Duitsland is IS-strijders kwijt…

De Duitse regering is tal van Duitsers kwijt die de afgelopen jaren naar Irak en Syrië zijn afgereisd om zich bij de Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Men heeft geen idee waar zij zijn. Deze onthulling komt naar buiten op het moment dat de angst toeneemt dat deze strijders onopgemerkt terug zullen  keren naar Duitsland.

Afb: wikipedia.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in antwoord op een vraag van de secretaris-generaal van de liberale FDP, Linda Teuteberg, onthuld dat de Duitse autoriteiten geen informatie hebben over de verblijfplaats van tenminste 160 Duitsers die vertrokken om in Syrië in het kalifaatleger van IS te vechten, aldus de Duitse krant Welt am Sonntag. Het ministerie zei dat sommigen mogelijk omgekomen waren in de strijd, maar dat anderen ondergedoken waren en nu proberen om zich naar Duitsland te begeven.

“Gelet op het haperende toezicht aan de buitengrenzen van de EU, is het bijzonder verontrustend dat de federale overheid geen verdere maatregelen lijkt te hebben genomen om heimelijke terugkeer van ondergedoken IS-strijders te voorkomen”, vertelde Teuteberg aan Welt am Sonntag. Ze voegde eraan toe dat de overheid “nog steeds geen idee heeft” hoe om te gaan met voormalige IS-strijders uit Duitsland, waaronder “Duitsers die vastzitten in het oorlogsgebied en de meer dan 200 ex-IS-aanhangers die nu al terug zijn in Duitsland”.

Teuteberg zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken met een plan zou moeten komen hoe om te gaan met IS-terugkeerders en hoe ze verantwoording voor hun daden moeten afleggen, bijvoorbeeld door het vergroten van de rechtsbevoegdheid om oorlogsmisdaden begaan in het buitenland te onderzoeken en te vervolgen.

Van de naar schatting 1.050 Duitsers die de afgelopen jaren naar Irak en Syrië zijn gereisd om te vechten, is ongeveer een derde (350) teruggekeerd naar Duitsland. Er wordt aangenomen dat er ongeveer 220 op het slagveld zijn gedood. Volgens bronnen van de overheid die door de Duitse ‘Tagesschau’ geciteerd werden, worden er nu nog ongeveer 120 vastgehouden in Irak en Syrië. Daarnaast worden er minstens 138 kinderen van Duitse IS-strijders vastgehouden in Irak en Syrië. De verblijfplaats van de anderen is onbekend.

De Duitse regering bagatelliseerde de bezorgdheid van Teuteberg dat IS-strijders onopgemerkt terug naar Duitsland zouden kunnen keren:

“Gezien de verschillende maatregelen (waaronder ‘meest gezocht’ lijsten of barrières om binnen te komen) die een ongecontroleerde terugkeer aanzienlijk bemoeilijken, wordt ook voor de toekomst verondersteld dat binnenkomst zonder medeweten van de Duitse veiligheidsautoriteiten uitzonderlijk zou moeten blijven”. Het is echter bekend dat IS-strijders Europa – inclusief Duitsland – ongemerkt zijn binnengekomen door zich voor te doen als migranten (volgens GroenLinks politica Judith Sargentini zou dit dus ‘hysterie’ zijn): een meerderheid van de terroristen die de aanslagen van november 2015 in Parijs hebben uitgevoerd, waarbij 130 doden en 360 gewonden vielen, waren volgens terreurbestrijders Europa wel degelijk binnengekomen door zich voor te doen als migranten. De meeste aanvallers waren bekend bij de politie en minstens negen stonden op lijsten van bekende terroristen. Toen ze de poreuze grenzen van de EU in Zuid-Europa passeerden, konden ze ongemerkt door de rest van Europa reizen.

De grenzen van Europa zullen dicht moeten, willen de autoriteiten voorkomen dat ze zich ooit hebben te verantwoorden voor de ronduit misdadige blootstelling aan misdaad en terreur van hun bevolking. Uit die streken komen geen apothekers of wiskundigen, maar lieden die iets tegen de moderniteit en onze manier van leven hebben.

Juist die zouden geen leven moeten hebben en al helemaal niet in het vrije Westen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties