Sluit Pieter Omtzigt zich aan bij het FvD?

De Kartel-Coalitie realiseert zich met schrik dat kiezers binnenkort gaan stemmen en begint zich in te dekken voor de gevolgen van hun (medeplichtigheid aan) drie jaren wanbeleid. Pluchezitters doen er alles aan om hun positie te consolideren, al was het maar uit puur eigenbelang.

Een treffend voorbeeld is het CDA dat nu, om te beginnen binnenshuis, ‘met de billen bloot moet’ omdat een niet al te snuggere egotripper de persoonlijke belangen der gevestigde pluchezitters moet veilig stellen, die hem op hun beurt de kans gunnen om in zijn ‘one man show’ te volharden als fractievoorzitter. Een blatant voorbeeld van gevestigde, persoonlijke belangen die boven het partijbelang gaan, maar wat gebeurt er als de ‘apparatchiks’ in het CDA hun hand overspelen?

Zo te zien niets nieuws in het moreel corrupte Kartelland, behalve dat plots een ongebruikelijke alternatief van kwaliteit, betrouwbaarheid, competentie en integere behartiging van het landsbelang lonkt in de personen van Pieter Omtzigt en Wopke Hoekstra, die juist een hoopvol perspectief op goed  ‘teamwork’ bieden.

Hoekstra verklaarde zich solidair met ‘deze frisse wind uit Twente’ binnen het CDA.  Als het CDA kiest voor kwaliteit gaat Hugo weer voor de kleuterklas staan, hoewel hij daar waarschijnlijk net zo levensgevaarlijk zal zijn als voor de ouderen van dagen die hij, in zijn aanmatiging en onkunde, van het leven beroofd heeft. Is er trouwens nog iemand die hem daarop afrekent?

Door de jaren heen is het handige CDA er vrijwel altijd in geslaagd hun positie aan de nationale ruif te consolideren. Ook nadat ‘would-be’premier al bij de laatste formatie zijn persoonlijke belangen wéér glashard liet prevaleren en derhalve het onderwerp ‘klimaat’ uitbesteedde aan D’66. Zo rolde er een krankzinnige ‘Klimaatwet’ uit die gedurende 30 jaren moet garanderen dat de keuze voor eigenbelang van politici boven het landsbelang nog enkele generaties in het geheugen gegrift zal blijven, maar de slappeling Buma vond het best.

U kent intussen de voorspelbare, rampzalige gevolgen van het onverantwoordelijke opportunisme van onze premier: Relatief schone kolencentrales moesten wijken voor zwaar vervuilende en milieuverwoestende biomassa, de ‘lof der zotheid’ om Nederland van het gas af willen te halen en zowel het land als de zee vol te plempen met inefficiënte, milieuvervuilende windmolens en zonnepanelen. Die maken tientallen vrienden van Nijpels en Samson stinkend rijk, maar leiden tot een gegarandeerde energiecrisis in de nabije toekomst terwijl zij de enige schone en efficiënte oplossing daarvoor coûte que coûte willen voorkomen uit pure ideologische hufterigheid. Vandaar dat zij mordicus tegen kernenergie zijn als voor de hand liggende oplossing.

De gezondheidszorg zal, als het aan de linksige minister van VWS ligt, genationaliseerd en gecentraliseerd worden. In die context is het corona wanbeleid van het kabinet te triest voor woorden, temeer omdat nu aan het licht komt hoe zeldzaam onbeschoft Hugo de Jonge de op I.C. gespecialiseerde arts Gommers heeft laten manipuleren om zijn eigen incompetentie als verantwoordelijke minister met afgedwongen leugens over de beschikbaarheid van IC bedden te maskeren. Nu probeert de premier de drenkeling te redden door Gommers uit te nodigen voor ‘een goed gesprek’… De man heeft nooit enig gevoel voor verhoudingen gehad, maar heeft er kennelijk alles voor over om Omtzigt, die hem al meermaals het vuur aan de schenen heeft gelegd, een oor aan te naaien.

In een direct debat, één op één, zou Omtzigt uiteraard de vloer aanvegen met de inhoudloze schoolmeester, maar de Jonge heeft waanzinnig veel geluk dat Omtzigt een véél te nette en integere kerel is ‘om hem voor het oog van het gehele land te kakken te zetten’ over zijn bedrog, dat een politicus de kop zou moeten kosten. De corrupte vaderlandse pers rept slechts mondjesmaat, in minimale artikeltjes, van deze ‘affaire Gommers’, terwijl het kennelijk ook niet zo integere CDA ledenbestand 50/50 verdeeld is over hun figurant.

Niet alleen het CDA staat voor een waterscheiding, de gehele vaderlandse politiek heeft zich schuldig gemaakt aan het grotelijks belazeren van de domme kiezers die ook nog eens van hun referendum beroofd waren door de Social Justice stakkers van D’66, de hoofdschuldigen aan de Klimaatzwendel. Plots wordt er gerelativeerd door de Haagse opportunisten en hoeft Nederland kennelijk geen ‘klimaatkampioen van Europa’ (of de wereld) meer te zijn.

Als het CDA de ‘faux pas’ begaat om de ‘heavy weight’ Omtzigt, en daarmee Hoekstra, te desavoueren om voornoemde verkeerde redenen en nog verder naar links op te schuiven met de lichtgewicht Jonge, zal blijken bij welke andere partij een Omtzigt en wellicht ook Hoekstra inhoudelijk nader staan. Die concurrentie zal blij zijn, want het CDA zal dik profiteren als Omtzigt en Hoekstra aan de partij trouw blijven, geen van beiden zijn opportunisten van het kaliber Rutte resp. de Jonge. Integendeel, maar juist daarom zal een stap naar links van hun partij wel eens slecht kunnen aflopen voor die partij. Dit zijn twee van de weinige Nederlandse politici van een respectabel kaliber.

Het ‘goede populisme’ is door de eeuwen heen het populisme dat schoon schip maakt met morele en financiële corruptie omdat het salonsocialisten, die onze vrijheden en samenleving willen uitleveren aan het globalisme, de rekening presenteert. Niet alleen aan de corrupte Kartel-politici maar ook aan parasieten als Milieudefensie die op onze kosten dit land naar de donder proberen te helpen.

Afgelopen met ideologische babbels over ‘het groenste kabinet aller tijden’, biomassa staat op de schop en gas wordt weer gezien voor wat het is, één der schoonste fossiele brandstoffen. De Haagse lafbekken kruipen stapje voor stapje achteruit en de tijd lijkt rijp om hierover een kabinetscrisis te provoceren. Ook torenhoge studieschulden zijn geen heilig huisje meer en als kers op de taart kunnen wij de samenleving plots ook nog eens deficitair financieren. Hopelijk kan er ook eindelijk eens geld naar defensie maar de over het paard getilde Sigrid Kaag, met het enorme gat in haar beide handen, moet ècht onder curatele gesteld worden. De jaarlijkse nivelleringen van Rutte middels zijn voortdurende belastingverhogingen zullen hem de kop gaan kosten bij de komende verkiezingen als hij daar geen draai aan kan geven.

Maar er zijn maar 360° op het kompas, dus ook deze draaikont loopt tegen zijn limieten aan tenzij ‘ons soort mensen’, zowel van CDA als VVD zijde, ons nog verder in de afgrond stort. De communistische pogingen om, zowel in de USA als bij ons, in een soort tweede Culturele Revolutie een greep naar de macht te doen leiden ertoe dat er veel schuim boven kwam drijven. Het is ‘veel gespin maar weinig wol’, waarbij het gespuis niet schroomt om grof geweld te gebruiken, zoals in de USA, of daarmee te dreigen, zoals bij ons.

Het kan geen toeval zijn dat een integere politicus als Omtzigt juist nu komt bovendrijven nadat, jarenlang, links opportunisme en natte dromen over Big Brother onze samenleving hebben ondermijnd. De sleutel is in handen van de kiezers en als die nog steeds niet boos genoeg worden om een non-valeur als de Jonge weg te stemmen, vlak ik niet uit dat er een aardverschuiving in politiek Den Haag wordt ingezet, want Omtzigt en Hoekstra hebben elders héél grote toegevoegde waarde.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Derk A
3 jaren geleden

Pieter en Wopke mogen bij het CDA blijven. Maar dan met de opdracht aan de CDA stemmers dat alleen Wopke en Pieter de stemmen krijgen…en uiteindelijk maar twee zetels in het parlement krijgen…dan moet de kieswet nog wel ff worden veranderd speciaal voor het CDA…een noodwet en dus van tijdelijke aard is zo gemaakt….naar het schijnt ..maar deze is zo weer afgeschaft na de verkiezingen in 2021.

Neef Jansen
3 jaren geleden

Het CDA is heel erg inclusief aangaande de islam. Waarom dat zo is dat begrijp ik niet, want de islam is altijd heel genocidaal geweest aangaande het christendom en is dat nu nog, zoals ook de islamitische doctrine van voor tot achter doordrenkt is van bevelen tot genocide jegens o.a. het christendom. Mogelijk dat Omtzigt het voor elkaar krijgt om meer dan zijn partijgenoten de werkelijkheid in het snotje te krijgen, de werkelijkheid dus van vermoorden van christenen en wegbulldozeren van kerken en kloosters op diverse plaatsen in de wereld, door dus moslims, en dit in opdracht van de bevelen die te vinden zijn in de doctrine van de islam. Ik vrees evenwel dat de volhardende wereldvreemdheid van de huidig heersende politiek nauwelijks te corrigeren is, en mocht dan Omtzigt als het ware het licht zien in deze, dan zal hij misschien wel inderdaad overstappen naar de FVD. De komende verkiezingen gaan erover of de communisten de gelegenheid krijgen de Westerse cultuur daadwerkelijk naar de klote te helpen, m.b.v. massa-immigratie, klimaatwaan, islamisering en ontmondiging (afschaffing democratie, inspraak, referenda; hersenspoeling in zelfhaat; desinformatie in massamedia; enzovoort), of dat er mogelijk nog een correctie komt richting behoud van moderniteit en openheid van wetenschap en de moderne rechtsstaat.

Frank
3 jaren geleden
Antwoord aan  Neef Jansen

Alle christelijke partijen zitten in een spagaat. Natuurlijk willen zij de islam ook be- en inperken.
Maar er staat iets in de grondwet over godsdienstvrijheid en als zij daaraan gaan zagen, zagen ze aan hun eigen poten.
En dat gaan ze niet doen, dus moeten ze tandenknarsend toezien hoe de islamistische olievlek steeds groter wordt.
Totdat het te groot wordt en dan zal er naar kritisch naar de grondwet worden gekeken, maar ik vrees dat het dan te laat is.

arthur
3 jaren geleden
Antwoord aan  Neef Jansen

heel mooi gesproken Neef

karton
3 jaren geleden

Het gezwalk en de onduidelijkheid die Omtzigt laat zien, valt mij heel erg van hem tegen.
Nou ja, hij zit, wat mij betreft, in een verkeerde partij, dus ik maak me niet zo druk inzake het CDA.