Video: Een Marokkaanse Jood…

‘Een Marokkaanse Jood van Analfabetische Ouders’ is de biografie van voormalig buitengewoon hoogleraar interculturele communicatie, David Pinto. Hij is in gesprek met Paul Cliteur en ze ontdekken de term ‘institutionele stomheid’ (IS).

NL heeft ook heel veel last van deze ‘IS’. Niet van die terroristen die Mo en Allah willen behagen. Nee, nog erger. Die hun oh zo mooie, vredige, humane, moderne en verlichte landje verraden en verkwanselen aan lieden die diametraal tegenovergestelde waarden aanhangen omdat zij hun premoderne normen regels en codes als bagage mee dragen.

Pinto migreerde in 1967 van Israël naar Nederland. Hij was titularis van een leerstoel van 1998 tot 2005 aan de universiteit van de Amsterdamse faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen. Pinto is tot op heden directeur van het Intercultureel Instituut. Een commercieel bedrijf dat hij in 1982 oprichtte. Hij is auteur van 22 boeken en publicist van meerdere onderzoeksrapporten, artikelen, columns en essays.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties