De Moslimbroederschap leeft nog steeds

Al eerder beschreef ik op deze pagina’s hoe de Moslim Broederschap, al meer dan een eeuw geleden, een geraffineerde en goed gecoördineerde aanval op onze westerse wereld had ingezet. Het overlijden, vorige week, van de Moslim Broeder en voormalige president van Egypte Mohammed Morsi is slechts een blik op de radar van de Moslim Broederschap, die springlevend is in hun tocht naar ‘een wereldwijde islamitische theocratie met Jerusalem als hoofdstad’(sic!).

Mohammed Morsi. Afb: Jonathan Rashad . wikimedia

Morsi was een despoot die zich dankzij Obama’s kortzichtigheid boven de wet stelde in zijn poging om Egyptes oude samenleving drastisch te vernietigen en daarmee het leger provoceerde. ‘Wie wind zaait zal storm oogsten’ deed hier opgeld en na lange jaren van gevangenschap en folteringen is hij vorige week gestorven; de Moslim Broederschap sprak terecht van een ‘langzame moord’.

Na Morsi’s val in 2013 werd de Moslim Broederschap tot terroristische organisatie verklaard en verdwenen tienduizenden aanhangers in het cachot. Human Rights Watch schat zo’n 60.000 man en het feit dat linkse (mensenrechten-)activisten daarbij op diezelfde grote hoop werden gegooid is geen toeval want Morsi’s opvolger al Sisi is net zo’n despoot, maar hij houdt niet van islamitische wereldhegemonie.

Toch komt Barbara Zollner, onderzoekster aan de Londense Birkbeck-Universiteit in een onderzoek voor het Carnegie Center, tot de conclusie dat de Moslim Broederschap zeer taai is en tekenen van nieuw leven vertoont omdat jongere tegenstanders van de tiran al Sisi noodgedwongen op de Moslim Broederschap terugvallen bij gebrek aan alternatieven. Ook de hiërarchische structuur van de Broederschap heeft de repressie van al Sisi overleefd, mede dankzij een goede communicatie in en uit de gevangenis, waar de leider Mohammed Badie de touwtjes in handen schijnt te hebben, terwijl gevluchte leiders vanuit Istanboel, Londen en Doha de dagelijkse leiding voeren.

De zeer omstreden Morsi was echter niet hun held, dus zijn dood katalyseert geen golf van vernieuwing omdat de jongere generatie de Broederschap kennelijk van binnenuit wil vernieuwen, maar zonder een verzoening met de linkervleugel en het ‘liberale midden’ ziet Zollner geen verdere ontwikkeling voor hen omdat velen van hen dermate teleurgesteld waren in de tirannieke Morsi dat zij de militaire putsch van al Sisi gesteund hebben.

Die tweedeling wil al Sisi in stand houden uit angst voor een nieuwe golf van islamitisch terrorisme op eigen bodem, laat staan elders. In mei wisten jonge islamisten een brief uit de gevangenis te smokkelen waarin zij om vergiffenis vroegen, afstand namen van de Broederschap en een kans vroegen om in het politieke proces te mogen deelnemen, maar de Parlementariër en filosofie hoogleraar Amna Nosseir wees dit af met de woorden: ‘Islamisten in het algemeen, en Moslim Broederschapsleden in het bijzonder, zijn niet te vertrouwen Er is geen verzoening met hen mogelijk’.

Kan iemand dat svp doorgeven aan onze Haagse salonsocialisten?


.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benedict Broere
4 jaren geleden

Die salonsocialisten zijn totaal onverschillig voor de gevaarlijke kanten van de islam, en hebben allang hun eigen (Karen Armstrong) versie van de islam bedacht, die vol is van liefde, vrede en barmhartigheid. Dus wat is het waar we al jaren in leven, in wat voor toestand? Nou dit bijvoorbeeld: — Hallo, hallo, ik ben van de islam. Wat zegt u? Van de islam. De Islaaam!! Ik kom in uw land wonen en u moet mij geld geven om van te leven, en een huis, en gezondheidszorg, en onderwijs, en aaaalles. Voor mij en mijn vrouwen en mijn kinderen, mijn vele kinderen, en kleinkinderen, en vrouwen, en nog meer kinderen, en kleinkinderen, enzovoort. En jullie apen en varkens moeten mij dat geven. En jullie gaan mij dat geven, want jullie worden geregeerd door mensen die jullie daartoe dwingen, ha ha ha. En heb je kritiek, jullie honden en hoeren, dan zijn jullie racist, fascist, nazi en islamofoob. Leuk he? Oh ja, nog iets. Jullie moeten je aanpassen aan onze manier van leven, aan dus de islam. Wat zegt u? De Islaaaammm!!! Dus alles moet halal. Democratie moet afgeschaft. Vrijheid moet afgeschaft. Wetenschap moet afgeschaft. Moderne kunst moet afgeschaft. Eigenlijk alles wat niet islam is moet worden afgeschaft. Vragen? Geen vragen. Wen er maar aan. U leeft voortaan onder het juk van de islam. Wat zegt u? De Islaaammm!! Je kan je ook bekeren. Word je net zo debiel als ik. Kun je fijn meedoen aan het onderwerpen, uitzuigen en alle cultuur naar de klote helpen. Leuk he? Islaaammmm. Hebben ze uitgevonden zo’n 14 eeuwen terug. Als een soort maffia-verdienmodel. Succes gegarandeerd. Tja. Wat nog meer? Luister goed naar diegenen die u regeren. Wij zijn uw culturele verrijking. Wij komen u diversiteit brengen. Wij zijn de religie van de vrede. Luister dus goed naar die mensen. Wij zullen u verzuipen in vrede, overweldigen in liefde, vernietigen in barmhartigheid.