Feitencontrole is een must

“You hear about certain places like Chicago and you hear about what’s going on in Detroit and other — other cities, all Democrat run. Every one of them is Democrat run. Twenty out of 20. The 20 worst, the 20 most dangerous are Democrat run.”

Rellen in de USA. Afb: Ancho / Flickr

Vorige week deed de Washington Post een feiten controle naar die uitspraak van de Amerikaanse president. And Guess what? Hij heeft gelijk. Het was voor de WP onduidelijk welke criteria de president gebruikte om een stad als “most dangerous “te kwalificeren, maar de Post gebruikte voor zijn onderzoek twee criteria die de FBI hanteert: “most violent crime”en “most violent crime per capita”. Voor het onderzoek naar de (on)juistheid van Trumps uitspraak gebruikte de Post data uit FBI’s Uniform Crime Report covering the first half of 2019.

Het resultaat van het onderzoek is dat van de 20 grote steden die getoetst werden aan most violent crime criterium er 17 bestuurd werden door Democraten en sommige van die 17 al decennia lang. Getoetst aan most violent crime per capita bleken van de 20 er 19 door Democraten en een door een onafhankelijke burgemeester bestuurd te worden. Geen enkel stad bestuurd door een Republikein. Treffend.

Het onderstaande staatje onderbouwd die stelling:

AFb: Screenshot webeditie WP, Ch.B.

Het is geen verrassing dat NY de lijst aanvoert en ook LA, Chicago, San Francisco, Detroit, Philadelphia en Baltimore trots een ereplaats hebben gekregen in de lijst van gevaarlijkste steden. Vermoedelijk zal de lijst n.a.v. de BLM rellen, de door die beweging geënsceneerde Beeldenstorm en het weggummen van de politie, een wijziging ondergaan. Vooral Seattle en Minneapolis kloppen nadrukkelijk op de deur om op dit elite lijstje opgenomen te worden.

Ondertussen bereikte de misdaad in de vorm van moord en doodslag en vernieling en proletarisch winkelen in steden als NY, Chicago, Detroit, Philadelphia en Baltimore weer ongekende pieken en moest de gemeenteraad van Minneapolis geld vrijmaken om drie gemeenteraadsleden die het politiekorps graag naar de verre horizonten willen zien verdwijnen door privé beveiligers te beschermen. De verkoop van wapens kent ongekende hoogtijdagen en ziet tevreden een groei van 500% na de gewelddadige rellen in Chicago waar in 24 uur twintig schietpartijen en zeven doden werden geregistreerd en NY waar in 12 uur 11 personen vermoord werden.

Wat zal de reactie zijn van de puissant rijke Beverely Hills bewoners nu de BLM useful idiotseat the rich”schreeuwend door hun straten trokken? Dikkere en hogere muren? Meer en zwaarder bewapende beveiligers? En wat doen de Democratisch georiënteerde gemeenteraden als een bewapende idioot besluit om een school, een kerk binnen te gaan, een vreedzame manifestatie te bezoeken en mensen neer te maaien? Sturen ze daar dan hulpverleners naar toe?

Voor de niet-gelovers die de uitspraken van Trump bij voorbaat als onjuist kwalificeren, dit advies: misschien toch maar een keer de man gelijk geven. Wanneer een media orgaan die de afgelopen vier jaar herhaaldelijk de woorden van de president geprobeerd heeft om die onderuit te halen en de man te diskwalificeren, nu tandenknarsend moet erkennen dat de uitspraak juist is, is het wenselijk om eerst die uitspraken op feiten te controleren en niet doorlopend de onderbuik te laten spreken.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties