David Hume: afnokken

De universiteit van Edinburgh heeft de naam van David Hume van een gebouw geschrapt omdat zijn meningen uit de 18e eeuw in onze tijd problemen opleveren. Welk soort debiel en anachronistisch narcisme veroorzaakt dat iemand overstuur raakt door de kennisontwikkeling van een filosoof uit de 18e eeuw?

Wanneer wordt dan het gedachtegoed van Mohammed uit de Universiteit van Amsterdam verbannen? Alle moslimlanden zijn er inmiddels door van slag geraakt en die ideeën leveren alleen maar oorlog en ellende op. Zó erg, dat de mensen hun biezen pakken en de boot naar Lesbos nemen voor een beter leven met gratis GroenLinkse uitkeringen enzo. Wordt het geen tijd om de namen Mohammed en islam uit de openbaarheid te weren? Of mag ik dat niet zeggen van de OvJ’s Vreekamp en Velleman?

En dat laatste is nog het ergst. Dat je niet meer weet òf je iets mag zeggen, dat je niet weet wanneer dat mag en dat je niet weet hoe dat mag. Enkel en alleen omdat je niet weet wie de OvJ gaat worden. Het lijkt erop dat we een juridische inhoud in dit land hebben die trekken vertoont van ‘Das Reich’…

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
3 jaren geleden

Het doet mij denken aan de Rode Khmer en de Culturele Revolutie, boekenverbrandingen, mensen vermoorden die een bril dragen, en zo meer. Het betreft gewelddadige krankzinnigheid, en een overheid die te bescheten is om er iets aan te doen. De wereld is toe aan weerbare democratie en weerbare moderniteit. Anders dan worden we overlopen door de krankzinnigheid.