Daklozen

De gemeente Almere moet een gezin met vier jonge kinderen tijdelijk onderdak bieden. Het Nederlands-Somalische gezin woonde jaren in het Verenigd Koninkrijk en keerde deze zomer terug naar Nederland, beweerdelijk omdat zij ‘moesten vluchten voor een onveilige situatie’. De gemeente Almere weigerde hen op te vangen, dus spanden ze een rechtszaak aan. De rechtbank in Utrecht besloot vorige week vrijdag dat het gezin moest worden opgevangen door de gemeente Almere.

Afb: FaceMePLS / Flickr

Volgens de rechtbank zou er sinds 2016 sprake zijn van geweldsdreiging nadat de vader van het gezin in Engeland getuige was van een geweldsincident. Ook onzekerheid over de Brexit speelt een rol bij het besluit weer te verhuizen naar Nederland. Sinds 2 augustus werd het gezin opgevangen in een buurthuis in Almere en konden ze tijdelijk overnachten in de woning van een medewerker.

Intussen neemt het aantal daklozen in Nederland weer toe: 31.000 mensen hadden in 2016 geen vaste plek om te wonen. Twee jaar daarvoor waren dat er nog 25.000, toen werd nog gesproken van een afname. Inmiddels is het aantal daklozen volgens het CBS opgelopen tot meer dan 39.000. Ook bij de voedselbanken wordt het alleen maar drukker. Voor de klanten is het een onmisbare voorziening. ,”Ik zou het anders niet redden”, zegt een autochtone Nederlander uit ’s-Gravenpolder in een Zeeuws nieuwsblad eerder dit jaar. Het gezin ging toen al anderhalf jaar lang elke vrijdag naar Voedselbank De Bevelanden in Goes, om een gratis voedselpakket in ontvangst te nemen. ,”In mijn situatie ben je blij dat je wat krijgt. We mogen in onze handen knijpen. De spullen die ik nu in de koelkast heb staan, had ik niet toen ik nog werkte. Dat sommige dingen tegen de datum zijn of er net over, is niet zo belangrijk. Als het maar goed is.” Deze man diende acht jaar in het leger en werkte daarna 14 jaar in de Vlissingse haven, waar hij arbeidsongeschikt raakte. Zijn huis moest hij verkopen, waarna hij achterbleef met een restschuld van een ton.

Dan vraagt een autochtone Nederlander, die altijd gewerkt heeft en nu kennelijk naar de verdommenis (en de voedselbank) kan lopen, zich toch af waarom hij niet in Somalië is geboren en de NGO-Ferry naar Lampedusa heeft genomen, nietwaar? In aanmerking genomen dat 70% van de Somaliërs duurzaam werkloos of arbeidsongeschikt blijft, zou een D66 rechter uit Utrecht als een tijger op de verdediging van zijn belangen zijn gesprongen. Maar nu even niet. De man is immers een autochtone Nederlander en blank, net als het overgrote merendeel van de daklozen.

Nederland is inmiddels dusdanig doordrenkt van allochtonenregelingen en andere goedbedoelde rotzooi, dat de oorspronkelijke burgers het nakijken hebben en hun reserveringen (via eerdere belastingen en bijdrages sociale lasten) op zien gaan aan bevolkingsgroepen die daar nooit aan bij hebben gedragen. Daarbij is het een illusie om te denken dat het arbeidsethos onder de nieuwkomers binnenkort drastisch zal wijzigen; een kinderrijk gezin kan de sociale inkomsten al gauw verruimen naar € 2300 netto per maand, waarbij verschillende welzijnsorganisaties graag de weg wijzen in het woud van regels. Veelal komen autochtonen daarvoor niet in aanmerking, vanwege het enkele feit dat ze…. geen allochtoon zijn.

De Konikpaarden zijn al gedeporteerd, dus er is volop ruimte voor kamp ‘Arbeidslust’, een leerplek voor allochtonen die moeilijk aan werk komen. Goed voor de economie dus het VNO en het LTO zullen er ook wel voor zijn.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
4 jaren geleden

Die Konikpaarden kunnen ze wél deporteren. Dan moet het met die illegale immigranten en Afrikaanse negers toch ook kunnen ?

Johan
4 jaren geleden

Even terzijde : Ik ben het helemaal eens met de teneur van het artikel.

Echter, het woord ‘décoútant’ , hoe zit dat ?
Bedoelde de schrijver misschien : ” dégoûtant ” ? Dat is Frans en betekent : walgelijk.
“découtant” staat zelfs niet in het Franse woordenboek en betekent dus waarschijnlijk niks.

Overigens is het een verademing om af en toe weer eens een Franse uitdrukking tegen te komen in plaats van al dat ordinaire steenkool-Engels, waar we mee overspoeld worden.

4 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Johan.

Je hebt gelijk, ik heb kennelijk de fout over het hoofd gezien…….. Dégoútant” is met een “g”. ( Het addertje van fouten, slaat ook bij mij af en toe zijn slag)

In mijn woordentolk/ woordenboek staan woorden die eigenlijk niet meer worden gebruikt.
Weet je Johan, de Engelse kreten zijn in feite een uiting van ” zelfverloochening”.
Het woord “lamentabel” heb ik nog gebruikt , maar ik kom dat woord niet meer tegen in columns of artikelen. En, het betekent ” erbarmelijk” .

4 jaren geleden

De niet aflatende afschuw, ten aanzien het huidige politieke beleid in Nederland, van Ton Nijhof is terecht ,omdat dit kabinet onhoudbaar is geworden en de gevestigde politieke partijen slechts de macht willen, VVD, CDA, D-66, Groen links, christen- Unie, en de P.v.d.A, zijn kennelijk niet van plan hun inzet en beleid te wijzigen.
De werkelijk ongelooflijke incompetentie van dit kabinet en de “”vreemde”” attitude ten aanzien van de autochtone bevolking, is gewoon abject te noemen. Ik heb nu even geen andere perifrase beschikbaar om netjes te blijven. Ik heb zelfs de indruk dat de Autochtone bevolking een soort “persona non grata” is.
En dan te bedenken dat de bevolking de crisis van 2008 heeft betaald en dat Mark Rutte nu naar politiek LINKS is geschoven en uitsluitend op de macht belust is om zijn vriendjes- politiek te volmaken. Het nepotisme zit hem kennelijk is het bloed.
Deze lamentabele houding is “décoútant”.

Alleen al deze zin van de heer Nijhof is het harde protest:” ***Nederland is inmiddels dusdanig doordrenkt van allochtonenregelingen en andere goedbedoelde rotzooi, dat de oorspronkelijke burgers het nakijken hebben en hun reserveringen (via eerdere belastingen en bijdrages sociale lasten) op zien gaan aan bevolkingsgroepen die daar nooit aan bij hebben gedragen.***

Daarom is deze regering ONHOUDBAAR. Immers: het begint op puur parasiteren te lijken.