En nu? – deel 3.

De USA, heeft sinds Iran in 1981 het gegijzelde personeel van de Amerikaanse ambassade vrijliet, het land alle kans gegeven om ‘toe te treden tot de vaart der volkeren’, maar de van haat vervulde ayatollahs opteerden voor een andere koers en de monomane moordenaar Suleimani was instrumenteel in de vormgeving daarvan.

Soleimani en Khamenei. Afb: wikipedia.

Nu haalt de hele wereld opgelucht adem nadat Trump de grootste terrorist in de wereld uitschakelde. Behalve de irate Democratische oppositie die zelfs nu niet kan erkennen dat dit ‘meer dan een goede daad’ is geweest van Trump.

Integendeel, een idioot als Bernie Sanders moet beweren dat dit ‘hetzelfde is als het afslachten van dissidenten door Poetin’ en de al eveneens enigszins dementerende Nancy Pelosi wil dat voortaan alle 535 leden van het Congres meebepalen of Trump mag retaliëren bij verdere Iraanse agressie, die inmiddels al gestalte kreeg in de vorm van de lancering van 15 raketten op een legerbasis in zuid Iraq.

Dat Suleimani zo’n groot strateeg zou zijn valt trouwens te betwijfelen, want vanaf het moment dat Iran de kans had om ‘toe te treden tot de vaart der volkeren’ heeft deze monomane moordenaar slechts geprobeerd om het oude Iraanse imperium te herstellen en het land daarbij naar de huidige rand van de afgrond geleid.

Trump heeft een ordinaire oorlogsmisdadiger geliquideerd en dat werd hoog tijd… Dat hij de hysterische Democraten drie jaar op de proef stelde door zijn terughoudendheid, ondanks alle Iraanse provocaties, is irrelevant. Nu verwijt de SJW-crowd hem, na drie jaren van geduld, ‘impulsief gedrag’ en wijst op ‘het enorme gevaar dat hij een crisis niet aan zou kunnen’!

Het was Obama die een prijs op Bin Laden’s hoofd zette en die verzilverde onder luid gejuich van dezelfde Democraten en als wij de huidige pathetische Democratische presidentskandidaten zien die zo’n crisis met glans zouden moeten doorstaan springen je de tranen in de ogen.

Toen Iran in 2015 de kans kreeg met het notoire nucleaire akkoord, wisten zij de kluit zo te belazeren dat de naarstig naar een trofee voor zijn C.V. zoekende Obama alle sancties ophief en de sluizen voor hun wereldwijde terrorisme opende door hen ook nog eens alle geblokkeerde fondsen in de USA ter beschikking te stellen ter waarde van zo’n US $ 150 miljard, terwijl de sluwe haatjurken niet eens een handtekening onder dat vodje plaatsten en rustig doorgingen met hun nucleaire plannen!

Alleen onze nationale trots, het ‘kaasmeisje met het hoofddoekje’ Kaag en Macron – uit pure rancune jegens Trump – hebben het nu nog steeds niet afgezworen. Gewoon de ogen stijf dicht!

Let wel, dit was een gouden deal voor Iran dankzij de oerstomme communist Obama: de Iraanse economie groeide het jaar daarop met 12% maar Suleimani en Al Khamenei namen de macht de facto over in Beirut, Baghdad, Damascus en Sanäa, en zetten hun nucleaire plannen min of meer openlijk door. reden waarom de rest van de regio steigerde en bij Trump aandrong op maatregelen.

Terwijl de EU, met de oogjes stijf toe, hoopte nog wat te verdienen aan Iran – handelsmissies met, wederom, communistische dames met hoofddoekjes zoals Mogherini – verscheurde Trump Obama’s nutteloze akkoord en hernieuwde de sancties, waardoor de Iraanse olie export zwaar terugliep en de werkeloosheid naar zo’n 16% omhoog schoot. Zoals altijd was de arme bevolking het slachtoffer van hun van haat vervulde leiders die de benzineprijzen verhoogden, hetgeen tot enorme protesten leidde die keihard de kop werden ingedrukt door Al Khamenei en Suleimani’s moordlustige Revolutionaire Garde. Honderden burgers werden gedood en de binnenlandse standing van de ayatollahs daalde nog verder. Ook in Libanon, Iraq en Syrië raakte Iran gehaat bij jongeren die konden lezen en schrijven en aan het concept van de democratie hadden gesnuffeld, zowel Sunni als Shia.

Deze jongeren gruwen van de religieuze politie van de ayatollahs en van de SS troepen van Suleimani die de afgelopen weken wederom meedogenloos enkele duizenden opstandige burgers hebben vermoord. Suleimani probeerde zijn eigen falen zowel in als buiten Iran te verbergen door een Amerikaanse aanval te provoceren, maar in plaats daarvan kwam boontje om zijn loontje èn Iran heeft kans gezien de USA populair te maken in het Midden Oosten!


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties