De Blokeerboeren zijn nog maar de amuse

Woensdag 18 december trakteerden de boeren ons land op een groot aantal vertragingen in het verkeer. De boeren zijn boos omdat het ‘stikstof-probleem’, wat in minder dan drie maanden tijd ineens een hot politiek item is geworden, op hun bordje wordt geschoven. De NPO probeerde de Overheid een handje toe te steken als propagandazender, door de burgers te laten reageren op een tendentieuze stelling: ‘de boeren verliezen hun steun’. 80% van de bellers bleek het echter volkomen met de boeren eens te zijn. Het ziet er naar uit dat de Blokeerboeren nog maar de amuse zijn…

Afb: Kees Torn / Flickr.

Niet toevallig trad woensdag ook de Staatssecretaris van Financiën af, wegens ernstige gebreken bij een op hol geslagen Belastingdienst, waar de menselijke maat jegens de eigen burgers ook al compleet is verdampt. De dienst bleek de belichaming geworden van de huidige, ambtelijke overheid in haar meest afschrikwekkende gedaante: een stelletje niets ontziende afpersers die zich geen zier van burgerlijke rechten wenst aan te trekken. Kortom: het lijkt er steeds meer op dat de overheid opzichtig faalt en stikt in de eigen, politiek-correcte machinebureaucratie.

De ‘stikstof-crisis’ kwam als het spreekwoordelijke ‘duveltje uit een doosje’ op tafel. Wat blijkt? Het stikstof gehalte (NH3, hopelijk althans…) wordt middels 6 (zes!) stations in ons land gemeten en met behulp van ‘rekenmethoden’ omgevormd tot modellen waarmee men meent tot op de vierkante kilometer nauwkeurig te kunnen bepalen waar de stikstofconcentraties zich precies bevinden. Hierbij worden bandbreedtes gehanteerd van maar liefst 30 tot 70%. Dat is uiteraard geen wetenschap meer, dat is een natte vinger klusje van klimaatdrammers. Het slaat nergens op, het is een complete aanfluiting en een béétje regering zou zich rot schamen op dergelijk prutswerk beleid te maken. Niettemin heeft diezelfde overheid, in het verlangen het pluche te kunnen blijven bezetten, ingestemd met een idiote norm op grond waarvan boeren niet langer in staat zijn op een economisch verantwoorde manier te werken. En die norm is dus ‘met een natte vinger’ tot stand gekomen en wordt met dezelfde natte vinger gecontroleerd.

Dat de burgers het met de boeren eens zijn, is geen verrassing. Onze overheid faalt inmiddels op vrijwel elk terrein en zelfs het aanleggen van een treintraject leverde een graaipot op voor de vrienden van ambtelijke toppen en/of politieke kringen. Er is geen sprake van immigratiebeleid dus Nederland stroomt vol met gelukzoekers die op kosten van de belastingbetalers de uitkeringen, toeslagen en zorgkosten over de longen inhaleren. De Zorg is een drama met failliete ziekenhuizen, graaiende zorgverzekeraars, frauderende zorgverleningsorganisaties en medicijn-fabrikanten. En wegterende bejaarden natuurlijk. Het verkeer loopt vast, het leger kan haar kerntaak niet meer leveren en de politie staat het huilen nader dan het lachen, doet van narigheid bureaus dicht terwijl de politietop kraaiend van plezier aanzit aan de iftar. Dat laatste overigens georganiseerd vanuit de overkoepelende organisatie die jaarlijks spiritueel hoofdleverancier is van geweldaanslagen door ‘verwarde mannen met een laag IQ’.

Precies dat voorbeeld, het ijskoud deelnemen aan festiviteiten, georganiseerd door wat inmiddels gerust het grootste misdaadsyndicaat ter wereld mag heten, schept ergernis en boosheid. Niet alleen onder het gilde der boeren, maar over de breedte van de gehele bevolking. Tel er bij op het overheidsfalen op de kerntaken en het wordt duidelijk dat de boeren namens een heel groot deel van de bevolking, nog slechts de ‘amuse’ hebben opgediend. Komend jaar zullen we nog veel meer acties zien, niet alleen van boeren, maar ook van werknemers in de zorg, de overheidstaak die de afgelopen jaren met ruim 75.000 arbeidsplaatsen werd uitgedund en nu logischerwijze bezwijkt onder de werkdruk. En onder de managers, dat spreekt. Is er nu werkelijk geen briljante geest die inziet dat als je 75.000 arbeidsplaatsen uit de zorgverlening schrapt, je dan tenminste een enorme hoeveelheid ‘managers-in-de-zorg’ langs een psychiatrische instelling moet sturen? Voor behandeling welteverstaan?

De menselijke maat is verdwenen en ons land zucht onder een politiek-correcte dictatuur van krap 200.000 partijleden. Zie slechts hoe de grootste partij van ons land, FvD, na de laatste verkiezingen zorgvuldig buiten de provinciebesturen werd gehouden. Dat heeft met democratie ongeveer net zoveel te maken als een kat met de Formule 1 van Zandvoort. Er is gewoon sprake van een dictatuur vanuit een pulp van heimelijk overeengekomen politieke spelletjes. Met uitzondering van slechts twee partijen, lijkt men zich in de politiek nog het meest te buigen over de kwestie hoe men zo snel mogelijk het maximale uit de schatkist kan toveren, ten behoeve van de eigen bankrekening.

De geschiedenis zal hard en bitter over hen oordelen.

——————

NB: Mevrouw Diks (GroenLinks) uit de voorgaande link heeft inmiddels toegezegd het ten onrechte opgestreken bedrag te zullen terug storten. Na een voorstel van haar partij in de Tweede Kamer, heeft de organisatie van haar echtgenoot nu een extra subsidie toegekend gekregen. Zo werkt dat in die kringen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
4 jaren geleden

Ik heb begrip voor de Boeren.
Hardwerkende mensen, veel geïnvesteerd in hun bedrijf en dán door de “overheid” worden “gedwongen tot diverse maatregelen om iets te verminderen, de stikstof-uitstoot, waaraan zij maar zeer ten dele schuld hebben.
Deze “overheid” is uiterst onbetrouwbaar en ook dát maken de Boeren duidelijk.
Ik heb zelf enige last gehad van hun akties maar desondanks blijf ik achter hen staan.
Waren er meer Nederlanders met deze mentaliteit !