Prikbord nr 760

Dagen achtereen ‘de wachtrij is vol’ als men de belastingtelefoon belt. Schrijven helpt niet: wordt gewoon genegeerd. Men wil de burger kennelijk dwingen alles via een account te regelen, wat bij de belastingdienst niet eens mogelijk is. Idem bij banken: men kan duizenden euro’s overmaken via de telefoon, maar geen adreswijziging doorgeven (nadat de brief reeds door ING werd genegeerd). Zelfs niet mede voor je partner. Zijn die ‘moderne’ (internet)procedures dan toch onbetrouwbaar?

Beschaving

De westerse beschaving heeft geen antwoord op het islamitische geweld in de wereld. Alleen grootschalig tegengeweld – vaak ten koste van duizenden burgers en miljoenen vluchtelingen – kan soms het tij doen keren. Om onduidelijke redenen is de VN daar niet toe bereid en is de herdenking van andere (etnische) slachtpartijen, zoals tussen Hoetoes en Toetsi’s, een farce. Want intussen neemt de terreur in Sri Lanka, Gaza, Zweden, Indonesië, Pakistan, Libië, Filippijnen, Turkije etc. alleen maar toe. Zelfs de ‘redding’ van Venezuela heeft ook in Brussel geen prioriteit, want de Brexit is een geweldig excuus om weg te kijken van de echte problemen. Hoe deze machteloosheid het lot van Europa kan bepalen, toont de geschiedenis. Doch alleen enkele Oost-Europese landen lijken dit te beseffen.

Biomassaschandaal

De Inca’s brachten zinloze offers om de goden gunstig te stemmen en het volk te onderdrukken(?).  Ook de nazi-filosofie ging uit van volstrekte onderwerping aan de heilstaat waarin miljoenen mensen geloofden en honderdduizenden zich tot de bevoorrechte elite rekenden.  De ‘religie’ van onze klimaatgoeroes gaat zo ver dat er CO2-absorberende bossen worden gerooid om als biomassa te kunnen verstoken, vergassen etc. Dat daarbij aanzienlijke hoeveelheden CO2 vrijkomen wordt verzwegen resp. genegeerd. Want het gaat niet om de feiten, maar om de indoctrinatie tot het brengen van offers. En daarin passen geen kernenergie, waterstoftechnologie of andere echte oplossingen. Doch wel een gehersenspoeld tienermeisje zoals Greta Thunberg en de onwetende vrijdag-demonstranten.

Geneuzel

Het overbevolkte kabinet lijkt zich vooral bezig te houden met geneuzel zoals over ‘gender’-wijziging, digitale postbezorging, belangen van de monarchie, IS-kinderen en milieuzones. Intussen worden de vele echte problemen genegeerd of overgelaten aan ‘marktpartijen’ dan wel Brussel, Parijs, Berlijn, IND, politie, zorgverzekeraars, incompetente bestuurders, banken, woningcorporaties, etc. Dat die beslissingen nemen in strijd met de wet, het gezond verstand of rechterlijke uitspraken is kennelijk de prijs die de samenleving mag betalen voor onze falende rechtsstaat.

Gezond verstand

Terwijl duidelijk zichtbaar is dat een (verkochte) woning leegstaat en dus ‘iemand’ de moeite neemt om de volle groene en vervolgens grijze containers op tijd aan straat te zetten, werden deze niet geleegd. Na 23 jaar WOZ en vuilafvoer betalen en keurig afval scheiden, was een waarschuwing over ‘wielen de verkeerde kant op’ niet toereikend, maar moest het afval nog een paar weken blijven staan. Wel tijd om 2 x een label aan de containers te hangen, maar niet genoeg gezond verstand om het de verhuisde bewoners te vergeven. En dan te bedenken dat in een bepaalde straat de containers gewoon maanden op de stoep geparkeerd stonden zonder ingrijpen tegen de (allochtone ?) bewoners.

Jeugdzorg

Wie in handen is gevallen van een jeugdzorgstichting en een klacht indient over hun ‘verdienmodel’, moet rekening houden met dreigementen. Die gaan zelfs zo ver dat zonder enige grond termen als kinderrechter en voogdij worden gebruikt. Voordat de gemeentes nog meer miljoenen zonder voldoende toezicht mogen besteden, zullen eerst de kwaliteitszorg en de klachtenprocedure geëvalueerd moeten worden.

Nepwetten

Recent is opvallend vaak naar buiten gekomen dat onze wetgeving veelal ‘voor de bühne’ is gemaakt: geen wonder met Kamerleden die zelf liever niet aan de wet worden getoetst. Nu weer de dubbele paspoorten bij IS-terroristen. Hun Nederlandse paspoort kan niet worden afgepakt: we zijn weer eens voor de gek gehouden. Net als met die uitzetting van illegalen en criminele asielzoekers. Gewoon niet vervolgen, dan krijgen ze geen strafblad en zijn dus niet crimineel. Zelfs het oprichten van gesubsidieerde islamitische scholen en het toelaten van haatpredikers kan naar verluidt niet worden geblokkeerd. Maar een ‘blote’ postzegel verbieden, omdat ….. daar aanstoot aan (kunnen) nemen, is kennelijk bij wet geregeld?

Verborgen gebreken

Het is opvallend dat Europese rechters doorgaans die zinsnede in EU-overeenkomsten weten te vinden, welke Brussel graag ziet. Kan het zijn dat de rechters beter over dergelijke ‘verborgen gebreken’ worden geïnformeerd dan politici bij het goedkeuren van internationale verdragen?


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Ik wil helaas niet te veel “waarheden” aanhalen, maar, wat de heer Leo Dorrestijn aanhaalt zijn symptomen dat een mentale waarden en een fiscaal systeem bijna failliet is en de macht van banken en ambtenaren maatschappelijk ontwrichtend is, waardoor ook de burger machteloos is gemaakt. De globalisering en de macht van Brussel is nu al voelbaar geworden.
Immers: Het eerst wat er in Europa tot stand kwam was de harmonisering van banksystemen, zodat de burger op elk gironummer in Europa zijn geld kan overmaken,. De IBANnummers. …….

En…. we kunnen ook nu lezen hoe gestoord de linkse drammers zijn. Dit schrijft Dorrestijn.***** De ‘religie’ van onze klimaatgoeroes gaat zo ver dat er CO2-absorberende bossen worden gerooid om als biomassa te kunnen verstoken, vergassen etc. Dat daarbij aanzienlijke hoeveelheden CO2 vrijkomen wordt verzwegen resp. genegeerd. Want het gaat niet om de feiten, maar om de indoctrinatie tot het brengen van offers. En daarin passen geen kernenergie, waterstoftechnologie of andere echte oplossingen. Doch wel een gehersenspoeld tienermeisje zoals Greta Thunberg en de onwetende vrijdag-demonstranten.****

En…… in T Veld dan, de euro parlementariër van D-66, die ook verzot is op de vergoedingen en salaris dat ze van Brussel krijgt………. vindt dat Europa, de Europese Unie, onze toekomst moet bepalen.,…… !!!
Wat zij er uit kraamde tegenover de heer Derk Jan Epping, van Forum voor Democratie in nieuws- uur en Tweebeke van de NPO glunderde……… maar……. Epping deed het beter en strafte in ’t Veld af door te stellen dat Democratie noodzaak is dat niet kan worden gezegd van de Europese Unie. ……..

Mijn conclusie: Alweer krijg ik koude rillingen van de absolute domheid in Europa en Nederland…..!!!