Megablunder; patent aangevraagd in Zeeland

Een Russische afvaardiging is niet uitgenodigd voor de start van de herdenking en viering van 75 Jaar Vrijheid op 31 augustus in Terneuzen. Reden is “dat de Russen niet bij de bevrijders van Nederland horen”, zei commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman (D66) maandag in Wageningen. Wel zei hij dat regeringsleiders en staatshoofden zijn uitgenodigd van “alle landen die hebben meegevochten om in Nederland een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog”. Een aantal hoge gasten heeft al toegezegd volgens Polman. “Ook naar de Duitse regering is een uitnodiging verzonden”.

Amerikaanse Boeing B-17 boven Nederland in 1945. Afb: Flickr.

Het was even knipperen met de ogen, maar het stond er echt: “…alle landen die hebben meegevochten om in Nederland een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog”, en iets verderop: “Ook naar de Duitse regering is een uitnodiging verzonden”. De commissaris van de Koning in Zeeland is evenals zijn partij duidelijk de weg kwijt, want hij begrijpt kennelijk niet dat in de Tweede Wereldoorlog juist Duitsland de vijand was en als er nu een club duidelijk niet had moeten worden uitgenodigd, dan zijn dat de Duitsers, in het bijzonder de ‘Merkel-Duitsers’. Overigens kan met de stringente toepassing van de regel ‘…alle landen die hebben meegevochten om in Nederland een einde te maken…’ meteen ook de Nederlandse regering en het Koningshuis worden uitgesloten. Die schopten nog geen deuk in een pakje boter vóór de oorlog (met een ordentelijke verdedigingscapaciteit hadden de Duitsers -evenals voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog- zich wel meer dan twee keer bedacht) laat staan in de oorlog, toen het gezelschap met volle portemonnee in Londen neerstreek om de laatste Indonesische inkomsten over de longen weg te roken zolang het nog kon.

En de Fransen? Het grootste gedeelte van Frankrijk was bezet, net als Nederland en België. In het Zuidoosten van Frankrijk zaten de Franse vrienden van de Nazi’s, onder de noemer van ‘Vichy-regering’ met generaal Pétain als filiaalhouder, nog een beetje ‘leiders’ te spelen. De matige generaal Charles de Gaulle nam op tijd de benen naar Londen, waar hij behendig een beeld van zichzelf opriep als ‘Charles de ijzervreter’ en ‘leider van de vrije Fransen’. Welke Fransen dat precies waren werd nooit duidelijk, maar toen hij met anderhalve man en een paardenkop Parijs kwam ‘bevrijden’ stond generaal Patton hem al grijnzend op te wachten en maakte daarna een handbeweging: “u kunt zo doorlopen; niks meer aan de hand”. Die Franse generaal was kortom, een prutsmajoor die geweldig goed achter bomen en in bunkers kon schuilen als er werd geschoten.

Nee: laat die Macron-Fransen ook maar thuis: die hebben een wijngaard en een bakkerij bevrijd in eigen land, maar wel nadat Patton de moffen op de muil had geslagen.

Nog even over het gebruik van de term ‘Merkel-Duitsers’. Frau Bundeskanzlerin is van Oost-Duitse kunne en over haar rol in die communistische DDR is (te) veel onduidelijk gebleven. Die voormalige DDR, in Nederland oorspronkelijk nog gesteund door CPN, PSP, PPR (die later GroenLinks zouden vormen) en de PvdA, was een complete hotemetoten-staat. Op het nieuws van 20:00 uur ’s avonds werd daar ijskoud voorgelezen dat ‘de afgelopen maand de vluchtelingenstroom uit het Westen met 12.000 was toegenomen’. De hele tent hing van leugen en bedrog aan elkaar, evenals de andere Oostblok landen, die zich ook behoorlijk vijandig opstelden tegenover het Westen. Terwijl de communistische heilstaten hun nucleair geladen SS-20 rakketten in hoog tempo op het Vrije Westen begonnen te richten, stonden de politieke voorouders van Klaver en Jetten c.s. nog bij de vliegbasis Volkel te krijsen dat de Russen lieverds waren en het communisme omhelst als ‘bevrijdings-ideologie’. Dat waren onze vrienden dus bepaald niet en eigenlijk werd daarmee de Tweede Wereldoorlog opgerekt tot de ‘Koude Oorlog’. Die ‘Merkel-Duitsers’ hebben dus helemáál niets te zoeken bij de viering van ’75 jaar vrijheid’ want zij hebben met het begrip vrijheid net zoveel te maken als een ongeschetst kalf met het stamboek. Zelfs Jetten en Klaver c.s. doen er goed aan de viering van 75 jaar vrijheid en veiligheid (dankzij de NAVO) te mijden omdat ze er tot op de dag van vandaag tegen vechten.

In de Tweede Wereldoorlog hebben de geallieerden (het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten het Westen van Europa bevrijdt van het Nazisme, zoals de Russen dat in het Oosten deden. Die landen hebben de Nazi’s definitief verslagen en hun de Neurenberger processen gegund, opdat ze in tegenstelling tot hun miljoenen slachtoffers, zich in een eerlijk proces konden verweren tegen de aanklachten.

De landen die dat hebben bewerkstelligd, die landen horen bij de herdenkingen uitgenodigd te worden. De rest mag gerust thuisblijven en zich gaan schamen voor wat ze met de verkregen vrijheid hebben gedaan en nog doen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

Goed verhaal, maar je vergeet de Polen, die hebben namelijk ook een wezenlijke bijdrage geleverd aan de bevrijding van Nederland, en zijn als dank zelf nooit bevrijd.
Waarom de Fransen tot op de dag van vandaag tot de overwinnaars gerekend worden heb ik nooit begrepen en zal ik ook nooit begrijpen.
Het enige wat de Fransen gedaan hebben is de oorlog uitlokken, deze verliezen, en vervolgens heulen met de vijand.
Maar het meest trieste is inderdaad dat partijen als D66, Groen Links, en de SP, die in het recente verleden hun uiterste best gedaan hebben om ons weerloos aan de Sovjet Unie uit te leveren, diezelfde Sovjet Unie die tezamen met Nazi Duitsland de tweede wereldoorlog begonnen is overigens, niet van dit soort evenementen geweerd worden.
Het is feitelijk mis gegaan toen na de tweede wereldoorlog wel alle NSB’ers, die voor het merendeel in de dertiger jaren lid van die club waren geworden omdat hun gezin niks te vreten had, in een tijd dat Hitler een bevriend staatshoofd was die de arme Duitsers van welvaart voorzag, zijn opgepakt, en al dat dertiger jaren “gebroken geweertje” volk, dat feitelijk de hele tweede wereldoorlog ellende over Nederland heeft afgeroepen, niet.
De boodschap was duidelijk; zolang je maar “deugd” wordt je niet afgerekend op de eventuele desastreuze gevolgen daarvan.
Met die erfenis leven we nog steeds.
Je gaat lekker zitten deugen aan zo’n zogenaamde “klimaattafel”, en als straks Nederland naar de bliksem is maak je jezelf er gewoon met een “dat hadden we niet voorzien” van af, maar ondertussen is je Zwitserse bankrekening wel lekker gevuld.
En exact hetzelfde gaat uiteraard op voor de promotors van de vluchtelingen industrie.
Als we als natie de huidige gecombineerde klimaat en vluchtelingen waanzin overleven dient met de aanstichters daar van afgerekend te worden, dan dient er een heel duidelijk voorbeeld gesteld te worden om herhaling in de toekomst te voorkomen.
Als we dat na de tweede wereldoorlog gedaan hadden dan hadden we nu niet met deze hele ellende opgescheept gezeten.

Reindert
4 jaren geleden

Citaat : ” Frau Bundeskanzlerin is van Oost-Duitse kunne en over haar rol in die communistische DDR is (te) veel onduidelijk gebleven. Die voormalige DDR, in Nederland oorspronkelijk nog gesteund door CPN, PSP, PPR (die later GroenLinks zouden vormen) en de PvdA, was een complete hotemetoten-staat.”

Dan moet men eerst eens beginnen informatie op te halen alvorens iets doms te blaten.

Frau Merkel is helemaal niet van Ost Duitse kunnen . Mevrouw Merkel is in 1954 geboren in Hamburg! West Duitsland. Over grote blunder gesproken!

Dat papa Merkel in 1954 emmigreerde naar oost Berlijn voor de val van het ijzeren gordijn komt omdat de evangelische kerk dat wenselijk vond om een vuist te kunnen blijven maken tegen de oost duitse indoctrinatie en discriminatie.

Ze is wel lid geweest van de FDJ maar strijd af dat ze verbindingen hat met de Stasi ondaks dat ze daar bekend stond onder “IM Erika”

Beheerder
4 jaren geleden
Antwoord aan  Reindert

Frau Merkel is geboren in Hamburg en ging in de wieg mee naar Oost-Duitsland (DDR). Haar rol in verschillende functies tijdens het voortgezet en universitair onderwijs is discutabel en in tegenstelling tot haar eigen beweringen zijn studiegenoten opmerkelijk minder positief. De Wikipediapagina die u heeft bezocht wordt onderhouden door haar eigen Kanselarij. U moet zich niet laten bedotten door goedkope propaganda, waarin de Duitsers sinds Leni Riefenstahl en later de club van Honecker, grootmeesters zijn.