Onkreukbaarheid

Politiek. De laatste jaren is de mores veranderd en dat manifesteert zich in het corrigeren naar de eigen wens. het oprekken van normen en waarden, het naar eigen inzicht vertalen van begrippen, kleur van de inner circle. en het aantal bijbaantjes.

Von der Leyen. Afb: wikimedia-commons – EU

In het westen presenteren politici dagelijks voorbeelden van morele en mentale corruptie in termen van “schuldig totdat onschuld bewezen is” en de norm daarvoor wordt door de spreker van die tekst bepaald. In het verlengde daarvan worden andersdenkende personen langs de persoonlijke meet lat of die van de eigen politieke denkrichting gelegd en kan het zomaar gebeuren dat iemand “guilty by accusation” is.

In Nederland hebben we inmiddels uitgebreid kennis kunnen maken met dit soort verwrongen benaderingen. Onze Minister-president heeft het over goede en verkeerde populisten en hij stelt de norm voor goed en verkeerd vast. Vervolgens plaatst hij om de verkeerde populisten een cordon sanitaire om te voorkomen dat hij door die verkeerde populisten wordt geconfronteerd met zijn loze beloften en ronduit leugens. Hij laat niet na om op Partij festivals te benadrukken hoe goed de VVD bezig is, hoe goed zijn discipelen het voor hebben met de Nederlandse burgers en vergeet erbij te vertellen dat hij de norm voor goed en slecht stelt. Wat vroeger een congres heette, omdat er serieus over beleid en toekomst werd gediscussieerd: heet tegenwoordig in het VVD jargon een festival. Het draait om vreugde en jolijt vertaald in bitterballen en vlammetjes met de oppernar als stemmingmaker. Die man in een wit overhemd met stoer opgerolde mouwen en gympen die je bij de Kringloop gratis kan afhalen. De enige overeenkomst is dat zowel op congres en festival bossen veren in het verkeerde achterwerk gestoken worden.

Die partij van lagere belastingen, meer veiligheid, minder immigratie en handen af van de hypotheek aftrek is veranderd in een verzameling suffige, incompetente en corrupte bestuurders dat het staatsschip regelmatig naar de wal stuurt of op een zandbak laat stranden. De passagiers die duur geld betaald hebben voor de reis naar zonnige oorden komen regelmatig aan op plaatsen waar de wolken de strijd met de zon hebben gewonnen. Een staatsschip vol ontevreden passagiers die aan het muiten slaan, een greep naar het roer doen om hun zuurverdiende geld terug te krijgen en onbeschaamde uitvreters van boord te gooien. De VVD de politieke partij die met afstand op een staat van de lijst met corrupte heren en dames politici.

De huidige versie van de VVD bevestigt dat politiek is verworden tot een streven om zolang mogelijk op het pluche te blijven zitten ten koste van welvaart en welzijn van de samenleving. Het gebruik van illegale en onfatsoenlijke middelen is toegestaan en de Nederlandse autochtoon wordt als vrijlopend wild beschouwd die regelmatig afgeschoten moet worden. Als je niet corrupt bent, affiniteit hebt voor corruptie en niet de mentale lenigheid bezit om te voorkomen dat je gecorrumpeerd wordt, heb je niets te zoeken in het politieke huis dat in het westen een Parlement heet te zijn. Door lekker mee te dobberen in het kielzog van de partij die het staatsschip bestuurt, kun je ver komen.

Wie denkt dat het in andere Europese landen beter is, moet nog maar eens de artikelen over Merkel en Macron nalezen. Beiden hebben in de achterliggende maanden bevestigd niet veel te doen voor de autochtone bevolking die ervoor zorgen dat het geld de staatsschatkist blijft binnen stromen. Beiden huldigen het motto eigen volk laatst en spannen zich actief in om de omvolking van hun samenleving te versnellen en te optimaliseren. Merkel heeft jarenlang gelogen niets te weten over negatieve effecten van haar open deur beleid, maar de brief van haar voormalige Min BuZa aan Brussel vertel een ander verhaal. Die bevestigt dat ze was geïnformeerd over de negatieve effecten van massa migratie voor de doorsnee Duitse burger en ze toch haar zin heeft doorgezet. Macron is overigens geen haar beter. Beiden propageerden een massa migratie om de vergrijzing van samenlevingen en de verschraling van arbeidsmarkten te bestrijden. Wat beiden hebben bereikt is een lagere en tragere  instroom en een hogere en snellere uitstroom van zuur verdiende euro´s en een samenvloeiing van middel – en onderklasse.

In het westen hebben vooraanstaande landen voorbeelden van hypocriete gecorrumpeerde politici. De USA heeft Clinton als lichtend voorbeeld, als gids voor de Jihad Squad en als afleidingsmanoeuvre voor eigen daden die het daglicht niet kunnen verdragen, worden de Democratische strontkarren over de hoofden van Republikeinen en Conservatieven gestrooid. De Europese linkmichels staan aan de zijlijn te juichen en te klappen als het gebeurt. In Nederland doen liberale politici verenigd in hun hypocriete clubje met de afkorting VVD hun uiterste best om die Amerikaanse politici te overtreffen. Dat blijkt weliswaar niet eenvoudig te zijn, maar ze zijn op de goede weg. Wat voor de normale burger not done is, blijkt voor een VVD politicus/politica de gebruikelijke routine te zijn geworden.

Merkel heeft er inmiddels een grensoverschrijdend probleem bij en die draagt de naam von der Leyen. Bij de voordracht van von der Leyen als opvolgster van Juncker heeft ze de informatie dat von der Leyen als haar Minister van Defensie een aantal opmerkelijke scheve schaatsen heeft gereden parmantig weg lopen wuiven. Door de inspanningen van de voormalige Minister van Defensie is de gevechtskracht van de Bundeswehr in een slechte staat geraakt. Hoewel het Defensiebudget ruim €49 miljard bedraagt of 1,4% BBP moet dat verdubbeld worden om in 2024 op de door de NATO vastgestelde norm van 2% BBP te komen. Net als in Nederland een kansloze zaak en gezien de afkalving van de Duitse economische groei is het zelfs twijfelachtig of het Defensiebudget in 2024 op het huidige percentage gehandhaafd kan worden.

Von der Leyen heeft geprobeerd om de Bundeswehr een gender – en cultuurevenwichtige[i] en pacifistische uitstraling te geven en de consequentie is dat betonrot zich heeft ingevreten in de fundering van de Bundeswehr: zijn gevechtskracht. Net als de Nederlandse krijgsmacht kan de Duitse Bundeswehr zijn grondwettelijke taken niet meer uitvoeren en omdat alle inzetbare zware weliswaar verouderde met onderhoudsachterstanden kampende wapensystemen en 3100 militairen in 13 missiegebieden ontplooid zijn, is het Duitse grondgebied niet meer beschermd. In de periode 1992-2018 hebben buitenlandse missies € 22 miljard gekost. Vooral de missie in Afghanistan is een bodemloos vat. Gezien de huidige status van de gevechtskracht had dat geld beter besteed kunnen worden aan de opwaardering van de gevechtskracht. Die von der Leyen heeft er net als haar voormalige Nederlandse collega een potje van gemaakt en om de groeiende kaalslag een halt toe te roepen, heeft de Duitse politiek haar bij de EU aangeboden. Een zucht van verlichting ontsnapte bij menige Duitse militair toen het bericht kwam dat zij met open armen in Brussel zou worden ontvangen. Liever in Brussel dan in Berlijn moeten velen hebben gedacht.

Als Minister heeft zij miljoenen gespendeerd aan de inhuur van particuliere militaire advies organisaties. Het Bundesamt dat zich bezig houdt met het doorlichten van geldverslindende structuren, heeft dat ontdekt met de kanttekening dat in veel contracten geen boete clausules voor wanprestaties waren opgenomen. Een paar weken geleden bleek ook dat de diensttelefoon van von der Leyen was schoongemaakt en parlementsleden suggereren dat von der Leyen daardoor lastige vragen over haar functioneren heeft willen omzeilen. De verwijderde data zouden wel eens kunnen aantonen dat zij een of meerder wetsartikelen heeft geschonden. Bij de toekenning van contracten blijkt niet veel op schrift te zijn gezet en ontbreekt een papierstroom. Alsof dit geen de aanleiding is om een parlementair ingrijpen te rechtvaardigen. Von der Leyen´s onzorgvuldigheid of wellicht zorgvuldigheid vertoont overeenkomsten met de schandalen die Clinton omringen Dit heeft de ogen van de leden van het Duitse Parement geopend en de roep om parlementaire enquête wordt met de dag luider.

Onkreukbaarheid. Het is een woord dat niet meer in verband gebracht kan worden met de huidige generatie westerse politici. Ongeacht welk land ze vertegenwoordigen en welke functie ze bekleden. Het Nederlandse parlement bijvoorbeeld wordt gevuld met opportunisten, die leven bij de waan van de dag en alle middelen en instrumenten inzetten om hun verblijf op het pluche te verlengen. Het gros behoort tot de categorie korte termijn denkers behept met een tunnel visie, een dolk in de rug mentaliteit en hebben nauwelijks oog voor welvaart en welzijn van het electoraat. De mores is dusdanig veranderd dat de burger in de straat de politicus op de lijst van onbetrouwbare personen met afstand op plaats een zet. Politiek als een verdienmodel.


[i] In 2016 hadden 26% van de militairen een migranten (hoofdzakelijk moslim) achtergrond. Von der Leyen wilde dat percentage nog verhogen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris Kappert
4 jaren geleden

Deze von der Leyen is gewoon de volgende ” useful idiot ” om het Coudenhove Kalergi-
plan verder uit te voeren .
Het Coudenhove Kalergi – plan uit 1925 – bestaande uit : open grenzen , een munt , en
als laatste en gemeenste stap de omvolking van Europa .
De natiestaten moeten ” oplossen ” in een groot Eurabie .
Daarom moet ook natiestaat Israel er aan geloven …..
Einddoel van de Globalisten schijnt te zijn : Een Eurabie met een makkelijk te beheersen
volk bestaande uit een soort van soepje zonder enig besef van afkomst , cultuur , geschiedenis enz .
Via bol.com heb ik de herdruk van zijn ” Praktischer Idealismus ” weten te bemachtigen en
alle shit die we inmiddels hebben beleeft met die EU werd TOEN AL in 1925 haarfijn
beschreven door deze mijnheer Kalergi , voorstander van een pan Europeesche / Arabische samenleving .
Alleen heeft mijnheer Kalergi het nergens in zijn boek over die walgelijke iSSlam , mogelijk
was dat toen nog onbekend / ongevaarlijk , weet ik niet .

charlef
4 jaren geleden

karton wel even de zin na de term onkreukbaarheid goed lezen.

karton
4 jaren geleden

Onkreukbaarheid bij politici ? Bestaat dat dan ?
Halve Zijlstra , Teeven , Weekers , Dijkhoff , Opstelten, Bruins, Yasser Feras , Jetje van D66,
Snel enz. enz. Dan noem ik alleen nog maar een enkele Nederlandse “politicus” die mij plots te binnen schieten.