De Nederlandsche Bank in linkse handen?

Ons landje staat wereldwijd te boek als één der belastingparadijzen waar iedere buitenlandse multinational, van Starbucks tot Apple, goud geld kan verdienen dankzij de fiscale voordelen die de Nederlandse staat biedt, ondanks alle internationale kritiek, terwijl diezelfde staat tegelijkertijd met een tendentieuze, ideologisch getinte, linkse stellingname tegen legale belastingplanning van Nederlandse bedrijven ageert.

Afb: Pixabay

Elk zich zelf respecterend, internationaal opererend, bedrijf zoekt (rechts-)zekerheid in een strategisch verantwoorde, financiële meerjarenplanning en maakt daarom keurig gebruik van de wettelijke mogelijkheid om bij de fiscus te rade te gaan voor een zogenaamde ‘ruling’. Met die ruling in de hand wordt een businessplan opgetuigd en worden miljoenen investeringen gedaan in de veronderstelling dat met deze juridisch bindende afspraken er 100% rechtszekerheid bestaat.

Maar wie schets het afgrijzen van betrokkenen als plots een nieuwe, onbevoegde speler zich op dit terrein meldt en brutaal die rechtszekerheid ondermijnt door zich de bevoegdheid toe te kennen om Nederlandse banken te dwingen om bestaande of nieuwe kredietlijnen voor ‘werkkapitaal’ af te snijden omdat de bestaande rulings met de fiscus ter maximalisering van de efficiëntie van het wereldwijde treasury management ‘hen niet bevallen’. Dit is onscrupuleuze linkse manipulatie zonder enige rechtsgrond!

‘Belasting ontwijken’ is een technisch noodzakelijk, integraal en volkomen rechtmatig onderdeel van het treasury management van een bedrijf en het past de toezichthouder DNB niet om op ideologische gronden daar de verdachtmaking van belastingontduiking aan te verbinden. Integendeel, de DNB gaat volkomen buiten zijn boekje en ondermijnt bewust de rechtszekerheid. Dit is een typisch voorbeeld van een greep naar de macht door linkse ambtenaren – een ‘deep state’ – die géén respect heeft voor de rechtstaat en slechts probeert hoe ver zij ongestraft kunnen gaan in hun greep naar de macht.

De belastingdienst heeft eigen Inspecties die niets anders doen dan controleren of de belastingplichtigen zich aan de wet houden, maar nu hun rol brutaal wordt geüsurpeerd door SJW activisten horen wij geen kik vanuit die hoek…

Er zijn richtlijnen voor banken in hun relatie met internationaal opererende klanten en als die ‘juridisch dichtgetimmerd’ zijn met een ruling geeft het geen pas dat ambtenaren bij de DNB hun boekje te buiten gaan. Het gevolg is dat deze SJW kliek de banken forceert om feitelijk de rol van de inspecteurs over te nemen, misschien zelfs wel op de stoel van een fiscale rechter te gaan zitten. Dit is niet anders dan goedkope manipulatie op grond van ideologische, politieke chicanes door linkse partijen die de DNB snel moet elimineren uit hun repertoire, want zij zitten daarmee volledig onterecht op de stoel van de fiscus.

Rechtszekerheid is er om verkracht te worden in linkse ogen, waarbij het ‘kutsmoesje’ van voorkomen van financiering van terrorisme, moneylaundering en, vooral, belastingontduiking wordt misbruikt voor een ongegeneerde greep naar de macht!

In het kader van reeds bestaande ‘good practices’ doen banken al meer dan van hen verwacht mag worden maar de linkse kliek draait hen de arm op de rug met deze onoorbare praktijken, want als een bank zich niet eens meer mag baseren op een juridisch sluitende fiscale ruling belanden wij precies in die willekeur van rechtsonzekerheid en chaos waar salonsocialisten in gedijen. Bankiers hebben geen trek in extra werk en kosten en krijgen geen duidelijk beeld van de eventuele risico’s die zij zelf lopen met een onprofessionele supervisie door de SJW, die elders in de westerse wereld nergens wordt teruggevonden.

Het gevolg is dat bedrijven schade lijden, dus Nederland gaan mijden, ook de banken klandizie mislopen en onze nationale concurrerende positie op de internationale markten wordt ondergraven, allemaal dankzij de linkse geitenharensokken mentaliteit.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stukatotherescue
4 jaren geleden

‘Onze’ overheid heeft maar 10% zeggenschap in de ‘Nederlandsche Bank’..

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  stukatotherescue

De staat bekleedt 1 van de 10 zetels in de RvC van de genationaliseerde NV, hetgeen een zekere mate van zelfstandigheid suggereert (in zoverre hebt u gelijk ), terwijl de rest in handen is van oude gevestigde belangengroepen die hier al sinds mensenheugenis de dienst uitmaken en zo een mate van “zeggenschap” hebben in het dagelijkse reilen en zeilen.

Maar dat wil niet zeggen dat zij ook de dienst uitmaken want de DNB is en blijft een NV, waarvan de Nederlandse Staat de enige aandeelhouder is, die de directieleden benoemt en uiteindelijk de teugels in handen heeft, waardoor de Haagse ambtelijke top – waar Klaas Knot ook wortels heeft – (te) veel in de melk brokkelt.