Wie heeft geen belang bij een ‘Palestijns’ vredesplan?

U raadt het: Palestijnse criminele leiders verdienen ‘goud geld’ aan de instandhouding van het conflict met Israël. Zij leven als Hollywood sterren in hun paleizen, door vier straatarme generaties van ‘vluchtelingen’ in tentenkampen in Gaza te gijzelen en te exploiteren.

Afb: Likoed.nl (screenshot)

Daarmee strijken zij fortuinen op van de UN (en Sigrid Kaag, vooraan in de rij der ‘goede gevers’ met onze centen) waarvan een groot deel verdwijnt naar de goed gevulde buitenlandse bankrekeningen van deze ‘salon-terroristen’. In dezelfde periode waarin Israël op een dor stuk land één der meest welvarende, moderne democratieën heeft opgebouwd hebben deze gangsters (èn de Islam) Gaza ‘voor eigen gebruik’ tot de middeleeuwen veroordeeld.

Iran heeft een strategisch belang bij een permanente dreiging aan de Israëlische grenzen en is daarom aandeelhouder geworden van terroristische bewegingen als Hamas en Hezbollah en is hofleverancier van raketten en ander wapentuig. In de actuele situatie worden vermeende ‘vluchtelingen’ – inmiddels al de vierde generatie – brutaal geëxploiteerd door rifraf als Yasser Arafat (kennelijk Kaag’s persoonlijke relatie via haar onfrisse echtgenoot) tot de huidige oppergangster Mahmud Abbas.

‘Vredesplannen’ zijn er genoeg geweest, maar altijd gekoppeld aan onrealistische beloften en, voor alles, altijd gesaboteerd door belanghebbenden bij de ‘status quo’. Nu ligt er een plan van Donald Trump op tafel dat realistischer is dan alle voorgaande, maar eveneens moet opboksen tegen de sabotage van voornoemde belanghebbenden bij de ellende der gegijzelden in de tentenkampen. Zodra daar een einde aan komt en het Gaza gegund zou zijn om opgestoten te worden in de vaart der volkeren is het afgelopen met de privileges van Abbas en zijn kleptomanen en zullen de sloebers van Hamas ook liever een wekelijks salaris ontvangen en een comfortabeler leven leiden dan zich voor het karretje der ayatollahs te laten spannen.

Trump doet in ieder geval geen loze beloftes, zoals de ficties waarmee voorgaande vredesapostelen iedere serieuze onderhandeling tientallen jaren hebben opgehouden en slechts meer en meer intifada hebben veroorzaakt. Deze ‘experts’ uit de Clinton en Obama periode staan nu vooraan om te bezweren dat Trump er niets van begrijpt… De New York Times schaart zich onmiddellijk aan de zijde der bovengenoemde ‘aandeelhouders in het Palestijnse terrorisme’ door te stellen dat Trump’s plan Israël bevoordeelt. Let u, in die context, dezer dagen maar op de Nederlandse lokale sufferdjes zoals een NRC, maar voor zover ik kan lezen zie ik slechts een meer realistische benadering dan ooit.

Het zijn de linkse ideologische hersenspinsels die de zaak blokkeren, zoals een ‘Palestijns recht tot terugkeer’ naar Israël, dat zijn nieuw hervonden nationale karakter nooit gaat uitleveren. Er wonen massa’s goed geïntegreerde Palestijnen in Israël waarvan velen vaak hoge maatschappelijke posities bekleden, maar de kleptomane Palestijnse leiders opteren uiteraard voor de kortste weg naar de plundering van het beloofde land.

Het overgrote deel der Palestijnen kwam sowieso niet uit Jaffa waar zij nu het huis van hun grootvader claimen, maar uit Jordanië en zijn doodgewoon op schandalige wijze gedurende 70 jaren ‘als politiek wisselgeld’ in de steek gelaten door hun Arabische leiders.

Evenmin zal al Fatah hun klamme handjes op Jeruzalem mogen leggen of zal Israël zich terugtrekken uit de ‘Westbank’ tot achter de stippellijnen van 1967. Onze SJW ridders houden van ‘open grenzen’, maar Israël leeft niet op hun wolk en stelt de veiligheid van haard en huis boven alles met zulke buren en de Israëlische ‘settlements’ daar zijn een vast gegeven. Het lijkt mij volstrekt logisch dat Israël de Jordaan vallei niet uit handen gaat geven aan het gespuis dat daar met bomvesten omheen sluipt en zich eventueel als een nieuwe staat opwerpt…

Trump’s voorstel accepteert deze realiteiten maar geeft de Palestijnen de kans om de 70 jaar oude vicieuze cirkel te doorbreken met een eigen staat, gebaseerd op een landkaart waarop Israël 70% van de ‘Westbank’ aan de Palestijnen geeft maar het eigen, historische grondgebied verdubbelt, terwijl oost-Jeruzalem de soevereine hoofdstad van die nieuwe staat zal zijn.

Daartegenover erkennen de Palestijnen het bestaansrecht van Israël, lossen het vluchtelingenprobleem op door die stakkers te integreren in hun nieuwe staat en Arabische buurlanden èn door afstand nemen van hun terrorisme. Met een Amerikaanse ‘lollypop’ van liefst US $ 50 miljard wordt de Palestijnen gevraagd om zich te gedragen als een normale, fatsoenlijke staat.

Iedere andere groep ontheemden zou een gat in de lucht springen, maar de Palestijnen hebben de vijand binnen de muren met een ‘president’ die al 13 jaren de verkiezingen weet uit te stellen en helemaal geen gekozen president is! Maar de door de UN betaalde paleizen van Abbas en zijn kleptomanen zijn ontzettend comfortabel en zij hopen dat er volgend jaar een verwante ziel als Joe Biden aan het bewind komt van wie zij (nog) meer los denken te krijgen.

Hun probleem is dat Israël niet wacht op zulke ontwikkelingen; één keer Obama was genoeg! Israël heeft slechts de eigen veiligheid op het oog en maakt zich niet meer dagelijks druk om de Palestijnen of hun nieuwe staat. De Amerikaanse ‘geitenharen sokken’ waren er uiteraard als de kippen bij om Trump’s plan te verketteren, maar ook Netanyahu’s oppositie omarmde Trump’s plan, dus onze pro-Palestijnse – en vaak antisemitische – ‘geitenharensokken brigade’ van D’66, GL en PvdA moet zich realiseren wat de historische betekenis is van de aanwezigheid van Bahrein, UAE en Oman bij de ondertekening van Trump’s vredesplan in het Witte Huis!

De poppetjes in het Midden Oosten verschuiven, wie dat niet wil zien moet maar voelen. De corrupte Palestijnen die zich jaren lang als ‘onderhandelaren’ voordeden maar zich alleen maar misdroegen als verongelijkte kinderen zullen een keer met de billen bloot moeten (vergeef mij de beeldspraak).


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties