Kramppareltjes

De jaarlijkse Algemene Politieke Beschouwingen (merkwaardig genoeg bekend geworden onder de afkorting ABP) na Prinsjesdag zijn altijd goed voor een paar hilarische uitspraken van de Minister-president. Een van die uitspraken die de enorme onnozelheid van de regeringsleider bloot legde, is zijn reactie op het verwijt van de oppositieleider dat Nederland worstelt met een Marokkanenprobleem.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Rutte repliceerde met de tekst: “er is geen Marokkanenprobleem in Nederland. “Er is wel een Mocro-maffia probleem. De georganiseerde criminaliteit maakt het ons niet makkelijk.” In drie korte zinnen drie enormiteiten. Het kon die dag niet op. Voor een weldenkende Eigenlander was het helder dat hij krampachtig probeerde een verwijt van racisme te omzeilen en hij de overlast die een segment van Veiligelanders de Nederlandse samenleving bezorgt, tot een herkenbaar crimineel deel daarvan te beperken.

Startend met een uitleg van de naam Marokko. Volgens kenners van Noord-Afrikaanse culturen is de naam afgeleid van het Berber woord Ameṛṛuk, de kortere versie vanAmurakuc; in het verleden de oorspronkelijke benaming van Marakesh. Die stadsnaam is weer onttrokken van het Berberse  amur n ukuc of landvan God resp. heilige land. In het verlengde daarvan noemde de Arabieren het gebied rond Marakesh al-Mamlakah al-Maghribiyyah aka “Koninkrijk in het westen resp. Koninkrijk waar de zon opkomt. Arabische historici en aardrijkskundigen gebruiken ook de naam al-Maghrib al-Aqṣá (het land het verste in het westen) om die regio te onderscheiden van al-Maghrib al-Awsaṭ (het middelste westen) en Maghrib al-Adná (het nabije westen). Nadat ze bij de slag bij Zallaqa (oktober 1086) verslagen werden door de Almoraviden[i], noemde Spanje het gebied Marruecos. Op die manier is uit het Berberse amur n ukuc en de Spaanse verbastering Marruecos de naam Marokko ontstaan.

Uit de bovenstaande uitleg blijkt dat de term Marokkaan geen cultuur of een etniciteit uitdrukt, maar een nationaliteit is. Net als Nederlander en Duitser. Ook in het begrensde deel van Noord-Afrika dat de naam Marokko heeft gekregen, woont een mozaïek aan etnische entiteiten. De belangrijkste twee zijn de lichtere Berbers en de iets donkere Arabieren. We hebben dus een probleem met personen wier etnische wortels in een begrensd deel van Noord-Afrika liggen en in het westen Marokko wordt genoemd. Rutte gaat net als het OM en de rechterlijke macht er van uit dat Marokkaan een ras of op zijn minst een etniciteit is. Die benadering is een verregaande dwaling. Wanneer Parlementariërs de moeite hadden genomen om de wikepedia daarvoor op te slaan, hadden ze met Rutte voorop, die dwaling kunnen corrigeren en de discussie over het gedrag van de scheve schaats rijdende Marokkaan zuiver kunnen houden. Pratend vanaf de kansel het gepeupel belerend toesprekend, is het blijkbaar een hele klus om te erkennen dat je het bij het verkeerde eind hebt en schuld moet bekennen. Mochten Rutte, OM en rechterlijke macht voet bij stuk houden dan moeten ze de betreffende tekst in wikepedia aanpassen.

Is het een Marokkanen probleem of een Mocro bende probleem? Is het probleem groter dan drugs en hitlijst moorden? Wat betreft de manier waarop de regering het probleem probeert te elimineren, maakte het niet zoveel uit. In beide gevallen wil, kan de regering het probleem niet aanpakken laat staan oplossen. Om een poging te doen, de Minister-president van zijn recente misvattingen te overtuigen, bevestigt de onderstaande lijst dat schendingen van de wet door jong en oud die hun wortels in Marokko hebben, zich niet beperken tot acties die de Mocro-maffia zich eigen heeft gemaakt. Het is meer dan drugs en moord en die worden niet alleen door de georganiseerde criminaliteit, maar ook door een groep en individuele personen gedaan: (opklikken voor groot)

De bovenstaande lijst is een bloemlezing van wetschendingen van een ruime twee jaar waar personen met een Marokkaanse nationaliteit (zoals in het paspoort staat vermeld) bij betrokken zijn geweest. Opmerkelijk is, dat de media Marokkanen die de wet schenden steevast betitelen als Nederlander. De lijst bevestigt dat het meer is dan “alleen maar drugs en moord”. Het tekent de beperkte kennis van Parlementariërs dat ze met de informatie uit deze lijst Rutte tijdens het debat niet op de rug hebben gedwongen. Daardoor kon hij zich met een paar smeuïge teksten en een brede grijns op het gezicht een simpel antwoord geven op vragen zonder enige diepgang en als winnaar uit een debat te kunnen komen.

De lijst is een overzicht van Nederland, maar kan eenvoudig worden uitgebreid met wetsovertredingen in andere EU landen. Daarbij valt op dat vooral Italië geplaagd wordt door de activiteiten van criminele Marokkanen. Die lijst onderstreept dat de herhaaldelijk als kanspareltjes geschetste Veiliglanders door de tolerante en begripvolle benadering van de hedendaagse generatie politici, politie en OM zich hebben ontwikkeld tot ongewenste kramppareltjes: criminele Veiliglanders die de Eigenlandige samenleving met ellende en frustraties opzadelen.

Ik raad de heren, dames en genderneutraal voelende parlementariërs aan om het artikel “Marokkanen probleem?” van Ton Nijhof op stapal.nl en de daarin genoemde boeken eens te bestuderen. Bestuderen en niet lezen. Want lezen ontaardt bij de zesjes cultuur in het Parlement al snel in scannen van teksten. In normale mensentaal: over de kernpunten heen lezen. Dan hadden ze zelf kunnen vaststellen dat Marokkaan geen ras is, maar de benoeming van personen die afkomstig zijn uit een begrensd gebied in het westen van Noord–Afrika. Dat er geen sprake kan zijn van racisme als gewezen wordt op de regelmatige faux pas van mensen die hun wortels in dat begrensde gebied hebben. Die faux pas strekken zich verder uit dan “alleen maar” drugshandel en afwerken van hitlijsten en niet alleen toegeschreven kunnen worden aan de georganiseerde criminaliteit, maar ook aan groepen en individuele personen.

De Minister-president heeft in die drie zinnen een hoop kul verkocht.


[i] De Almoraviden waren een Berber volk en de heersers over het eerste grote islamitische rijk dat door Berbers in de 11de eeuw gesticht werd. Marakesh was hun belangrijkste plaats.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
4 jaren geleden

Goed stuk.

Ik wil echter 1 opmerking/correctie geven:
Het is niet de beperkte kennis dat parlementariërs hindert juist te spreken en te handelen, maar hun bewuste, linkse, “politiek correcte” denkkraam dat hen ertoe brengt de feiten te negeren cq te ontkennen waardoor juist en gepast optreden verhinderd wordt.

Gebrek aan kennis is in deze eenvoudig op te lossen, links pc denken is echter een mentale ziekte die moeilijker te behandelen is dan terminaal kanker.

Genezing zit er niet in. Helaas wegstemmen ook niet. Het domme klootjesvolk trapt er elke keer weer in.