Prikbord nr 765

Terwijl elders in Europa al centrales worden gesloten gaat Nederland door met het bouwen van biomassa-installaties waarvan het nut door wetenschappers wordt betwijfeld. Ook de economische haalbaarheid, gezien de benodigde import van gigantische hoeveelheden ‘afvalhout’ e.d., wordt niet erkend.

Waar de milieudrammers al niets hebben geleerd van het Amsterdamse schandaal met de vuilverbrander, gaat de verspilling van naar verluidt ruim 11 miljard(!) door de overheid gewoon door. En waar voor milieumaatregelen altijd naar de ‘wetenschap’ (van wie?) wordt verwezen, dreigt het negatieve rapport te worden genegeerd. Hoeveel morele corruptie (en wellicht ook feitelijke) is er hier in het spel?

Deskundige

De Telegraaf-lezer die meent te weten dat Iran niet achter de drone-aanvallen op Saoedi-Arabië zit en daarbij Trump vergelijkt met Bush jr. heeft kennelijk meer vertrouwen in de beweringen vanuit Teheran. Ten onrechte, want Trump zal de fouten van Bush en Obama niet willen herhalen door teveel op zijn inlichtingendiensten te vertrouwen en is al helemaal niet uit op nieuwe militaire operaties. De linkse afkeer van Trump leidt te vaak tot het negeren van de feiten, bijv. dat ook de Britse premier destijds geloofde in de massavernietigingswapens van Irak. Nederlandse ‘deskundigen’ zouden wat vaker de artikelen van Ann Coulter en Patrick J. Buchanan moeten lezen, naast de columns van De Winter.

Energiewende

Een Duitse raming van de kosten van de Energiewende komt uit op 1500 miljard; ‘dus’ in werkelijkheid het dubbele, doch men gaat er kennelijk vanuit dat al dit geld in Duitsland wordt besteed. Over de bijdrage aan deze zinloze klimaatmaatregelen in de ‘arme’ EU-landen is Brussel nog zwijgzaam, maar 2 Nederlanders voor dit dossier doet het ergste vrezen. Met name de dictaten van Draghi (ECB) lijken de continuïteit van die (geheime) geldstromen te bevestigen.

Geheim

De president van De Nederlandse Bank voert geheim overleg met de heer Draghi (ECB). Betekent dit dat ons land wordt bestuurd door allerlei niet-gecontroleerde functionarissen die buiten de WOB-regels vallen en dat we inmiddels een ‘zevende macht’ hebben, naast onder meer de Raad van State/Klimaatdrammers en de vakbonden? En waarom is het geheim dat Knot redenen heeft om de huidige pensioenverplichtingen niet na te komen, teneinde de toekomstige verplichtingen wél te kunnen ‘garanderen’? Of krijgen onze pensioenmiljarden straks een andere bestemming?

IS-tribunaal

Minister Kaag deelt onze miljoenen uit aan dubieuze organisaties, maar voor een IS-tribunaal in Irak is geen geld beschikbaar? Of heeft Brussel verboden de Koerden te steunen: bang voor Turkije?

Klimaatleugens

Afgezien van de recente internationale rapporten over de vermeende klimaatverandering, heeft Nederland zijn nationale leugen geïntroduceerd. Namelijk dat het mogelijk is om de gemiddelde temperatuur te laten dalen door honderden miljarden te investeren. De werkelijkheid is dat met alle maatregelen de beweerde stijging slechts kan worden vertraagd. Dit betekent dat bijv. een temperatuurtoename van 1 graad in 50 jaar met slechts enkele weken wordt vertraagd, terwijl intussen de bevolkingsgroei en de ‘welvaartseisen’  buiten Europa – naast criminele oorzaken – het klimaat exponentieel blijven belasten.

Massahysterie

De demonstraties tot het beëindigen van de welvaartsstaat vanwege de beweerde schade aan het klimaat, bewijzen opnieuw hoe eenvoudig massahysterie kan ontstaan. Sinds de Kruistochten, de nazi’s, de anti-kernwapenbeweging, de agressieve anti-Apartheidsbeweging, de anti-kerncentralebeweging, de anti-discriminatiebeweging, de anti-veeteeltbeweging en de pro-vluchtelingenorganisaties hoeven een paar activisten slechts hun spandoeken te ontrollen en tienduizenden volgen hen in hun zelfverklaarde gelijk. Let wel: wereldwijd, want het gesubsidieerde activisme is goed georganiseerd. En net als bijna 100 jaar geleden raken ook politici, rechters, onderwijzers, geestelijken, wetenschappers en journalisten overtuigd van de doelstellingen en noodzaak, zonder acht te slaan op de feiten, middelen en gevolgen. De geschiedenis zal hen leren… helaas.

Merkel

Wie meent dat bondskanselier Merkel alleen bij het vluchtelingenvraagstuk in de fout is gegaan, vergist zich deerlijk. De corruptie tot op hoog niveau, de problemen in de gezondheidszorg en het onderwijs, het falende justitie-apparaat, de criminaliteit, de klimaatverdwazing en de EU/ECB-blunders zijn haar eveneens aan te rekenen, naast de tekortkomingen bij defensie en in het bankentoezicht. Wat dit alles betreft is het in Nederland niet anders (met uitzondering van de steun aan Macron en de sabotage van een Brexit-deal?).

Onbenul

Een gehersenspoeld meisje dat nauwelijks beseft voor welke absurde denkbeelden ze model staat, heeft de bewondering gewekt van onze premier bij haar arrogante klimaattoespraak voor de VN. Hoeveel onbenul is er nodig om dit soort ‘activisten’ serieus te nemen?

Onderwijs

Het zijn de onderwijsvakbonden zelf die nooit eens met een witboek (of zwartboek) komen over de besteding van de miljarden in het onderwijs. Ook nu willen ze de werkgevers nog niet ‘aanpakken’ voor een nieuwe cao zonder eerst te weten wat er extra in de ruif komt en noemen dit regeringsbeleid chantage. Het begint erop te lijken dat de stakingen in het onderwijs de goedkeuring hebben van de werkgevers om gezamenlijk de regering onder druk te zetten en dat is pas echte chantage.

Stikstofbesluit

Dat de Raad van State een politiek instrument is, geeft te denken. Niet alleen zijn haar adviserende uitspraken niet juridisch bindend, maar de inhoud heeft (te) vaak een politieke kleur. Dat de regering zich zo snel heeft neergelegd bij de absurde interpretatie van het stifstofbesluit, was dan ook te verwachten gezien de samenstelling van de Raad en van het kabinet. Heel anders was de situatie toen de AOW een uitkering werd genoemd, zodat deze tegen het advies van de Raad in kon worden afgepakt van gedetineerden met als gevolg dat deze vaak door familie en vrienden moeten worden bijgestaan. Na hun detentie volgt dan de periode waarin ze (financieel) geen autoverzekering kunnen afsluiten, geen behoorlijke woning kunnen huren, geen (zakelijk) bankkrediet kunnen krijgen en zelfs de leugenachtige verklaringen in hun detentiedossier niet kunnen aanvechten, maar eerst hun schulden moeten aflossen. Doch neen, dit alles geldt niet bij taakstraffen en is bovendien geen reden tot heroverweging, net als de tientallen zelfmoorden in onze gevangenissen en de vele misstanden. Het wegkijken als het om Justitie gaat is kenmerkend voor onze politici die zich liever profileren met stifstofregeltjes.

Vraagjes

Als zich in ons land tien- wellicht honderdduizenden illegalen bevinden, waarvan een aanzienlijk aantal criminelen, en er tienduizenden veroordeelden op strafvoltrekking (moeten) wachten, terwijl het aantal jeugdige en gewelddadige bendes groeit, waarom worden er dan nog steeds volledig operationele gevangenissen gesloten?

Als stikstof niet plaatsgebonden is en bovendien een rol speelt bij plantengroei, waarom komt Remkes dan met een snelheidsbeperking die nauwelijks invloed heeft op de beoogde CO2 verlaging?

Als de ECB onze welvaart en pensioenen structureel aantast, Brussel nog meer miljarden wil verspillen, de illegalen vanuit Turkije en Afrika blijven binnenstromen, de drugscriminaliteit de rechtsstaat ontwricht en de (internationale) klimaatwaanzin het gezond verstand aantast, waarom wordt de aandacht van de burger dan afgeleid van deze problemen door opzettelijke woningnood, spaarrentedreiging, stifstofwetten, antirokersmaatregelen, verkeersboeteterreur, paspoorten voor jihadisten, antilandbouw- en visserijmaatregelen, gendergeneuzel, vrouwenquota en ZZP-bestrijding? Intimidatie?

Als biobrandstof goed is voor het CO2-milieu, wat is de milieubelasting dan wél bij  productie, transport en verbranding ervan?

Er er een financieel tekort is in de gezondheidszorg, het onderwijs en bij Justitie, waar worden die nieuwe ziekenhuizen, justitiepaleizen, gevangenissen en peperdure verbouwingen voor koningshuis/parlement/cultuur/spoorwegen/universiteiten dan van betaald?  En waarom zijn er zoveel ‘zorgmiljonair(e)s’?


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties