De sportieve deugmens

De spelers van de Nederlandse Voetbal selectie hebben een verklaring gegeven waarin ze benadrukken het programma van de heren Genee, van der Gijp en Derksen te boycotten.

Afb: Wim Hollemans / Flickr

De reden is dat in het programma uitspraken over de donkere medemens gedaan worden die volgens hen te ver gaan. Hebben die spelers dan regelmatig het programma bekeken en welke uitspraken gingen hen dan te ver in die door hen bekeken programma’s? Ik betwijfel dat sterk. Scherper gesteld ik geloof er geen hout van. Is de uitspraak “ik schop iemand die met een zwart gemaakt gezicht rondloopt in zijn gezicht” niet een oproep tot geweld tegen mensen die een rol willen spelen in een jaarlijks kinderfeestje van een dag? Gelet op het Twitterbericht vinden de spelers van de Nederlandse selectie dat geweld tegen andersdenkenden wel door de beugel moet kunnen.

Klassieke slavernij

Vaak betrap ik me erop dat voetballers die een halt willen toeroepen aan discriminatie en racisme geen benul hebben waar ze over praten. Regelmatig wordt de relatie slavernij en blanke medemens gebruikt om racisme en discriminatie een gezicht te geven en wordt het helder dat ze geen notie hebben van de geschiedschrijving rond slavernij. Slavernij is zo oud als de geschiedschrijving zelf en het is opmerkelijk dat volgens die geschiedschrijving juist de donkere mens in Noord Afrika en het Midden Oosten zich niet onbetuigd heeft gelaten om zijn machtspositie uit te buiten en de onderworpen medemens te gebruiken voor diverse diensten. Slavernij bezit in de Klassieke Oudheid verschillende verschijningsvormen, van gedwongen dienstverlening (militair, huishoudelijke hulp, zware fysieke arbeid), tot straf en/of om schulden af te lossen. Alle verschijningsvormen hebben het onvrijwillige element gemeenschappelijk.

Om het geheugen van spelers en coach van het Nederlandse elftal op te frissen een paar voorbeelden: Op de kleitabletten uit de periode 3100-2300VC van Sumeriërs in het Tweestromenland staat te lezen dat ze zich bezig hielden met slavernij en slavenhandel als een van de kostbare componenten voor de ruilhandel. De Nubiërs in het stroomgebied van de Nijl bezaten in de periode 2500-1500VC een uitgebreide slavengemeenschap, waarvan het mannelijke deel zich nuttig moest maken in de open dag goudmijnen. Egyptenaren gebruikten Hebreeërs, afstammelingen van aartsvader Jacob eeuwenlang (1700-1250VC) als slaven. De Sjang Dynastie had op het Chinese subcontinent in de periode 1600-1046VC een hiërarchisch ingedeeld samenlevingsmodel verdeeld in koning, edelen, burgers en slaven. Slaven waren ook in dit samenlevingsmodel leden van onderworpen volken. Romeinen verhandelden gevangen genomen Germanen op slavenmarkten en de sterkeren eindigden in de arena als gladiatoren. In de 6de eeuw zijn het vooral Arabische stammen die hun slaven uit de West Afrikaanse regio halen. In de loop der eeuwen verschuiven Arabische slavenbronnen van Afrika naar Europa m.n. het Iberisch schiereiland. Later bloeide in de periode 1300-1900 de slavenhandel in Afrika zelf op in Ghana, Nigeria en Somalië, waar stammen als Ashanti (Ghana)[1] en Yoruba (Nigeria) economisch afhankelijk waren van de slavenhandel.

Uit de geschetste voorbeelden blijkt dat het machtsspel tussen volken en stadstaten frequent resulteert in het lot van de overwonnenen om als slaaf diensten voor de overwinnaar uit te voeren. Vaak moest het mannelijke segment harde en langdurige fysieke arbeid verrichten en zelfs op het slagveld en in de arena zijn mannetje staan. Meestal met de dood tot gevolg. Gemeten met de yardstick van die oude vervlogen tijden, was het de normaalste zaak van de wereld dat het lot van de overwonnenen in harems, woningen van machthebbers, arena, slagveld en galeien eindigden. Misschien toch maar even deze video bekijken  https://youtu.be/3NXC4Q_4JVg.

Moderne slavernij

Slavernij beperkt zich niet tot het verleden. Sporen van slavernij kunnen in het huidige millennium op alle continenten gevonden worden. Die strekken zich uit van Noord Koreanen in de scheepsindustrie in o.m. Polen, via personen van het Indische Subcontinent in de dienstverlening en bouw op het Arabisch schiereiland, mensen uit Zuidoost Azië als bemanning van vrachtschepen op de wilde vaart tot kinderarbeid op alle continenten. Hoewel Afrika symbool staat voor de Zwarte slavernij waarbij vooral mannen afgevoerd werden naar plantages in Noord Amerika en het noorden van Zuid Amerika, kan en mag dit gegeven in een discussie over slavenhandel en slavernij niet ontbreken. Als men het transfer circus dat twee keer per jaar plaats vindt, onder een loep bestudeert, dan moeten die spelers die nu zo hard Derksen c.s. willen fileren, ook gecategoriseerd worden bij de slaven van onze tijd. Wie bepaalt uiteindelijk waar de speler in kwestie zijn brood gaat verdienen? Hij of zijn zakenvertegenwoordiger? De voorbeelden van Nederlandse spelers die niet tot de creme of the crop gerekend kunnen worden en in de loop van hun voetbal loopbaan, helaas een of meerdere keren een verkeerde keuze hebben gemaakt, zijn talrijk. Die voorbeelden schetsen het beeld dat de zaakwaarnemer een grotere invloed heeft op leefomstandigheden en toekomst van een speler dan de betrokkenen zelf. En dan komt die voetballer op het einde van zijn loopbaan met de kanttekening dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen?

Dit weekend ontdekte ik dat iedere speler in Engeland niet alleen braaf knielde, maar ook allemaal dezelfde naam op de rug hadden: “Black Lives Matter”. Een duidelijker voorbeeld van verregaand onbenul heb ik in mijn zeven decennia strekkend leven niet moeten aanschouwen. Knielen? Drukt dat niet onderdanigheid, serviliteit uit, overgave en is dat wat die spelers de samenleving willen tonen? Waarvoor knielen ze eigenlijk? En dan dat Black Lives Matter? Een fascistische beweging die erop uit is om het samenlevingsmodel waarin die spelers bundels geld krijgen, op zijn gat te gooien. Een binnenlandse terreurbeweging die de met bloed zweet en tranen opgebouwde bedrijfjes van hardwerkende blanke en donkere middenstanders vernietigt, die andersdenkenden bedreigt en molesteert, mensen vanwege hun huidskleur het ziekenhuis in slaat en politiefunctionarissen point blank neermaait. Die spelers ondersteunen dus met die Black Lives Matter opdruk redeloos geweld?

Bloed, Zweet en Tranen

Terug naar onze Nederlands elftal selectie. Ze laten zich gewillig misbruiken als deugmensen in het kwadraat gestuurd door grote koppen in de herhaaldelijk als propaganda instrumenten ontmaskerde grootste deel van de media. Op het groene laken staan ze elkaar uit naam van club en vaderland regelmatig naar het leven en buiten het veld spelen ze de grote deugmens. Van de rol raken door Derksen’s uitspraken, maar wel trainingskampen beleggen en wekenlang spelen in landen waar de moderne slavernij nog steeds een algemeen aanvaarde handelsactiviteit is. Dat het WK door omkoping en bedrog is binnengehaald, deert onze sportieve deugmens niet. Dat door het Kafala systeem[2] bijna 10% van de 20. 000 werkkrachten de dood vonden tijdens de slavenarbeid aan WK faciliteiten deert die sportieve deugmens ook niet. Dat die arbeidskrachten weggemoffeld worden in grote en kleine werkkampen ergens in de woestijn waar ze leven in tenten met een bed en elektriciteit doet de sportieve deugmens blijkbaar af met de uitdrukking “Nou en?” Dat ze hun paspoorten moeten inleveren bij hun “werkgevers”, te weinig eten, drinken en rust krijgen vinden onze voetbalmiljonairs blijkbaar normaal. Dat ze doodgaan door honger, dorst of bezwijken door de hitte en uitputting, moet kunnen.

Lekker spelen in stadions en op velden die doordrenkt zijn van het bloed van de moderne slaven uit hoofdzakelijk het Indische subcontinent en Zuidoost Azië. Want volgens de voetbal bobo’s moeten politiek en sport gescheiden worden en ze beseffen niet dat hun spelers zelf de politiek en niet de schone maar de smerige uitvoering daarvan, allang het stadion hebben binnengehaald. En de spelers komen met teksten als “omdat de club of de voetbalbond het wil”. Kijk eens naar deze video https://youtu.be/zxViGTicsGU en ga je vervolgens schamen met je boycot van Derksen c.s.


[1] Akwasi en Afriyie die het slavernij en Zwarte Piet debat hebben gekaapt, zijn beide afstammelingen van Ashanti met een slavernij verleden.

[2]  Kafal is een juridisch systeem waaronder gastarbeiders werken in Arabische landen als Libanon, Saudi Arabie, Jordanië en de Golfstaten. Onder het systeem moeten alle ongeschoolde gastarbeiders een ‘sponsor’ hebben, meestal hun werkgever, die voor hem verantwoordelijk is. De Gastarbeiders hebben zelf nauwelijks rechten. Kafala zet aan tot uitbuiting en misbruik. Ook huishoudelijke hulpen, veelal vrouwen, vallen onder dit systeem. Door de economische crisis als gevolg van de corona epidemie in 2020, kwamen zij in Libanon zonder middelen op straat te staan.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
3 jaren geleden

Dat voetballers, wereldwijd, geconfronteerd worden met botte discriminatie door het trieste fenomeen ‘de voetbalsupporter’, is geen nieuws. Dit, op één na meest primitieve creatuur uit de hedendaagse samenleving – en een goede tweede na het gespuis genaamd ‘rappers’, die veelal nog erger naar de andere kant doorslaan, verdient een levenslang stadionverbod en die ‘rappers’ niet minder.

Dat een Johan Derksen zich, met zijn maatje van der Gijp, regelmatig bezondigt aan suffe praat van het niveau van ‘de voetbal kantine’ is mijns inziens volstrekt onschuldig en kennelijk delen hele volksstammen die mening. Ontelbare steunbetuigingen, ook van mensen met een donkere huidskleur, onderbouwen dat.

Maar wat hier speelt is dat Derksen, en in mindere mate Gijp, nu de spreekwoordelijke hond zijn, die met de Marxistische stok te maken krijgen in een uitwas van hun klassenstrijd die nu gemakshalve vermomd gaat als ‘rassenstrijd’.

Laat u niet voor de gek houden, Black Lives Matter is een puur Marxistische subversieve beweging die zich expliciet de val van de Amerikaanse en impliciet onze westerse samenleving ten doel stelt, reden waarom zij gekaapt zijn door de linkse élites.

Gisteravond zaten daartoe twee nieuwe gezichten als mogelijk gekwetse ‘nuttige idioten’ aan de V.I. tafel, die Derksen uiteindelijk niet veel meer dan een ‘gebrek aan empathie’ konden verwijten gezien zijn ‘mislukte grapje’.
Kortom, van een onmetelijk ‘macro’ maatschappelijke probleem werd e.e.a. al snel tot ‘micro agressie’ gereduceerd, dus zaten wij weer op de zieligheidstoer…

Dat gespreksleider Genee desondanks al vanaf de aftrap met de benen wijd op zijn rug ging liggen voor de huilbui, is typerend. Waarom stelde hij niet daartegenover dat Derksen op zijn beurt, letterlijk, was weggepest uit zijn vroegere woonplaats Gouda door Marokkaanse ‘hang jongeren’?

Zou Derksen dan geen ‘empathie’ kunnen voelen omdat hij geen communist is? Hij hield de rug redelijk recht, maar als hij de opportunist Genee, en daarmee V.I., de rug zou toekeren heeft de linkse élite hun doel bereikt. Dus houd die rug recht Johan, want dit is een typisch voorbeeld van linkse praktijken waar een karakteloze Genee voor door de knieën gaat!

Zolang er ook maar enige kans is dat dit Marxistische tuig de herverkiezing van Donald Trump kan voorkomen, zal hun ‘macro agressie’ doorgaan tot november en zullen in het volgzame linkse deel van Nederland altijd weer ‘slachtoffers’ opstaan.

Let op mijn woorden, gisteren heeft een communistische medewerker van Bernie Sanders, genaamd Shaun King opgeroepen om standbeelden van Jesus als een ‘blanke Europeaan’ omver te halen omdat die een blijk zijn van ‘white supremacy.’
Dat dit weerzinwekkende achtereind van een varken niet eens weet dat het Midden Oosten tot het Aziatische continent behoort en dat de bevolking van Israel en omliggende landen absoluut niet blank is en ook nooit geweest, doet er niet toe.

Telt u de dagen maar tot een zwakbegaafde uit het linkse reservaat dit overneemt. Wie moet zich dan verontschuldigen?