Of je van de hond of de kat gebeten wordt….

Is het een goede zaak als Trump wéér besluit om Iran niet militair af te straffen? Zonder meer ja! Het is verleidelijk om een stel cruisemissiles op de Iraanse basis te laten inslaan waar vandaan de afgelopen week de nieuwste provocatie op Saudi werd gelanceerd, maar wat is wijsheid?

Tomahawk Block-lV. Afb: wikimedia-wommons

De Amerikaanse militaire macht is zo enorm dat een Desert Storm III zeer wel denkbaar is, maar de Amerikaanse (buitenlandse) politiek heeft altijd uitgeblonken door een gebrek aan lange termijn visie. Henry Kissinger zei het al lang geleden: ‘American foreign policy is reactive, not proactive’. Wij hebben (te) vaak gezien hoe na een militaire interventie de overwinnaar niet-begrijpend stond toe te kijken hoe zijn gebrek aan vooruitziende blik en planning het mogelijk maakte dat de situatie na de militaire overwinning binnen de kortste keren ontspoorde en er nieuwe ellendelingen op het toneel verschenen die nog eens een grotere ellende maakten dan voorheen. Het probleem is in feit dat het Amerikaanse idealisme groot is en hun militaire macht nog groter, maar het dilemma is dat zowel Saudi als Iran landen zijn met weerzinwekkende, corrupte, geborneerde regimes.

Het idee dat de huidige Saudi kroonprins Salman een vernieuwer zou zijn moet worden bijgesteld, hij is wellicht het beste wat anno 2019 te vinden is, maar hij is eigenlijk geen haar beter dan de rest. Europese landen munten net zo hard uit in gebrek aan visie omdat zij slechts op financieel gewin uit zijn en wat Nederland dan nog eens uit de eigen staatskas haalt voor hulp aan terroristen als Hamas en ‘klimaat hulp’ aan donker Afrika, ten koste van tienduizenden landgenoten die het hard nodig hebben, tart iedere beschrijving. Trump heeft weliswaar bij interne onrust in Iran de jeugdige bevolking zijn morele steun gegeven in hun verzet tegen de middeleeuwse heersers, maar de ayatollahs en hun bruinhemden slaan ieder verzet letterlijk de kop in terwijl de politiek correcte EU toekijkt.

Wat deze twee ‘failed-states’ gemeen hebben is de corruptie, de onvoorstelbare repressie, het absolutisme en fanatisme in religie en nationalisme, kortom de Islam. Men verwijt Iran de export van terrorisme, maar ook Saudi exporteert de Sharia naar Nederland en financiert die, net als Erdogan, kortom de ratio in ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’ gaat hier niet op. Het westen heeft hier een keuze gemaakt tussen twee soorten ratten, van wie wij decennia lang olie hebben afgenomen, maar dat is ook de enige relatie met hen, want beide regimes zijn rabiaat antiwesters.

Beide kemphanen maken vorderingen op weg naar een open oorlog, waarin de Saudi’s in het nadeel zijn omdat zij gewend zijn voor elke lichamelijke inspanning arme sloebers uit andere islamitische landen in te huren, maar militair zijn zij geen partij voor Iran ondanks alle Amerikaanse technologie. Zij zijn niet eens in staat om een stel opstandige boertjes in Jemen onder de duim te krijgen!

In het huidige geopolitieke machtsdenken ziet de USA de Saudi’s als een politiek instrument, maar omgekeerd geldt precies hetzelfde. Dat het voor het westen de voorkeur heeft dat Saudi zal zegevieren in zo’n toekomstig conflict is evident, want de ayatollahs vormen het grootste gevaar voor een wereldbrand. Maar een open oorlog in het midden oosten zal voor vele komende generaties het water vertroebelen. Het eigenlijke conflict, voor mensen die iets verder kijken dan hun neus lang is, loopt niet langs de hierboven beschreven scheidslijnen, maar gaat over alle grenzen heen tussen jonge vernieuwers versus de wrede middeleeuwen. Moderne, liberaal en democratisch denkenden tegen bekrompen nationalisme, jihadisme en andere Islamitische ellende. Pan Arabisch nationalisme zoals onder Nasser en nu Erdogan leeft al generaties lang samen met de globalistische pretenties van Islamitische ideologen als de Moslim Broederschap. Iran is de bom met het korte lontje, de Islam heeft de langere lont, maar beiden blijven tijdbommen voor de vrije wereld. De linkse beschuldigingen dat de USA de politieman van de wereld uithangt zijn loos, want de (leider van) de westerse wereld wordt ‘nolens volens’ in deze draaikolk getrokken, maar de westerse strategie om de relatieve ‘good guys’ uit te spelen tegen de ‘bad guys’ ondermijnt slechts de positie van de groepen die wij echt nodig hebben voor een vreedzaam midden oosten en een vreedzame wereld: de moderne, klassiek liberaal en democratisch denkende groepen die door eenzelfde proces heen moeten breken als de westerse landen enkele eeuwen geleden.

Die ‘good guys’ zijn zwaar in de minderheid en de moordenaar Mohammed bin Salman is kennelijk het beste wat voor hen – en voor ons – voorhanden is, terwijl de overwinnaars in Desert Storm I èn II naderhand vergeefs zochten naar deze potentiële bondgenoten en vernieuwers.

Het is zaak om deze groepen te steunen en te cultiveren, want slechts zij kunnen de heersende cultuur aanvoelen en bijsturen, wij westerlingen ècht niet. Dat Europese landen andere betrekkingen hebben met Islamitische landen wil niet zeggen dat deze kwalitatief beter en productiever zouden zijn. Wij hebben gezien hoe Nederlandse handelsmissies zich prostitueren voor communistisch China om maar een centje binnen te harken en de weerzinwekkende vertoningen van een Sigrid Kaag en Federica Mogherini in Teheran zijn ronduit beschamend.

‘Steunen en cultiveren’, maar waar en hoe? Afghanistan en Iraq vandaag de dag zijn voorbeelden van wat niet werkt zonder intensieve steun, terwijl ons ontgaat hoe de incestueuze Islam landen als Indonesië en Bangladesh gestaag onder de invloed brengt van de pestilente Sharia, net als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag etc. Vergeet niet dat meer dan de helft der moslims in Indonesië en het Aziatisch subcontinent wonen, terwijl Pakistan razendsnel aan de horizon verdwijnt richting middeleeuwen. In India zijn moslims een minderheid, maar op meer dan een miljard inwoners zijn zij in absolute cijfers weldegelijk groter dan enig ander moslim land, behalve Indonesië. In de troonrede wordt gebazeld over irrelevante zaken, maar hier is een bedreiging voor de hele westerse wereld, die ook bij ons al lang vaste voet aan de grond heeft, maar er heerst stilte! Niet alleen Washington maakt zich schuldig aan korte termijn denken, het trieste duo Blok & Kaag geeft ook geen enkel teken van geestelijk leven, de laatste des te meer van een verderfelijke ideologie.

Dat alles speelt achter de scheidslijn tussen Riyad en Teheran, maar hoe in hemelsnaam mag je nu nog realistische toenadering verwachten tot een troep rabiate ratten in Teheran? Kunnen wij ons een Iran na de ayatollahs voorstellen en zijn wij ons daarop aan het voorbereiden? Uiteraard niet! Daarom zou het zo goed zijn als Trump niet de enige is die morele steun geeft aan opstandige jongeren in Iran, maar het politiek correcte Europa misbruikt het lachwekkende nucleaire akkoord van Obama slechts om Trump voor de schenen te schoppen. Merkel en Macron gedragen zich als grote kinderen! De relatie met de Saudi’s is van financiële aard, bondgenoten in deze kruistocht zijn zij geenszins.

Waar vinden wij die bondgenoten? De Emiraten (UAE) en Bahrein zijn ras veel opener geworden en daar liggen mijns inziens weldegelijk kansen, maar zien wij Stef Blok of Sigrid Kaag of Mike Pompeo daar ooit? Laten wij daar eens werk van maken om gemeenschappelijke interesses en waarden te identificeren waar onze ‘progressieve’ politici de mond vol van hebben in plaats van randdebielen te moeten aanhoren over ‘de dekolonisatie van de wiskunde’. Het domme mens kan waarschijnlijk nog niet het meest elementaire sommetje oplossen…

Emmanuel Macron loopt te kraaien dat hij een uur met president Rohani aan de telefoon heeft gehangen, dus hij heeft in ieder geval een modicum van een voetafdruk in Iran, maar wat doet hij verder dan als een haantje met de borst vooruit lopen? Elke keer als deze achterlijke Islamitische landen vrouwen het stemrecht onthouden, vrouwen tot hun heupen ingraven om hen vervolgens op jammerlijke wijze te stenigen, vrouwen het recht tot werken en zelfstandig reizen ontzeggen, zouden clowns als Merkel & Macron moeten opstaan met de hele verrotte linkse pers en voor hen op de bres gaan staan in plaats van onze eigen cultuur en samenleving te ondergraven, maar je hoort die ellendelingen helemaal nooit. Elke keer als er gevraagd wordt om een vrije pers en èchte godsdienstvrijheid, zouden deze moreel corrupte verraders van hun eigen idealen moeten opstaan. Elke keer als er een kangoeroe-rechtbank een jonge vrouw die geen hoofddoek wenst te dragen tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeelt, zouden onze ‘quasi-feministen’ op de barricades of voor de deur van die ambassades moeten demonstreren in plaats van 67 genders uit te vinden. Zielepoten….  Elke keer als er in Teheran homo’s aan een hijskraan worden opgehangen zouden de politiek correcte opportunisten van het COC moeten opstaan en demonstreren, maar daar zijn zij te lam voor.

Het wordt tijd dat onze moreel corrupte ’progressieven’ de intellectuele eerlijkheid gaan opbrengen om hun mensenrechten, hun vermeende eigen idealen te verdedigen, want iemand gaat dit conflict winnen, of je nu van de hond of de kat gebeten wordt. Maar het zal altijd tegen ons gebruikt worden zolang wij niet de moed en integriteit hebben om op te komen voor geestverwanten elders die in een hel leven. Onze voorouders hebben dat ook doorstaan, maar de huidige ‘progressieve’ generatie van profiteurs zijn te laf en egoïstisch om achter hun eigen credo te gaan staan.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lord Landslide
4 jaren geleden

Tsjonge, ik had op zijn minst wel een reactie van Dunki-criticus annex charlatan Jo verwacht: de titel deugt namelijk niet. Je wordt namelijk DOOR de hond of de kat gebeten en niet VAN.

Een gemiste kans voor onze Jo, want die had er weer een wijdlopig betoog aan kunnen wijden waarin natuurlijk meester-knecht verhoudingen, Pim Fortuyn, Greta Thunberg, vliegtuigbrandstof en paaseieren de revue passeren.

Jammer, Jo(h).

Ravian
4 jaren geleden

In het midden oosten zijn er inderdaad, buiten Israël, geen goeden en kwaden, maar enkel smeerlappen en nog grotere smeerlappen.
Ook landen als de Emiraten en Bahrein deugen niet.
De Saoedi’s als “vriendje” is gewoon onderdeel van de geopolitieke puinzooi die (vooral) Obama aan Trump nagelaten heeft.
En elke vorm van samenwerking met de andere grootmacht die in het midden oosten wat in de pap te brokkelen heeft is hem door de Democraten, middels de hele ”collusion” affaire, effectief onmogelijk gemaakt.
Daarbovenop komen dan nog de Fransen, die middels de EU de Russen tegen het westen in het harnas jagen en, zoals gewoonlijk, weer een Frans slaatje uit de situatie in het midden oosten pogen te slaan.
Want laten we wel wezen, als de Sjah zijn wapens in Frankrijk had gekocht, en niet in de VS, dan was het Ayatollah bewind er nooit gekomen, en had het huidige Iraanse probleem helemaal niet bestaan.
Het enige wat de situatie in het midden oosten ten goeden kan keren is het soort behandeling die Nazi Duitsland ooit gekregen heeft; militaire vernietiging en daarna de bevolking met harde hand heropvoeden.
Maar tot een dergelijke harde aanpak zijn de hedendaagse westerse tere zieltjes helemaal niet meer in staat, ze zijn zelfs niet meer in staat te erkennen dat een oorlog tegen het terrorisme een oorlog tegen de islam is.
Daarom falen de VS ook keer op keer in het consolideren van hun militaire overwinningen.
De realiteit is dat het socialisme, als de smerige ziekte die het is, de daadkracht van de westerse bevolking inmiddels totaal heeft weggevreten.
Zolang het (salon)socialisme het westen in zijn greep houd gaat effectief ingrijpen in het midden oosten (en om het even waar elders) onmogelijk wezen.
Wat dan overblijft is exact dat wat Trump nu in het midden oosten doet; middels pappen en nat houden de meest rampzalige scenario’s pogen te voorkomen.

Harry
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ravian

Mooi omschreven en zo is het wel, wij zijn de mietjes van het socialisme inderdaad
Met iedereen bevriend blijven en geen daadkracht