Het verval van Nederland in 3 tweets…

Soms zegt één kort videofragment meer dan duizend woorden. We hebben kleine stukjes moslimland op Nederlandse bodem, niet op grond van wet of recht maar op grond van demografie, waar de Nederlandse autoriteiten geen gezag meer kunnen doen gelden. In de woorden van Percolator: “Het is weer gezellig in Den Haag. En van de politie moeten wij het hebben…”

Dan minister Sigrid Kaag (D66). Ze houdt een verhaal over hoe allerlei vormen van extremisme de Nederlandse rechtstaat bedreigen, maar linksextremisme blijft opmerkelijk buiten schot. En dit in een tijd waar Volkert weer vrij rondloopt om zijn karwei af te maken…

En dan, to top it all off: Sophie in’t Veld en Jan Paternotte. Laatstgenoemde D66-politicus klaagde onlangs hoe oneerlijk het is dat hij in media werd neergezet als een communisme aanhanger, een supporter van moorddadige regimes. Het lijkt uit te draaien op een bezinningsmoment: media zouden moeten stoppen met rucksigtlos en contextloos framen. Stoppen met labeltjes plakken en meer de diepte ingaan om problemen inhoudelijk te bespreken. Maar neen! Want de framing-machine van zijn collega Sophie dendert door en neemt geen enkel gas terug!

Hieruit leren we opnieuw: do as I say, not as I do! Tellen we deze zaken op, dan vormt zich een grimmige conclusie. In deze «bespiegeling» beschrijft ondergetekende wat er nodig is om een natiestaat te laten werken. Als je vertrekt vanaf de premisse dat daar een samenbindend cultuurgoed voor nodig is, en je denkt dat consequent door in de situatie vandaag, dan kom je uit op enclavevorming en stamverbanden.

Hopelijk strijkt u over uw gulle hart om actief bij te dragen aan Sids creatieve scheppingswerk met steun via BackMe. Of schrijf u in voor zijn nieuwsbrief!


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties