Zomergekte

De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) hield afgelopen week haar “2019 sessie”. Slechts één land werd belangrijk genoeg geacht om te veroordelen in een resolutie: Israël. Nederland was één van de landen die voor de veroordeling van de Joodse staat omtrent Palestijnse vrouwenrechten stemde. Kennelijk is in Den Haag de zomergekte uitgebroken.

De vertegenwoordiger van Saoedi-Arabië in de VN, die namens de gehele Arabische fractie sprak, uitte bezorgdheid over ‘de schendingen van de bestuurlijke macht in de Syrische Golan en de Palestijnse landen, met inbegrip van beleid inzake discriminerende huisvesting, water en bewegingsvrijheid.’ Hij veroordeelde de manipulatie en het gebruik van Israël van willekeurig, extreem geweld tegen vrouwen en ouderen, evenals kolonisten die burgers aanvallen in bezette gebieden. In de afgelopen dagen hebben zich meer schendingen voorgedaan volgens de SA-vertegenwoordiger, waaronder gesloopte Palestijnse huizen in Jeruzalem. In het licht van de internationale consensus over het recht van Palestina op zelfbeschikking, is er geen rechtvaardiging voor deze schendingen, vooral omdat Arabische staten hun wil hebben uitgesproken om vrede met Israël te hebben.

De VN hebben hiermee nieuwe hoogten van krankzinnigheid bereikt door alléén Israël te beschuldigen van het schenden van vrouwenrechten, maar te zwijgen over Iran, die vrouwenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh achter de tralies houdt, of Saoedi-Arabië dat vrouwenrechtenactivisten gevangen zet  martelt, vrouwen onderwerpt aan de strenge mannelijke bevoogdingswetten, of over Jemen die zelfs ziekenhuisbehandelingen voor vrouwen weigert als toestemming van een mannelijk familielid uitblijft.

Het is opnieuw een bewijs dat Islam en de westerse cultuur elkaar compleet niet verdragen. In islamitische landen wordt een strijd op leven en dood geleverd, vrouwen worden onderdrukt, jonge meisjes worden soms besneden en – vrij standaard –  uitgehuwelijkt, afvalligheid of keuze voor een andere religie wordt met de dood bestraft, kritisch denken wordt vanaf de eerste levensjaren in de kiem gesmoord waardoor die landen geen beschavingsontwikkeling kennen, et cetera, enzovoort. Zo’n levensbeschouwing / ideologie is niet verenigbaar met de cultuur van westerse samenlevingen. En als de overheid niet snel bikkelhard gaat handhaven, loopt dat verkeerd af. De burgers zullen op termijn het recht in eigen hand nemen en dan is er sprake van problemen van een geheel andere orde.

De Schotse oriëntalist Sir William Muir , (27 april 1819 – 11 juli 1905) legt ‘three radical evils’ van de islam pijnlijk bloot;

‘Ten eerste: polygamie, echtscheiding en slavernij liggen ten grondslag aan de publieke moraal, vergiftigen het private leven en desorganiseren de samenleving op een zekere, georganiseerde wijze; terwijl de hoofddoek het vrouwelijk geslacht uit een gerechtigde positie in de samenleving verwijdert.

Ten tweede: vrijheid van gedachte en privé-oordeel worden niet geaccepteerd. Tolerantie is een onbekend fenomeen en de mogelijkheid van een vrije en liberale samenleving is volstrekt uitgesloten.

Ten derde: de prediking of aanvaarding van de christelijke religie (of andere religies) is streng verboden.’ [1]

In fratsen van dat soort landen moet je niet intrappen, maar je moet ze rechtstreeks de VN uit trappen. Veel beter.


[1] Bennett 1998 , p. 113 parafrases Muir’s 1894-editie van Life , p. 505.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

“In fratsen van dat soort landen moet je niet intrappen, maar je moet ze rechtstreeks de VN uit trappen. Veel beter.”

Prima idee, maar dan wordt het wel héél erg stil aan de East River….