De bevestigende ontkenning

Ze leren het nooit. Die Democraten. Die Partij die de beginselen van het Communisme steeds meer lijken te omarmen en met een sneltreinvaart naar het linkerdeel van het politieke spectrum aan het schuiven zijn. Die politici die open grenzen, vergroening van de samenleving en het afzetten van een zittende president als belangrijkste speerpunten van hun beleid zien om in 2020 weer een Democraat in het Witte Huis te hebben. In het verlengde proberen ze die zittende president neer te zetten als onbetrouwbaar, dom, racist en dus incompetent.

Afb: Flickr, bewerking Sta-pal.

Die domme man zit schuddebuikend achter zijn bureau als hij de reacties van die slimme Democraten ziet. Hij heeft zoals dat in Den Haag heet “het zuigen via Twitter” tot een kunst verheven. Vooral zijn tweet over de vier democratische dames met een Afrikaanse en Aziatische cultuur achtergrond heeft een groot deel van de traditionele media op de achterste hoeven doen steigeren. Bij die media reacties valt het opnieuw op dat cherry picking de plaats heeft ingenomen van het aanreiken van gewogen actuele informatie. In Nederland blijken eens betrouwbare hard copy informatie bronnen als AD, Volkskrant en NRC zich daaraan herhaaldelijk schuldig te maken om Trump van racisme o.i.d. te kunnen beschuldigen.    

‘’Ga terug naar het land van herkomst, gebruik je talenten om daar de instituties weer op te bouwen en kom dan terug om ons te laten zien hoe het moet” luidde de bewuste tweet van de Amerikaanse president en de media alsmede de betrokken Democraten hebben zich geconcentreerd op de eerste zes woorden. Ze riepen om het hardst dat de president een racistische oriëntatie hanteerde. Ze beseften niet dat Trump hun gebrek aan patriottisme voor de Amerikaanse samenleving bloot legde en bevestigden opnieuw dat ze de handel en wandel van Trump niet doorhadden. Er is een reden dat iemand in de samenleving niet verder is gekomen dan bartender en desondanks in staat is om de kompasrichting van de Democratische partij te bepalen.

Sietske Bergsma vatte de verontwaardigingsstorm op de Trump-tweet als volgt samen: “..de media zijn een kippenhok vol lawaai en de politici die Trump willen ontmaskeren een masochistisch zooitje amateurs. Pressley noemde de ‘tactiek van Trump’ een ‘afleiding’ en verzocht iedereen niet te happen. Terwijl daar ter plekke, toen ze die woorden sprak in een last minute persconferentie deden ze precies dat.,,” Niemand heeft de moeite genomen om vast te stellen of de tweet daadwerkelijk racistisch was (nee); niemand heeft de moeite genomen om de vraag te beantwoorden waarom Trump juist nu met die tweet op de proppen kwam. Daarvoor hebben de Obama-loyale Amerikaanse media een te beperkte tunnelvisite en hebben ze maar een doel: Trump te ontmantelen in de hoop dat ze kunnen voorkomen dat hij een tweede term in het Witte Huis kan doorbrengen. Op die manier lukt het echt niet.        

 “Winnen kun je als je je tegenstanders begrijpt” liet de voormalige Amerikaanse Minister Mc Namarra zich eens ontvallen en die kunst blijkt Trump beter te beheersen dan de notoire Democratische anti-Trumpers. Die vallen herhaaldelijk in de bevestigende ontkenningsval van Trump.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
4 jaren geleden

Ook, en dat is nogal een teleurstelling, doet Elsevier mee aan dezelfde frame. Ook Elsevier gebruikt een schreeuwerige kop: “Trump tegen Democraten: ga terug naar je eigen land”. Een net geformuleerd commentaar van mij werd door Elsevier weg gecensureerd. Dat weg censureren gebeurt overigens opvallend vaak bij Elsevier. Stiekempjes steunen zij met enige regelmaat ook de linkse kerk en SJW.

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

Elsevier doet helaas (te) vaak mee met het obligate ‘Trump bashen’, zonder enige intelligente visie; het doet denken aan de op D’66 geïnspireerde redactie van het F.D.

Het slimme van Trump is dat hij de ongebreidelde agressie van deze extreme Democratic-Socialists – de communistische ‘hoop voor de toekomst’ – met één pennestreek, als een boomerang, tegen hen zelf keert door hen als vijanden van de Amerikaanse samenleving in het defensief te dwingen. Daar weten zij geen raad mee, tenzij het op nog meer wanhopig racisme en fascisme uitdraait, maar die klaagzang kent de mensheid inmiddels al.

‘En passant’ forceert hij het belegerde Democratische establishment tot een keuze om voor of tegen die idioten stelling te nemen hetgeen hun uitgangspositie hoe dan ook, in beide scenarios, voor 2020 ondermijnt. Sommige messen snijden aan twee kanten….

r dunki
4 jaren geleden

“Winnen kun je als je je tegenstanders begrijpt”, daar zit veel wijsheid in, maar een andere feministische wijsheid stelt dat “mannen niets van vrouwen begrijpen”….
Dus wij – boze blanke mannen – lijken kansloos in deze ongelijke strijd, want “slechts vrouwen kunnen vrouwen begrijpen” (daarom haten zij elkaar ook meestal).