Socialisme en moreel verval.

Westerse democratische grondwetten dateren van een periode waarin de bevolking nog een morele ruggengraat vond in religieuze en authentiek liberale overtuigingen, iets waarover ik op 17.10 jl. schreef in: “Anti religieuze destructie”. Ruim 200 jaar geleden schreef John Adams, Amerika’s 2e president en één der founding fathers : “Our Constitution was made only for a moral and religious people. It is wholly inadequate to the government of any other”.

Afb: wikimedia

Wanneer wij kijken naar het actuele politieke spectrum waarin subversieve, “ruggengraatloze’ bewegingen als D’66, GL, PvdA en in toenemende mate de VVD figureren, wordt die vooruitziende blik van John Adams plots een pijnlijke profetie. In voornoemd artikel citeerde ik de Amerikaanse Minister van Justitie Bill Barr die tijdens een lezing aan de rechtenfaculteit van Notre Dame vertelde: … “that attacks on religious liberty have contributed to a moral decline that’s in part manifested by increases in suicides, mental illness, and drug addiction. Our moral decline is not random but organized destruction. Secularists and their allies have marshaled all the forces of mass communication, popular culture, the entertainment industry, and academia in an unremitting assault on religion and traditional values.”

Deze open deur staat ook in Nederland wagenwijd open dankzij een opportunistische premier die niets van die ouderwetse morele ruggengraat vertoont, integendeel hij waait met alle winden mee om, coûte que coûte, aan het bewind te blijven. Rutte heeft samen met zijn linkse trawanten, Nederlanders tot een immoreel volkje gemaakt dat barstensvol zit van gepretendeerde moraliteit. Die voortdurende aanvallen op onze samenleving zijn slechts het topje van de ijsberg in ons morele verval, dat resulteert in een vraag naar socialisme bij een reeds in de lagere schoolbanken misleide en ‘progressief’ geïndoctrineerde jeugd.

Wat dat ‘progressief’ inhoudt zien wij in de USA, waar de ‘progressieven’ knarsetandend toezien hoe de conservatieve regering voortgang maakt op letterlijk alle maatschappelijk relevante gebieden, terwijl zij al bijna drie jaren lang niets anders doen dan naar verderf en destructie te streven. In Nederland gebeurt precies hetzelfde, waar een Rutte gewoon niet weet hoe wijd hij de benen moet spreiden voor de communisten van GL die niet eens in de coalitie meedoen, maar in feite nog grotere invloed krijgen dan D’66, samen met lobby groepen van de zakkenvullers van de alternatieve energie charlatans onder leiding van de parasiet Nijpels, de Nederlandse versie van Al Gore.

De hamvraag is in feite of hun socialisme moreel, maatschappelijk, acceptabel is? Margaret Thatcher zei al dat het grote probleem van het socialisme is dat het ophoudt wanneer je al het geld van andere mensen erdoor gejaagd hebt. Maar wie kan er aannemelijk maken dat een mens gedwongen mag worden tot acceptatie van de ‘idée fixe’ van een ander? Dat is typisch fascisme, waarvan deze druiloren, ten onrechte, dagelijks de mond vol hebben, maar kan diegene die geen trek heeft in andermans waanideeën daartoe – desnoods met geweld – gedwongen worden? Een simpel ja/nee antwoord is hier mogelijk en ieder gezond denkend mens zal hierop ‘nee’ antwoorden. Maar hoeveel mensen zullen daar niet toe in staat zijn? Veel te veel, dankzij de verstikkende salon-socialistische indoctrinatie van onze samenleving.

Een simpel ‘nee’ heeft monumentale betekenis omdat de herverdeling van onze belastingen daarmee tot stilstand komt en veel zwakkeren getroffen worden, dus dat gaat te ver. Maar ook de nodeloos gezwollen centrale en lagere overheid vreet zich vol aan die lucratieve ruif, dus er is al een stuk intimidatie nodig om die belastingcenten binnen te harken.

Kortom, een minimum aan menselijkheid vergt belastingen en herverdeling, maar waar wordt de grens overschreden naar diefstal? Wij zien al generaties lang hoe Den Haag kneuzen als Paulien Krikke tegen beter weten in tot burgemeester van Den Haag benoemt en hoe nu weer een dorknoper als Laura van Geest (ex-CPB) benoemd wordt tot directeur van de AFM waar het tegenovergestelde profiel juist hard nodig is. Schrijnende voorbeelden als Halsema zijn de kers op de taart, terwijl hele nutteloze volksstammen zich volvreten aan de gratis overheidsruif.

Misbruik = diefstal!

Wetten alleen kunnen geen beschaafde samenleving produceren als een groot deel van die samenleving geen enkele morele standing heeft, niet weet wat beschaafd gedrag eigenlijk inhoudt.

De Judeo-Christelijke grondslagen van onze Grondwet liggen al zo lang onder ‘progressief’ vuur dat een halve eeuw van hun terreur uiterst normvervagend heeft gewerkt. Een typisch kenmerk van dit ‘progressieve’ morele verval is dat niemand ook meer verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn/haar daden en de linkse politiek en pers alle misstanden goed praten bij gebrek aan elementaire fatsoensnormen. Hun primitiviteit is niets nieuws, maar het is verwonderlijk dat na enkele eeuwen van ‘civiliteit’ de wereld nu dankzij zogenaamde ‘progressie’ linea recta teruggaat naar de normale, prehistorische stand van zaken: “ willekeur en het recht van de sterkste”.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties