Verkeerde plek, verkeerde tijd…

Onze voormalige Minister van Defensie, Jeanine Hennis (VVD, Schoevers), is momenteel in functie als ‘speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties in Irak en hoofd van UNAMI’. In deze hoedanigheden heeft zij deelgenomen aan de plechtigheden rond de uitvaart van een Iraanse terrorist, Abu al-Muhandis.

Hennis. Afb: Sgt. 1st Class Clydell Kinchen

De teneur in de berichtgeving die namens onze overheid hierover door de media wordt uitgestort, is vooralsnog overwegend mild van toon. ‘Zij is nu eenmaal speciale vertegenwoordiger en in die hoedanigheid moet haar optreden worden beoordeeld’, of woorden van gelijke strekking. Dat is natuurlijk baarlijke nonsens evenals de bijna heiligverklaring van de andere Iraanse terrorist Soleimani. Beiden zijn verantwoordelijk voor waarschijnlijk meer dan een miljoen dodelijke slachtoffers in het Midden-Oosten.

Mevrouw Hennis heeft haarzelf, ons land, de Verenigde Naties en de gehele vrije, democratische wereld ongekende schadde berokkend door zich te vertonen bij de herdenking van een massamoordenaar. Zij kan er in de eerste plaats vergif op innemen dat de USA, als grootste donateur van de VN, zich nog wel even achter de oren zal krabben alvorens weer een zak geld in de richting van deze inmiddels bedenkelijke organisatie te schuiven. Ook heeft zij over het hoofd gezien dat de Iraanse staatspers haar zal afficheren als de ‘former minister of defence’. Daarmee zet zij ons land voor joker. Tot slot heeft zij, door daar alleen al aanwezig te zijn, legitimiteit verstrekt aan de regering van een land die zich heeft doen kennen als een misdaadorganisatie. De mensenrechtensituatie in het Midden-Oosten en Iran in het bijzonder, spreken wat dat betreft boekdelen.

Het is te goedkoop om deze blunder af te doen met de frase “Ich habe es nicht gewusst”. Zij weet, althans behoort te weten, dat in het Midden-Oosten onder Arabisch juk de mensenrechten massaal met voeten worden getreden. Wanneer één van de verantwoordelijke kopstukken eindelijk het loodje heeft gelegd en zal worden opgeborgen waar dergelijk gajes thuishoort, dan had mevrouw Hennis onmiddellijk het vliegtuig moeten pakken voor een bezoek aan haar baas in New York, ‘voor overleg’.

Maar goed: je bent niks maar voelt je wat, op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment. Ook een talent.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

IK kan er ook niets aan doen, maar ik heb opnieuw de indruk dat “baantjes” en de beloning, alsmede het aanzien en egotripperij kennelijk het belangrijkste motief is zich “internationaal” te gedragen. Hoe de mentale strekking en het morele besef is bij Hennis (VVD) is kennelijk “congruent” met de VVD -leer.
Heel langzaam dwalen wij af naar idiotisme en ziek globalisme en laten “wij” onze domheid zien.

Ravian
4 jaren geleden

Om te kotsen.
En daar laat ik het bij.

charlef
4 jaren geleden

Als ze op de uitvaart van een terrorist aanwezig is, doet ze dat met instemming van de UN Secretaris Generaal, Zelfstandig handelen in die functie is uit den boze. Hoe verachtelijk haar aanwezigheid ook is, het kan nooit haar eigen beslissing zijn. Het schetst wel het verval van de UN als neutraal lichaam. Blijkbaar staat en stond de man niet op de zwarte lijst en Soleimani wel.