als V.P. Daarmee heeft hij zichzelf en zijn zoon Biden meermaals in de uitverkoop gedaan ten gunste van de meest biedende, zoals de Oekraïne en China, om zich te verrijken. De moreel corrupte Amerikaanse media zijn ook al jaren in de uitverkoop aan het ‘cultuurmarxisme’ en putten zich in die hoedanigheid uit om alle bezwarende feiten onder het kleed te vegen, daarbij geholpen door Big Tech, zoals Twitter dat de vrijheid van meningsuiting ‘sans gêne’ verkracht.

In Nederland zien wij een vergelijkbaar fenomeen, waarbij de activistische pers hun credo van globalistische ignorantie in allerlei gradaties etaleert, zoals nu weer bij de onthoofding van Samuel Paty, een jonge Franse docent door een moorddadige moslim. Een zwarte draaideur-crimineel genaamd George Floyd is voor deze leeghoofden kennelijk relevanter dan de dreiging van deze beestachtige Islamitische terreur, nu weer in Frankrijk. Waarom moeten wij hun geleuter nog aanhoren over ‘institutioneel racisme’ in praatprogramma’s van de NPO terwijl de onthoofding van een Franse docent die wat onschuldige tekeningen toonde als ‘incident’ wordt afgedaan? Als iemand het waagt om daar aandacht aan te geven wordt hij ter plekke voor ‘racist’ uitgemaakt door deze collectie van haat vervulde leeghoofden, want kom niet aan het heilige huisje van een achterlijke ideologie uit de middeleeuwen die door ‘links’ omhelsd wordt terwijl die notabene strijdt met al hun ‘mensenrechten’.

Die kromme D’66 indoctrinatie sluipt steeds verder de samenleving binnen, soms op kousevoetjes, soms op grote Antifa en BLM laarzen. Zo las ik tot mijn verbazing op 19.10 jl in Elsevier hoe de ‘journalist’ Gerry van der List een gooi doet naar onsterfelijkheid in zijn artikel: ‘De begrijpelijke journalistieke afkeer van Donald Trump’ met de stelling ‘Trump haat onafhankelijke journalistiek…’.

Deze ‘originele kijk op de wereld’ is typerend voor de sluipende D’66 infiltratie. ‘En passant’ worden enkele Nederlanders die meehuilen met de extremistische wolven in het donkere Amerikaanse bos aan de kaak gesteld, kennelijk in zijn poging om zo de illusie te wekken dat van der List zelf een ‘objectieve journalist’ zou zijn. Conclusie: ‘gekke Henkie’, maar om mij voor een, mogelijk al te voorbarige, conclusie te hoeden heb ik de heer van der List deze email gezonden, waarop een dag later geen reactie te bespeuren viel:

L.S,

U schrijft: “Journalisten moeten altijd proberen eenzijdigheid te voorkomen. Maar dat zij niet enorm warm lopen voor een politicus die hun doelstellingen publiekelijk minacht en ze vijanden van het volk noemt, moet hen maar worden vergeven”. Lijkt dat u een eerlijk, objectief uitgangspunt?
Ik weet niet op welke wolk u de laatste jaren gewoond hebt, maar hoeveel procent van de (Amerikaanse) ‘journalisten’ zijn de facto openlijke, ongeletterde activisten naar uw mening? De schattingen zijn, naar ik begrijp, dat de landelijke anti-Trump pers in de USA dagelijks zo’n 93% van de (zend-)tijd besteedt aan hun stemmingmakerij, dag in dag uit. Dat kan toch nooit de doelstelling zijn van een scrupuleuze journalist?
Kijkt u eens voor een scherper perspectief naar de teloorgang van de ‘goede oude’ NRC, onder leiding van een erudiete journalist pur sang als wijlen Jerome Heldring – voorzover u daar iets van hebt meegekregen – en het trieste sufferdje dat daar nu van resteert omdat commerciële argumenten de krant in de jaren ’70 verleidden tot een politieke oriëntatie richting van Mierlo… ‘Money speaks’!
Ik heb lang geleden in New York gewoond en gewerkt en las dagelijks, met interesse de toenmalige NYT, maar het huidige product heeft toch niets met professionele, integere journalistiek te maken?
Wilt u hèn werkelijk hun eenzijdigheid vergeven terwijl zij, sinds lang voor 2016, niets anders pretenderen dan dagelijkse anti-Trump campagnes te voeren?
Kan dat wellicht de reden zijn dat Trump niet erg warm loopt voor dergelijke quasi-journalisten wier credo juist eenzijdigheid per se is?
Oorzaak en gevolg heer van der List…

Jammer dat Elsevier zo’n activist in huis heeft, niet zozeer omdat hij een typisch geborneerde D’66 klant uit de 5e colonne is, maar omdat hij geen benul heeft van wat ordentelijk ‘journalisme’ inhoudt, hij heeft geen enkel journalistiek niveau.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
3 jaren geleden

Als je met van die “gestudeerde” socialisten in gesprek komt blijkt altijd dat deze er heilig van overtuigd zijn dat de Nederlandse media “iets rechts van het midden” is.
Ze zijn gewoon allemaal dermate geïndoctrineerd dat ze geeneens meer in staat zijn om het politieke midden te bepalen.
Daarom is voor al deze lieden alles rechts van het werkelijke politieke midden dan ook meteen “extreem rechts” (wat overigens geeneens bestaat, extremisten zijn altijd socialisten).
Het journalisten korps bestaat vervolgens voor 99% uit van die “gestudeerde” socialisten, en het gevolg is dat de gevestigde media enkel nog maar linkse propaganda voort weet te brengen.
Wat deze journalisten dan vervolgens, dankzij hun zieke hersenen, voor neutrale journalistiek aanzien.
Ik ben bang dat ze gewoon allemaal rijp zijn voor een inrichting.