Prikbord nr 763

Volgens Telegraaf-lezer Melchers blijft de ‘waarschuwing’ van ING-topman Hamers nutteloos door de houding van de ECB. Doch wellicht is hier sprake van belangen die de ECB en de EU (kunnen) hebben bij lage pensioenuitkeringen en hoge(re) spaartegoeden binnen de Nederlandse bank- en verzekeringswereld. Het probleem is alleen dat die belangen geheim zijn, doch kennelijk méér invloed hebben dan de welvaart van honderdduizenden gepensioneerden.

Kritiek op organisaties of lidstaten van de EU is overigens riskant: je kunt dan zomaar worden gepasseerd voor een topbaan…

Klimaatterreur

De (gesubsidieerde) klimaatdrammers zijn de nieuwe ‘vierde’macht  geworden en hebben de vakbonden inmiddels verdrongen. En de politiek heeft het laten gebeuren dat er met belastinggeld en halfzachte wetgeving een ‘oorlog’ wordt gevoerd tegen de staat en de samenleving. En de ‘soldaten’ van de nieuwe orde dringen alle (semi-)overheidsinstanties binnen.

Knettergek

Terwijl India miljarden wegsmijt aan overbodige ruimtevaart, blijft Nederland braaf ontwikkelingshulp storten voor scholen, weeshuizen, emancipatie, milieumaatregelen, etc. Of bestaan deze goede doelen alleen op papier en gaat het geld naar geheel andere bestemmingen? In beide gevallen is Den Haag knettergek, net als bij de miljoenen voor buitenlandse Hamas-bankrekeningen en terroristen, de corrupte regering van Indonesië en de (islamitische) ‘vrijheidsstrijders’ in het Midden-Oosten. Wat doet Nederland eigenlijk nog om de Koerden en Syriërs te laten terugkeren of is daar geen geld voor?

Mediatest

Indien u wilt weten van welke garnituur de redactie van uw krant is, volg dan de berichtgeving over Trump, de EU, het gemeentebestuur van Amsterdam, het koningshuis, het milieu en de immigratie. Als dit geen conclusie oplevert, vergelijk dan de inhoud van uw krant met het Duitse tv-nieuws en vraag u verbijsterd af waar onze media mee bezig zijn.

Pensioenreductie

Er is al eerder gewaarschuwd voor de macht die de staat uitoefent over de pensioenreserves. Met name de geheimzinnige EU-overeenkomst die destijds door staatssecretaris Klijnsma (‘beloond’ tot commissaris van de Koning?) werd ondertekend, heeft vele politici verrast. Maar het zijn anderen die vragen stellen dan wel als klokkenluider optreden, waarbij ook op de kennelijk te lage premie-afdracht door de overheid wordt gewezen. Nu een aantal hoogleraren aan de bel trekt, wordt het moeilijker om de waarschuwing te negeren en de ‘boodschappers’ het zwijgen op te leggen. Verbazingwekkend hierbij is, dat de FNV en anderen die jarenlang in de pensioenkeuken konden (mee)kijken, net doen of ze de gevolgen van de  ‘pensioendeal’ niet zagen aankomen. Dit verklaart echter wel hun vermeende onwetendheid omtrent de plannen in Brussel waar een ‘borg’ voor de landen die geen staatspensioenfonds hebben en voor de honderden miljarden die de ECB heeft weggegeven, zeer welkom is. En wie bepaalt de pensioenreductie als gevolg van de lage rente? Inderdaad, die ECB waar de geheime dossiers zelfs niet toegankelijk zijn voor EU-politici.

Protesten

Het niet-toepassen van de wet bij boerkadragers is een vorm van discriminatie. Waar blijven nu de linkse protesten, zoals bij de Amerikaanse importheffingen? Die activisten lieten zich wel horen toen Trump het waardeloze verdrag met Iran opzegde, maar nu Abbas het verdrag met Israël opzegt blijft het doodstil. Net als bij de recente raketproeven door Noord-Korea, de absurde uitspraken van de VN over het redden van (toekomstige) illegalen die proberen Europa binnen te dringen en bij de nieuwe Franse heffingen.

Raad van State

Bepaalde uitspraken van de Raad van State bevestigen dat het juridische amateurs zijn met een politieke agenda. De bewering dat betere wegen tot meer ‘stikstof’ zouden leiden (bedoeld wordt kennelijk CO2) behoeft dan ook niet te worden bewezen. Hoe anders is het als de overheid of de burger moet aantonen dat een (bouw)project of bedrijfsuitbreiding geen extra milieubelasting veroorzaakt, dan staan de klimaatdrammers klaar om nog meer bewijs te eisen. Nu door een onderzoek aannemelijk is gemaakt dat ook elektrische auto’s schadelijk zijn voor het milieu, houden ze zich echter muisstil (of zijn ze met het vliegtuig op vakantie?).

Tegenspraak

Terwijl de Nederlandse weerman en een voormalige weervrouw ervan overtuigd zijn dat de hitterecords een gevolg zijn van de klimaatverandering, beweerde een Duitse weervrouw dat ze het gevolg zijn van een hogedrukgebied in combinatie met de windrichting. Een samenloop van omstandigheden dus, net als bij de watersnoodramp, de hitte in 1944, de overstromingen van rivieren en de hagelbui tijdens een bergetappe van de Tour de France. Het is opvallend hoeveel ‘deskundigen’ bereid zijn bepaalde fenomen toe te schrijven aan CO2, de mens of uitsluitend de Westerse wereld. Ook aan de zgn. oplossingen – veelal als milieumaatregelen aangeduid – wordt een wereldwijd effect toegekend. Hoeveel Clubs van Rome, vervalste klimaatstudies, onverklaarbare gletsjersmelt, vernietiging van bossen (zoals in Siberië) en de explosieve toename van de wereldbevolking zijn nodig om de ‘voorspellers’ tot enige bescheidenheid te manen.

Volwassen rechten

Zijn de partijen die jongeren van 16 jaar willen laten stemmen, ook bereid om het ‘volwassen’ strafrecht vanaf die leeftijd toe te passen? Dan worden tevens de vaak ‘overbelaste’ (falende) jeugdinrichtingen ontlast en wellicht eerder tbs-maatregelen opgelegd.

Wapenwet

De Amerikaanse Democraten houden president Trump medeverantwoordelijk voor de moordpartijen door psychopaten.  Nederland heeft een stringente wapenwet: doch hoeveel moorden in winkelcentra, in families, bij criminele afrekeningen (ook met messen) en door loslopende pschopaten zijn daarmee voorkomen? Naast de doden door (dronken) bestuurders, islam-fanaten, misstanden in gevangenissen, frauderende curatoren, falende artsen en oververmoeide vrachtwagenchauffeurs… Alles kan een ‘wapen’ zijn en (huur)moordenaars laten zich niet registreren.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties