D66: boter op het hoofd

Er is eindelijk weer ophef over de FvD, dat hebben we lang gemist… Ditmaal staat een ’omstreden bijeenkomst’ (begin september) van Forum voor Democratie op de Amerikaanse ambassade in Wassenaar in de belangstelling. Een beboterd hoofd van D66 dook er meteen bovenop.

pechtold
Pechtold van de afscheidingsbeweging D66… Afb: Flickr.

Er zou bij die bijeenkomst sprake zijn geweest van fondsenwerving door FvD en/of inmenging in de Nederlandse politiek door de USA-ambassade. De ’beeldvorming’ die rond het evenement is ontstaan is ’onwenselijk’, laat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken maandag weten. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma betichte de Amerikaanse ambassadeur Hoekstra eerder van inmenging in de Nederlandse politiek. Volgens Sjoerdsma is er tijdens de bijeenkomst mogelijk sprake geweest van een schending van het Verdrag van Wenen, waarin de regels voor diplomatieke banden zijn vastgesteld. Daarna deed hij het aluminium mutsje weer af.

Pechtold: ontvanger van ‘Goede Huize’

Nou: veel gekker moet het niet worden natuurlijk. De vorige baas van Sjoerdsma (Pechtold) heeft nog een verdacht handeltje op zijn naam staan, door een compleet appartement ‘cadeau’ te krijgen van de Canadese oud-diplomaat Serge Marcoux. Deze kwestie was toen reden voor een kritisch rapport van het anti-corruptieorgaan van de Europese Raad: “Deze zaak laat zien dat de Kamer integriteitsregels moet invoeren en handhaven”, schreven de opstellers van het rapport, die het ‘spijtig’ noemden dat zulks nog niet was gebeurd. Kennelijk vond deze club het handelen van de D66 politicus niet erg integer. Giften van meer dan 50 euro aan parlementariërs moeten worden gemeld in het giftenregister. Dat deed Pechtold niet bij dit appartement in Scheveningen. Het appartement zou 135.000 euro waard zijn, maar in werkelijkheid bleek de waarde ruim een ton hoger. Destijds stamelde Pechtold dat het ging om een privégift en dat hij die niet hoeft te melden in het giftenregister. Maar het giftenregister is nu juist bedoeld voor zulke giften.

Het meest opvallend aan die ‘gift’ was dat niet veel later in de Kamer overleg plaatsvond over rectificatie van het beruchte CETA-verdrag (het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada). Dus als het gaat om ‘integriteit’ en ‘ongewenste buitenlandse inmenging’, dan kan het D66 Kamerlid beter eerst eens kijken in zijn eigen partij. (en volgens sommigen moet de bank in de fractieruimte ook vervangen worden wegens een paar vlekken)


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Niet alleen D-66 heeft kilo’s boter op het hoofd, ook de VVD, want ,schandaal na schandaal is in de doofpot stopt. Vertrekkende incompetente ministers enz.

Zolang de massa geen besef heeft van ” wat er eigenlijk in de politiek gaande is”, zullen de aanstichters van goedkope kletskoek én de emotionele wrakken zich roeren om de aanval op de PVV en FvD, ivm met de verkiezingen van 2021, te openen.

Maar onderschat Mark Rutte niet want zoals columnist Sype Wynia het verwoord:”
**Er zijn inmiddels wel wat patronen te ontdekken in de methode-Rutte. Kort samengevat komt het er op neer dat Rutte niets nalaat om de verkiezingen te winnen die hem aan de macht moeten brengen en vervolgens niets nalaat om geduldig de coalitie te **boetseren** die hem aan de macht moet houden. Tot het winnen van verkiezingen weer belangrijker wordt.*** ( Bron Nieuwsbrief Wynia’s week )

En, ook Rutte (VVD) zal niets nalaten om de PVV en FvD het lastig te maken.
Het “kartel” is vol van zieke spoken. ( En……. het woordje ” boetseren” moet men zeer ruim interpreteren met een negatieve betekenis)

Maar, we weten het wel:” Met modder gooien is kennelijk een politiek spelletje”.

karton
2 jaren geleden

De club die zich DDR66 noemt is wel de laatste die commentaar kan/mag leveren op andere clubjes.
Een schaamteloze vertoning om als politieke partij commentaar te leveren op anderen, terwijl men zelf het ene na het andere “smerige spelletje” speelt/heeft gespeeld.
Wat te denken van de vieze man van D66 : de “heer” Pechtold met z’n vriendin en te aborteren kind ? En zoals genoemd : het gratis ontvangen appartement.
Walgelijke clubje, dat DDR66 !