Het CDA kiest

Leden van het Christen Democratisch Appèl (CDA) hebben gisteren via internet kunnen kijken naar de aspirant lijsttrekkers van hun partij (let op de islamitische hoofddoeken). De komende dagen kunnen zij stemmen op een van de kandidaten, te weten: Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt.

Pieter Omtzigt. Afb: wikipedia

Het werd geen gevecht dat zogenaamde ‘debat’. Het was meer een gesprek tussen twee heren en een dame, geleid door iemand die enkele dagen voor dit koffiemoment zijn voorkeur voor Hugo de Jonge nog kenbaar had gemaakt op Twitter. Debatleider Donatello Piras krijgt onder andere opdrachten van het Ministerie waar Hugo de Jonge momenteel leiding aan geeft. De voorkeur van de onbekende mensen die bij het CDA ècht aan de touwtjes trekken, was daarmee meer dan ooit duidelijk. Het verklaart meteen waarom de MSM voortdurend laten weten dat uit ‘peilingen’ blijkt dat er onder de CDA-leden een voorkeur voor De Jonge zou bestaan.

Van alle drie de kandidaten kan veel gezegd worden. Hugo de Jonge (onderwijzer, nu boven nog) liet als Minister ijskoud bejaarden naar de grafgrond verhuizen omdat het in de bejaardenpakhuizen met de bescherming tegen het coronavirus zó slecht was gesteld, dat de kraaien er op hun rug overheen vlogen. Die konden de ellende ook niet meer aanzien.

Mona Keijzer wist als Staatssecretaris van Economische Zaken de Tweede Kamer voor te liegen dat de energierekening voor de huishoudens ‘echt waar’ niet met € 334,= per jaar zou stijgen door de reddingsoperaties aan de planeet, terwijl die helemaal door het plafond gegaan zou zijn als er geen corona was uitgebroken.

En Pieter Omtzigt tenslotte, op wie weinig tot niets is aan te merken, behalve dat hij zich heeft laten kennen als een buitengewoon bekwaam controleur van het regeringsbeleid. En ook nog iemand waarvan we weten dat hij zich niet inlaat met politiek gekonkel en achterkamertjesgelul, maar recht voor zijn raap feiten op tafel legt. Feiten die er toe doen en geen halfbakken fratsen waarmee de waan van de dag weer ideologisch wordt bevredigd.

De leden van het CDA kunnen dus kiezen uit twee bewezen onbekwame prutsers en één kandidaat die met een rechte rug zijn eed nakomt: zonder last of ruggespraak.

Je zou kunnen zeggen dat de CDA-leden eindelijk kunnen kiezen wat het beste is voor Nederland. Twee kansen dat ze dat verkeerd doen en slechts ééntje waarmee ze dat goed kunnen doen. Enfin: als ze het verkeerd doen kunnen ze vrijdag in de moskee of zondag in de kerk vergiffenis vragen…

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
3 jaren geleden

Omtzigt is competent, zéér competent, maar helaas ook véél te netjes.

Als hij de mede verantwoordelijkheid van een arrogante vice-premier voor de nog steeds groeiende berg ellende van de liegende en bedriegende Stasi-belastingdienst had aangesneden, èn de rol van deze incompetente kluns bij de ‘dood door schuld en/of grove nalatigheid’ van vele kwetsbare ouderen, die door hem voor de leeuwen werden gegooid omdat hij te lam was om hen te beschermen (… ‘ nu niet aan de orde ‘), was dit voorgekookte ‘debat’ niet zo’n farce geweest en had de Jonge kunnen inpakken.

Nu vinden twee charlatans, Rutte en de Jonge, hun bedje gespreid.