Prikbord nr 762

Terwijl de ontbossing wereldwijd doorgaat, ook in Nederland, worden nieuwe miljardenstromen bedacht voor het opgeklopte CO2-probleem. Intussen doen politici, overheid en activisten hun uiterste best om de vermeende ‘oplossingen’ te doen mislukken, zodat er nieuwe miljardenprojecten kunnen worden geëist.

Gas, kernenergie, warmtepompen, windmolens, minder vliegverkeer, bio-energie, elektrische auto’s, herbebossing etc. blijken luchtkastelen of zijn onbespreekbaar. Het lijkt erop dat het tegengaan van klimaatverandering onmogelijk is en dat de milieudrammers op zoek zijn naar nieuwe uitvluchten, schuldgevoelens en nog meer miljarden. Tevens blijven beslissingen uit over waterstof, bevolkingsgroei, fijnstof (diesel), milieumaatregelen buiten Europa, internationale luchtvaart en cruisevaart. Want het is helemaal niet de bedoeling dat er echte studies en oplossingen komen.

Buitenlandse Zaken

Een minister die zich beroept op ‘stille diplomatie’ heeft toch iets (vertrouwelijk) uit te leggen aan de Kamer. In het verleden werd deze term te vaak gebruikt om geen verantwoording af te leggen, zowel bij geheime betalingen van losgeld als bij mislukte ‘onderhandelingen’ en het steunen van terroristen (Zuid-Afrika, Gaza, Syrië, niet uitleveren e.d.)  Ook verhulde bijdragen aan corruptie/fraude (Oekraïne, Indonesië, Brussel, Griekenland, Bosnië, China, internationale banken, ECB etc.) en aan mensensmokkel/kindermisbruik (‘vluchtelingenorganisaties’, asielindustrie) vallen hier onder.

EU-criteria

Na de keuze voor Barroso en Juncker beginnen de criteria voor de volgende Commissievoorzitter duidelijk te worden: er moeten ‘vlekjes’ aan zitten en betrokkene moet daarbij manipuleerbaar zijn door zowel Frankrijk als Duitsland. Met Von der Leyen heeft Merkel een lichtgewicht voorgesteld, die ieder schandaal weet goed te praten. Al was het maar om haar eigen imago te beschermen. En dit is precies wat de EU-elite nodig heeft…

Justitie en Veiligheid

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft – kennelijk met reden – veiligheid op de tweede plaats gesteld, zowel bij de bescherming van klokkenluiders en van de samenleving (bijv. tegen psychopaten), als bij de aanpak van criminele asielzoekers en illegalen. Doch ook de ‘justitie’ heeft te lijden onder het interne beleid van de politieke top, zoals het aantasten van de onafhankelijkheid van de rechter. Er wordt gewoon voorgeschreven welke strafmaat deze moet hanteren in afwijking van de wet.

Knot

Klaas Knot heeft gelijk. De overheid moet geen ‘voordeel’ willen voor huiseigenaren die hypotheekrente kunnen aftrekken. Niet dat dit voordeel erg groot is bij de huidige rentes en huurwaardeforfait, maar voor starters wordt het dan tenminste nog moeilijker om iets te kopen omdat ook de woz-belasting, onderhoudskosten en waterschapslasten zijn gestegen. Wel kunnen ouders hun woning verkopen aan de kinderen en het vervolgens terughuren met huurtoeslag als hun inkomen laag is. Om het nog complexer te maken: gaan de verschillen in wachtgeld, UWV-uitkeringen, zorg- en huurtoeslagen, belastingvrijstelling en autosubsidie dan ook verdwijnen? Want ‘iedereen gelijk’ geldt eveneens voor politici, beleggers, koningshuis, buitenlandse werknemers, warmtepomp- en windmolenbezitters, Europese ambtenaren etc. Of zijn sommige burgers meer ‘gelijk’ dan anderen?

Meedogenloze ambitie

De onhullende beelden van het ‘publieke’ overleg om een EU-baantje als Commissievoorzitter zeker te stellen, bevestigen de meedogenloze ambitie van Timmermans. Zijn kennelijk voorgenomen toezeggingen aan Bulgarije zouden ons land wel eens honderden miljoenen kunnen kosten, doch dergelijke bedragen zijn geen uitzondering bij het kopen van functies. Nader: na zijn nederlaag weet Timmermans nog niet of hij wel wil aanblijven, doch ik voorspel dat hij zo’n inkomen en pensioen nergens anders vindt.

Milieukosten

De argumenten om de burger te verleiden een bijdrage te leveren aan de CO-2 reductie, worden steeds dubieuzer. Naar verluidt heeft een heldere geest bedacht dat de overheid tot € 25.000 zou moeten uitlenen om een woning ‘gasarm’ te maken. Daarbij wordt voorgerekend dat alleen isolatie al € 200 per jaar kan opleveren, waarmee de lening wordt afgelost. Dus een lening van € 10.000 is dan na 50 jaar afgelost, waarbij de pandeigenaar dezelfde energiekosten houdt als nu.

Doch de werkelijkheid is anders: zodra de gastarieven omhoog gaan moet arbitrair worden vastgesteld welk ‘voordeel’ dan ontstaat. Dit voordeel – bijv. € 500 – moet ook dan worden afgedragen als aflossing, zodat ‘reeds’ na 20 jaar er een kostenvermindering ontstaat…`

Pensioendiscussie

Als leek ontgaat me de discussie over de rente bij de hoogte van pensioenuitkeringen. Indien de rente een kenmerk is van de geldontwaarding (inflatie) dan betekent een lage rente toch dat de koopkracht van de pensioensom niet daalt en dat er nauwelijks indexatie noodzakelijk is? Of is die lage rente een leugen van de regering omtrent de werkelijke inflatie… en de stijgende lasten voor de (gepensioneerde) burger?

Premier

Wat heeft minister Van Nieuwenhuizen gepresteerd om zich nu al geschikt te achten als toekomstige premier? Of is het inderdaad zo dat het werk van een bewindspersoon weinig voorstelt, omdat de ambtenaren het beleid bepalen…

Profileren

Indien geen gerichte opsporingsacties tegen bepaalde etnische groepen zijn toegestaan, wordt het ook steeds moeilijker om het gedoogbeleid voor diezelfde groepen te continueren. Want in het kader van bijstandsfraudebestrijding zou men bij etnisch verwante allochtonen op veel meer criminele zaken kunnen stuiten, die niet langer met wegkijken moeten worden ‘opgelost’. Wat te denken van extra uitkeringen om ‘terug te keren’ naar het land van herkomst (resp. eerste paspoort), terwijl het in werkelijkheid om een langdurige vakantie gaat …

Of niet in Nederland getrouwd zijn zodat er twee woningen worden geclaimd, waarvan er een kan worden gebruikt voor al dan niet illegale ‘familie’. En (Turkse) ondernemers die landgenoten met een uitkering zwart betalen. De ‘vindingrijkheid’ van bepaalde bevolkingsgroepen gaat de kennelijke naïviteit van onze handhavers ver te boven. En dit laatste is het werkelijke probleem; niet het geleuter in het parlement over vermeende discriminatie.

Reddingsboot

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken (eerder van Justitie) benoemde het overbrengen van gelukszoekers uit Noord-Afrika als het ‘redden van drenkelingen’. Deze minister zou beter moeten weten, want drenkelingen kunnen gewoon worden teruggebracht naar de dichtstbijzijnde haven (van vertrek) en dat is niet op Lampedusa. De Sea Watch ‘reddingsboot’ is echter een schakel in de smokkelroute waar ook Noord-Afrikaanse regeringen belang bij hebben. En dat laat zich niet wegpoetsen met diplomatiek taalgebruik.

ZZP-nieuws

Het lijkt erop dat de overheid zelf niet weet wat een zzp-er is, en daarmee een deel van het publiek. Alleen al de onnozele bewering dat het minimumtarief € 16 per uur moet bedragen – in plaats van € 32 of zelfs € 48 – is onthullend. Inderdaad zal een zzp-er met het minimumtarief geen bijdrage leveren aan de schatkist, anders dan de btw-afdracht, maar dit doet dan wel zijn opdrachtgever via de overwinst. De gemiddelde zzp-er moet echter wel bijdragen aan de allerlei verzekeringen, zelf zijn gereedschappen en vervoer betalen, evenals zijn vakantiedagen, ziektedagen en opleidingen/certificaten. Voorts worden zijn reisuren doorgaans niet vergoed, net als uitval door slecht weer, problemen met ingehuurd (hijs)materieel en vertraging door andere (onder)aannemers. Tot slot betaalt hij zijn boekhouder, het eigen risico bij schade en de opslag van zijn materialen/ gereedschappen e.d. Wie dit allemaal negeert, kan beter geen uitspraken doen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
4 jaren geleden

Zeker een opgeklopt CO2 probleem. Het hele klimaatverhaal stinkt en is slechts een linkse leugen om hun walgelijke wereldbeeld aan de maatschappij op te leggen.
Hieronder de links naar een (van de vele) uitstekend wetenschappelijk artikel mbt CO2. Verspreid dit zoveel mogelijk, opdat de mensen de ogen geopend worden en tegen het klimaatbedrog zullen ingaan.
De tweede link is het originele artikel, de eerste een Nederlandse samenvatting
https://www.climategate.nl/2019/07/klimaatgevoeligheid-021-c/
https://www.sciencetalks.nl/on-co2-and-the-global-mean-earths-surface-temperature/