Leodehaas.tv

Wie net als wij inmiddels een beetje gestoord wordt van wat ons als volwassen mensen inmiddels wordt voorgeschoteld op de publieke omroep (NPO) en aanverwante rampzenders, zou nog wel eens aangenaam verrast kunnen zijn door een revival op Youtube: ‘Terugblik op de weg’. Een serie terugblikken door leodehaas.tv.

Leo de Haas. Afb: screenshot youtube

Het roemruchte programma wat door Leo de Haas een record aantal jaren op TV werd gebracht, zorgde voor verlaten straten en wijken; niemand wilde dat missen en zat gebiologeerd voor de ouderwetse TV. De ene na de andere brokkenpiloot werd van de weg gehaald en geconfronteerd met zijn (en niet zelden ook ‘haar’) onverantwoorde rijgedrag. De uitleg die erbij werd gegeven, veelal met het prettige stemgeluid van De Haas zelf, heeft van velen het rijgedrag gunstig beïnvloed.

Doordat andere zenders met het format aan de haal gingen, veelal op een veel minder volwassen en overtuigende wijze, zag omroepvereniging AVRO (goed voor jarenlange staats-subsidie) kennelijk geen kans meer om de producties van Leo de Haas Producties uit Apeldoorn daarmee te laten concurreren. Dat had moeiteloos gekund, maar kennelijk verkoos men om deze durfondernemer een faillissement op te dringen en onderwijl zelf risicoloos aan de staatsruif te blijven hangen.

Leo de Haas heeft zich wonderwel uit de faillissements-nesten gewerkt door met vallen en opstaan een auto-transportbedrijf te beginnen, waarvan hij eveneens op de hem geëigende manier opnames presenteert op zijn Youtube-kanaal. Ook aardig zijn de ‘terugblikken op de weg’ waarin hij bewaarde beelden laat zien die op televisie vaak niet eerder te zien waren. En natuurlijk zijn er ook veel ‘oude’ afleveringen te zien die door ons althans met veel plezier zijn terug gekeken.

Wij nodigen onze lezers graag uit om zich te abonneren op het Youtube-kanaal van De Haas en vanzelfsprekend kunt u zijn initiatieven daar ook steunen met een al of niet bescheiden bijdrage. Het is beslist de moeite waard! Om u daar warm voor te maken, delen wij hieronder graag zijn laatste ‘terugblik op de weg’;


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties