Rutte, toon eens initiatief!

Veel onafhankelijke zielen, die door Rutte’s initiatiefloze ‘beleid’ hard worden getroffen, zien met verbazing hoe Zweden, één der meest linkse landen van Europa, zich niet conformeerde aan het door de WHO en andere globalisten geïnitieerde paniekvoetbal.

Intensive Care. Afb: wikimedia commons / Calleamanecer

Nu de Nederlanders het visieloze opportunisme van Rutte, die kennelijk slechts oog heeft voor stemmenwinst in plaats van het algemeen belang, zat zijn en hun nutteloze zelfquarantaine terecht beëindigen, wordt Zweden fel geattaqueerd door globalisten die de bevolking het recht willen ontzeggen om zich vrij te bewegen, terwijl het land vrijwel open is voor zaken en vrijetijdsbesteding.

Zweden buigt niet voor de globalistische Covid-19 chantage en zelfs het globalistische sufferdje de New York Times geeft toe dat Zweden’s mortaliteitscijfers erg laag zijn, vergelijkbaar met iedere andere voorgaande griepepidemie met 22 doden per 100.000 terwijl veel Zweden zelfs lak hadden aan het door de regering voorgestelde vrijwillige bewaren van afstand.

De wrange conclusie van de NYT was: “it doesn’t seem to have hurt them” en voegde daaraan toe: “Trust is high in Sweden — in government, institutions and fellow Swedes. When the government defied conventional wisdom and refused to order a wholesale lockdown to “flatten the curve” of the coronavirus epidemic, public health officials pointed to trust as a central justification.

Swedes, they said, could be trusted to stay home, follow social distancing protocols and wash their hands to slow the spread of the virus — without any mandatory orders. And, to a large extent, Sweden does seem to have been as successful in controlling the virus as most other nations”.

Met andere woorden, een Mark Rutte die ‘de verschrikkelijke Covid-19’ zwaar overdreef zonder enige kennis van dit virus, en waanzinnige projecties losliet van te verwachten mortaliteitscijfers alsof het de builenpest was, om vervolgens de economie en de maatschappij op slot te zetten, had het helemaal maar dan ook helemaal mis! Zweden heeft Rutte’s blunder bewezen…

En de laatste onderzoeken bevestigen hun gelijk, bijvoorbeeld in een you-tube video van enkele artsen en onderzoekers in Californië die, met een gezamenlijke ervaring van meer dan 40 jaren, een analyse maakten van de aantallen doden en besmetten in die staat om te concluderen dat de mensheid een minuscuul risico loopt om aan corona te overlijden.

Is het toeval dat You-tube die video heeft gewist? Hun onderzoek spoort met dat van onderzoekers aan de Stanford Universiteit die van den beginne hebben gesteld dat ‘lockdowns’ contraproductief zijn omdat zij de bevolking juist afschermen van de immuniteit waar Rutte de mond zo vol van had, totdat het RIVM – dat tot dan toe specialiseerde in analyse van het CO² gehalte van uw barbecue – hem weer iets anders influisterde. Dit gebrek aan visie en beleid vermeerdert de kans op een tweede uitbraak, maar voorlopig heeft Rutte er 12 zetels bij, ondanks de immense schade aan ons land en onze economie zonder enige goede reden….

Het Amerikaanse Fox News meldde: “Sweden has banned gatherings larger than 50 people, closed high schools and universities, and urged those over 70 or otherwise at greater risk from the virus to self-isolate — a softer approach than many other countries have taken. Schools for younger children, restaurants and most businesses have remained open, creating the impression that Swedes were living their lives as usual”.

Nederland heeft ondanks Ruttes draconische maatregelen slechtere cijfers dan Zweden! De bewering dat deze maatregelen de besmettingscurve hebben teruggebogen hebben in deze context geen enkel wetenschappelijk bewijs. Rutte verstopt zich slechts achter WHO en RIVM met het oog op stemmenwinst, maar toont geen enkel initiatief om meer te weten te komen over Covid-19 en daaraan aangepaste maatregelen te nemen. In Nederland bestaan bijvoorbeeld grote regionale verschillen tussen de Covid 19 cijfers, maar een arts in Groningen die met succes afweek van de Rutte/RIVM lijn werd slechts ten onrechte zwaar gekritiseerd.

Als Rutte een èchte CEO zou zijn, was hij tot op de bodem gegaan om die regionale verschillen uit te spitten en te verklaren en zodoende meer greep op Covid-19 te krijgen. Maar zo’n kans voor open goal is niet besteed aan iemand die geen goalgetter is maar slechts de schijn ophoudt dat hij de CEO is. Nederland begint het zat te worden en gaat meer en meer zien hoe de collectieve Haagse reactie op Covid-19 beheerst is door kwakzalvers en politiek gemotiveerde charlatans.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
3 jaren geleden

Rutte kán én dúrft geen initiatief te nemen/tonen, hij beroept zich op z.g. “deskundigen”, zodat, als er iets NIET goed gaat hij zich kan beroepen op “ich habe es nicht gewusst !”
Deze vent, Rutte dus, is van een zéér hoog bla-bla-bla-gehalte !!!

Jan Altena
3 jaren geleden
Antwoord aan  karton

Dan moeten die mensen, die zorgen voor voor die zetelwinst, ook een hoog bla-bla gehalte hebben. Als ik mijn omgeving rondkijk en hoor hoe ze over Rutte denken (lees bijv. het RD), dan slaat mij de schrik om het hart. Ik woon in een stadje ergens in de zgn. Bibelbelt en zo langzamerhand begin ik de moed te verliezen dat het ooit nog weer goed komt.
Vanuit die Belt weinig of geen kritiek op Rutte. Ook de CU staat daar hoog in het vaandel. Als wij niet in het geweer komen gaat Nederland naar de *Barabiesjes*.