Drenkeling van Washington

Quid pro Joe heeft de laatste weken weer uitbundig van zich laten horen en zoals gebruikelijk was er veel ruis te horen. Hij blijft de gekste uitspraken doen, ontkent politieke besluiten en struikelt herhaaldelijk over zijn eigen versprekingen.

Biden en Obama. Afb: wikimedia

Joe heeft veel moeite met de negatieve media berichtgeving en beseft wellicht nog steeds niet dat het de prijs is die betaald moet worden als je in het brandpunt van de belangstelling wilt staan. Hoewel hij dat weigert te erkennen, heeft Joe het moeilijk en het zal in de komende perioden nog moeilijker worden als hij zich blijft gedragen zoals in het laatste halfjaar van 2019.

Iedere uitspraak en ieder woord van een uitspraak wordt gewogen, gemeten en op feitelijkheid gecontroleerd. Iedere verspreking, iedere onjuiste ontkenning, iedere incorrecte uitspraak betekent electoraal puntenaftrek en kan uiteindelijk de nominatie kosten. Het helpt dan ook niet als  zijn antwoorden op vragen van media vertegenwoordigers en electoraat gekleurd worden door zijn anti-Trump gevoelens en hij daardoor in valkuilen dreigt te vallen en in hinderlagen te lopen.

Rond de uitschakeling van de grootste staatsterrorist van de Moderne Tijd is Joe natuurlijk uit zijn slof geschoten om te kunnen koppen in de media en vanzelfsprekend liep hij zichzelf voorbij of trapte op zijn eigen schaduw. Joe geeft voortdurend hoog op over zijn politieke antenne en laat niet na om daarvan voorbeelden te geven. Dan kan de volgende uitspraak van Matt Wolking[i] tijdens het programma Breitbart News Sunday op het Patriot Channel, Joe in een lastig parket brengen:

“What you’re seeing is Joe Biden is out there on the campaign trail trying to claim he is a foreign policy expert, and he claims that that is his area of expertise—which is really quite funny when you think about it… his own Defense Secretary under Obama, Bob Gates, said that he was wrong on nearly every major foreign policy and national security issue over the past four decades. So, now Biden is trying to rewrite history. He’s telling lie after lie to voters on a whole host of issues.”

Wolking onderbouwde zijn uitspraak met een zestal voorbeelden:  

  • Biden beweerde tijdens een 3 januari 2020 bijeenkomst in Iowa dat hij en Obama de Iran problematiek hadden opgelost. Joe gebruikte die volgorde bij zijn uitspraak. Dus niet Obama en ik, maar ik en Obama.

Joe´s uitspraak luidde: “the Trump administration had, regarding Iran, sparked an extremely dangerous problem that our administration had solved and put on the back burner back on the table.”. Joe beweerde dus dat de kernwapen overeenkomst met Iran de gewogen oplossing voor de Iran problematiek zou zijn geweest. Obama heeft in 2015 tijdens een NPR nieuws interview op 7 april zelf erkend dat de overeenkomst de marges voor Teheran heeft verruimd om na 13 jaar een kernwapen in huis te hebben en de reactietijd voor de USA praktisch tot nul te reduceren. Obama: “What is a more relevant fear would be that in Year 13, 14, 15, they have advanced centrifuges that enrich uranium fairly rapidly, and at that point, the breakout times would have shrunk almost down to zero”. Niet alleen de non-oplossing middels de kernwapen overeenkomst is een onderbouwing van de incorrecte Biden uitspraak. Ook het feit dat Teheran tien dagen na het sluiten van de overeenkomst Amerikaanse Marine personeel gevangen heeft genomen en nooit is gestopt met agressieve activiteiten richting de USA. Uiteindelijk heeft die Iraanse opstelling geleid tot de bestorming door leden van Iraanse prox-militanten van de Amerikaanse ambassade in Bagdad.

Kortom, de overeenkomst heeft de Iran problematiek niet opgelost, maar vertraagd, waardoor de zoektocht naar een oplossing naar de opvolgers van Obama werd doorgeschoven.

  • Biden beweerde in Iowa ook dat hij vanaf het begin de invasie in Irak niet had ondersteund. Hij beweert nu dat Bush hem er in is geluisd heeft voor operatie Iraqi Freedom te stemmen. Bij Bloomberg News zei Biden op 4 januari 2020: “He [Bush] looked me in the eye in the Oval Office and promised me all he was doing was wanting to get the authority to be able to send in inspectors to find out if Saddam Hussein was hiding nuclear weapons. The president then went ahead with ‘Shock and Awe’ and right after that and from the very moment he did that, I opposed what he was doing and spoke to him”.

Factcheckers als FactCheck.org, PolitiFact, the Washington Post, die niet altijd betrouwbaar zijn als het om anti-Trump controles gaat, hebben aangetoond dat Biden de inval in Irak wel ondersteunde. Op de dag van de inval zei hij: “We voted to give him the authority to wage that war. We should step back and be supportive”.

  • Biden beweerde in een 27 december 2019 interview met de Des Moines Register dat hij de nation building missie in Afghanistan nooit heeft gesteund: “When the military came along and said here’s what we’re going to do, we’re going to unite this nation and nation-build. And I argued from the very beginning, there’s no nation building. There’s been no nation building there for five centuries. Five centuries”.

In de dagen na de 9/11 aanslagen berichtte CNN in oktober 2001 dat Biden in zijn toenmalige functie van voorzitter van de Senaat Commissie voor Buitenlandse Aangelegenheden een plan aan het ontwikkelen was om Afghanistan na de inval van door de US geleide coalitie, het land weer op te bouwen. Niet alleen in Afghanistan, maar ook in andere landen in de regio wilde hij een soort Marshall plan doorvoeren: “the initiative would cover Afghanistan and the Central Asian countries, including Uzbekistan, Turkmenistan and Tajikistan, as well as Pakistan in an effort to create an economic and social climate in which terrorists will not be able to operate”.  

  • Biden beweerde in het interview met Peter Doocy van Fox News dat hij de uitschakeling van OBL in mei 2011 vanaf het begin gesteund heeft.

Op een 2012 video zegt hij echter dat hij de uitschakelingoperatie niet steunde: “”Mr. President, my suggestion is don’t go.”. Obama bevestigde tijdens een 2012 debat met Romney dat Biden hem had geadviseerd geen toestemming te geven gelet op de gevolgen op het internationale politieke podium. Jay Carney de persvoorlichter van Obama, heeft dat in januari 2012 op video bevestigd: Vice President Biden was one of the handful of people involved in this process and I certainly, I know that he’s speaking accurately.”. Ook Leo Panetta Obama´s directeur CIA: ondersteunt die woorden. In zijn boek (2014) schrijft hij over de bewuste vergadering “ Biden warned that we still did not have enough confidence that bin Laden was in the compound, and he came out firmly in favor of waiting for more information.”. Robert Gates de toenmalige MinDef schreef in zijn memoires (2014): “Biden was against the operation…Biden’s primary concern was the political consequences of failure,”

  • Biden beweert dat hij de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem nooit heeft gesteund.

In een 2008 interview zegt hij echter: “That’s been my position for years, and that’s Barack’s position. Look, when Barack said ‘undivided,’ he was talking about that there can’t be physical barriers. People turned it around and said he’s talking about a divided Jerusalem. His point was you can’t have a Jerusalem that has any physical divisions. Jerusalem must be the capital of Israel. Whatever decision the Israelis make, that’s a decision we’ll support”.

  • Biden beweert dat niemand hem heeft gewaarschuwd voor een conflict of Interest m.b.t. zijn zoon Hunter, Burisma en zijn politieke bemoeienissen met Kiyv. Die bewering werd tijdens de hoorzitting van George Kent al ondergraven. Zijn stafmedewerkers waren geïnformeerd en omdat Bidens oudste zoon net was overleden zouden Biden en Kerry niet geïnformeerd zijn?

Het is in de achterliggende maanden duidelijk geworden dat Joe Biden niet de gedroomde Democratische kandidaat is die Trump’s herverkiezing zou kunnen voorkomen. Joe draait en liegt iets te vaak, waardoor zijn geloofwaardigheid, zelfs bij de overwegend liberale media, uitermate gering is.  Zijn zoon Hunter maakt zijn politieke leven er niet makkelijker op en de man die hij zo loyaal acht jaar heeft gediend, heeft hem de rug toegekeerd. Joe dreigt in het politieke moeras ten onder te gaan en er is niemand die hem de helpende hand zal toesteken.. De vraag is alleen wie dan wel. Afgaande op de slaapverwekkende slecht bekeken Democratische debatten is er geen Democraat die het electoraat aanleiding geeft om de toekomst met een Democratische president in het Witte Huis zonnig in te zien. In tegendeel, de kosten van de New Green Deal zullen als een molensteen om de nek van de doorsnee Amerikaan komen te hangen.    


[i] Deputy communications director for rapid response for President Trump’s re-election campaign.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties