Wat is het belang van alfa studies?

Een oud gezegde luidt: “Money speaks” en onze Universiteiten gaan een nieuw academisch jaar in waarin de nadruk op de financiering van de bèta studies komt te liggen, in het algemeen belang, maar ten koste van de alfa’s. Dit leidt tot veel gemor want de verantwoordelijke minister komt zèlf uit het D’66 nest der ‘hoog-opgeleiden’ die onze politiek overbevolken zonder dat zij ergens verstand van hebben.

Afb: pixabay

Wat speelt? Rond het eind der jaren ‘60/begin der jaren’70 begon een minister Cals het niveau van het middelbaar onderwijs met reuzenschreden terug te brengen en van de weeromstuit wilde ‘het fenomeen Joop’ dat ieder Nederlander een academische titel zou gaan voeren om wat meer aanzien te verkrijgen voor de zijnen. Omdat linkse activisten van nature problemen blijken te hebben met objectieve feiten, stortten zij zich en masse op alfa studies die eindigen op …logie, reden waarom er binnen de kortste keren vele duizenden werkloze…logen hun heil in de steun moesten zoeken, want de wereld wist natuurlijk niet wat te doen met al die ‘progressieve’ lichten. Die linkse poel des verderfs, geïnspireerd door ‘Nieuw Links’ en D’66 werd een broeinest voor wat de voorganger was van de Social Justice en het niveau van een academisch graad werd drastisch gedevalueerd.

Die maatschappelijke en wetenschappelijke degeneratie werd scherp weerspiegeld in de duikvlucht van de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Sinds de jaren ’60 was de NRC een gerespecteerde krant die excelleerde in het objectieve verslaan van het nieuws, afgewisseld door een ‘editorial’ van de erudiete hoofdredacteur en columnist Jérôme Louis Heldring. Na de fusie in ’70 met het Algemeen Dagblad keerde het economische tij niet, reden waarom de NRC de doodzonde beging om zich te gaan richten op een D’66 publiek. Het begin van het einde, resulterend in een lokaal sufferdje dat slechts specialiseert in links-fascistische ‘hatespeech’ zonder enig benul van de voorname status van het eigen ‘merk’ een halve eeuw geleden. Een trieste afgang! Heldring draait zich om in zijn graf.

De ‘hoog opgeleide’ NRC lezers in-spé dreigen nu zware tijden tegemoet te gaan omdat een afvallige D’66 minister een epifanie doormaakt en zich plots realiseert dat er een grote maatschappelijke behoefte bestaat aan bètas, mensen die een vak geleerd hebben en daar wat mee kunnen.

In Trouw verscheen een artikel op 1 sept. ’19 getiteld: “Wat is het belang van alfastudies?”

“Wat niet”, reageert hoogleraar Korea-studies Remco Breuker.  “Je hebt alfa’s nodig voor identiteitsvorming, het kennen van de geschiedenis, en gezonde journalistiek.”

Die noodkreet is mij uit het hart gegrepen omdat het zo frappant is dat na Cals/den Uyl het enige wat wij zien uit de academische (alfa)-wereld identiteitspolitiek is, een totaal gebrek aan historisch perspectief en doodzieke ‘journalistiek’ met de NRC voorop….

De boze alfa’s verenigen zich onder UvA-hoogleraar en WOinActie-voorman Rens Bod, die in ‘goed gezelschap’ is van de vakbond FNV – wat die met academica te maken heeft is een raadsel, de Landelijke Studentenvakbond en de vakbond voor wetenschap VAWO. Het meest in hun geestelijke ontwikkeling geremde deel der alfa’s komt met het briljante argument: “Een democratie kan niet zonder geesteswetenschappen’. Mag ik opmerken dat deze ‘onmisbare geesteswetenschappen’ al decennia lang van de toren blazen hoe goed zij zonder democratie kunnen?

De Noord Korea specialist Remco Beuker voert dat arme land aan als overtuigend bewijs dat alfa’s onmisbaar zijn, maar verwart daarbij kennelijk de lokale bètas met de heersende communistische partij en dat is een nogal onwetenschappelijk standpunt voor iemand die hoogleraar pretendeert te zijn, hoewel vandaag de dag het niveau van het academisch onderwijs daar wel mee valt te rijmen.

Maar, volgens Beuker zal de verminderde financiering der alfa’s waarschijnlijk het einde van de wereld betekenen, net zoals het klimaat …. Gelukkig hebben wij identiteitspolitiek, transgender ongein, een schrijnend gebrek aan historisch perspectief en activistische, zieke ‘journalistiek om ons te redden.

Deze verlichte Korea-ganger is boegbeeld van WOinActie, een hobbyclub die al jaren aandacht vraagt voor “de ontzettend hoge werkdruk aan de universiteiten”. WO organiseert nu een alternatieve opening van het academisch jaar, want ‘de situatie is nog veel nijpender geworden’ omdat er nu een aanbeveling ligt voor het overhevelen van funding van gamma, medische en geesteswetenschappen naar bèta en techniek. De ondergang der…-logen dreigt terwijl zij inmiddels toch ook laboratoria gebruiken en zelfs data analyses gebruiken, waarschijnlijk eerder vervalsen.

De strijd der linkse activisten gaat nu plots tegen een nieuwe vijand, de bèta’s en de Karl Marx fanclub heeft nog niet nagedacht over de inpassing der bèta’s tussen racisten, nazi’s en fascisten. Alle hens aan dek, want de vraag ‘ wat levert de wetenschap ons op’ krijgt een dubbele bodem, waarbij hun eigen belangen uiteraard zwaarder wegen dan het algemeen belang. Er gaat niets boven een ouderwetse kapitalistische, positieve cashflow.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

De “Alfa studies” zijn niet anders dan een salonsocialistisch project om linkse nitwits op grote schaal van papieren krediet te voorzien.
Gecombineerd met de stelling dat wetenschappelijke feiten ook maar een mening zijn levert dit dan de gewenste kwantitatieve meerderheid aan “hoog opgeleiden” op die benodigd is om het gepeupel allerhande linkse onzin, onder het motto dat “de meerderheid van de wetenschappers het er mee eens is”, de strot af te douwen.
Tijd dat we daar de stekker eens uit trekken.

Hans
4 jaren geleden

Oei wat een stuk. Kom op Jo.