‘Minder, minder politiek in de rechtspraak’

Het gerechtshof Den Haag behandelde het hoger beroep in de zaak die draait om de ‘minder minder-uitspraken’ die zijn gedaan in 2014. Wilders is in 2016 door de rechtbank Den Haag veroordeeld voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie. Naar blijkt onder invloed van politici uit concurrente partijen… Zijn we een bananenrepubliek geworden?

Geert Wilders in het bankje…
Afb: screenshot NOS-uitzending

Dat de rechters iets verder na moeten denken dan de ambtenaren van het Ministerie kort en helder in hun inmenging zijn, maakt Wilders bondig duidelijk. Een veroordeling kán op grond van de feiten en behandeling niet, en voor zoveel de rechtbank anders zou oordelen, is dit land tot de grond toe gecorrumpeerd.

Dan kunnen er ook andere bewegingen ontstaan die iets meer naar de realiteit van vandaag kijken. De vierde macht is niet meer onder controle kennelijk (Belastingdienst, Justitie, Binnenlandse Zaken, Defensie) en dat is een recept voor anarchie. Of die er komt, hangt onder andere af van de uitspraak in deze zaak. De Nederlandse burger kan veel hebben, maar eens houdt het op.

Dat moet hier zijn. Onze Volksvertegenwoordigers moeten kunnen zeggen wat zij willen, ook al bevalt het tegenstanders van hun standpunten niet.

VIDEO:


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties