Oud Nieuws: ‘Corruptie groter dan ooit’

‘Corruptie groter dan ooit’ kopte De Telegraaf vanmorgen. De corruptie bij de opsporingsdiensten is fors toegenomen. Vooral door de steeds krachtiger georganiseerde misdaad zijn lek- en corruptiezaken veel ernstiger dan voorheen. In 2018 draaide de Rijksrecherche het recordaantal van 65 van dit soort onderzoeken. Dat zou blijken uit het jaarrapport 2018 van het OM, dat die krant heeft kunnen inzien. Het aantal lek- en corruptiezaken dat onderzocht werd steeg van 45 naar 65. Maar hoewel de zaken toenemen, worstelt de belangrijkste dienst die ze moet onderzoeken, de Rijksrecherche, met grote capaciteitsproblemen. OM-baas Gerrit van der Burg maakt zich zorgen over de toenemende – zware – misdaad en het geweld dat daarmee gepaard gaat.

Voormalig politievoorlichter in Amsterdam, Klaas Wilting, reageerde eerder via Twitter al eens op een ander Telegraaf bericht:

Nu moeten we nog maar afwachten of deze cijfers ook werkelijk kloppen; ons hele interne veiligheidsapparaat is schaars met correcte informatie en draait er de hand niet voor om, om ook de controlefunctie van de Tweede Kamer in de luren te leggen. Onlangs trad immers de Staatssecretaris van J&V af, nadat ambtenaren moord en doodslag door ‘vluchtelingen’ onder het kopje ‘Overige delicten’ plaatste. Kennelijk meenden de ambtenaren op J&V dat moordaanslagen vergelijkbaar zijn met het achterover drukken van een pakje kauwgom als het om de allochtoonse zielepoot gaat.

Enfin: Klaas Wilting had wel een punt, want al in september 2017 noteerde de socialistische redactie van de Volkskrant al: ‘Agenten, douaniers en marechaussees met een migratie-achtergrond zijn relatief vaker betrokken bij omkoping en andere integriteitsschendingen. Zij zijn extra kwetsbaar, omdat in hun doorgaans uitgebreide familie- en kennissenkring relatief vaker criminelen rondlopen die hen actief benaderen. Tijdens screeningen van personeel is onvoldoende aandacht geweest voor hun sociale herkomst’.

Het zit er dik in dat iedereen in de politiek weer ‘geschokt’ is en ‘met afgrijzen kennis heeft genomen’, maar degenen die deur van Nederland wagenwijd openhouden voor de instroom van nog méér raddraaiers, die zijn schuldig. Zeker: niet alle ‘nieuwlanders’ zoals collega Brantz die pleegt te noemen, zullen binnenkomen met het voornemen het land leeg te roven. Maar met het onder de pet houden van veel informatie omtrent de al – of niet – geslaagde ‘diversificatie’ bij het interne veiligheidsapparaat, is het duidelijk dat er een onzichtbare, maar sturende hand achter de problematiek zit. Het cultuurmarxisme stuurt nadrukkelijk aan op ontwrichting, zoals we ook bij de voordeur van ‘De Rode Hoed’ hebben kunnen zien, voorafgaand en tijdens het debat tussen Baudet en Rutte. De nieuwe fascisten stonden daar te gillen dat ze ‘nooit meer fascisme’ wilden, heimelijk wel beter wetend, althans hun leiders.

Afb: wikimedia-commons

Nederland kan een veilig land zijn, maar dat vergt het lef om open en eerlijk te benoemen vanuit welke groeperingen bedreigingen komen en daar ook daadwerkelijk op te rechercheren. Kennelijk kost dat moeite, zoals ook de moord op Pim Fortuyn nadrukkelijk helder maakte. Daar zijn namelijk meer gekke dingen over duidelijk geworden. Op een krantenfoto zien we de moordenaar geknield na zijn arrestatie bij een benzinestation. Die foto werd zes minuten na de moord gemaakt, om 18.12 uur. In de tekst in de kranten is er sprake van tenminste vier politiewagens en zeker zestien gewapende agenten in kogelvrije vesten met aangelijnde honden. Een doodgewone maandag om 18.12 uur midden in het spitsuur in Hilversum. Waar kwamen die vier wagens en zestien politiemannen zo snel vandaan en sinds wanneer heeft de politie in Hilversum een hondenbrigade? Kamervragen werden over dit fenomeen niet gesteld, waarom niet?

“Volkert werd toen al jaren afgeluisterd, net als een vriend”

Voorjaar 2003 bracht de commissie-Van der Haak rapport uit over de moord. In het rapport staat een transscriptie van een door de recherche afgeluisterd telefoontje tussen iemand in Harderwijk (woonplaats van Volkert) en Wageningen (kantoor van zijn stichting Milieu Offensief). Twee mannen overleggen dat ‘de klootzak’ moet worden gedood. Het telefoontje werd in opdracht van de toenmalige BVD getapt, op 8 januari 2002, vier maanden voor de moord op Fortuyn. Volkert werd toen al jaren afgeluisterd, net als een vriend, verdacht van de moord op een milieuambtenaar in december 1996. Is daar in de Tweede Kamer op doorgevraagd? Nee. Waarom niet?

Op de avond van de moord blijkt een vriend/kantoorgenoot van Volkert van der Graaf telefonisch te zijn ingelicht door een politicus in de Gemeente Wageningen, met de boodschap dat Volkert van der Graaf de moord zou hebben gepleegd. Daarom wiste de vriend/kantoorgenoot een groot aantal bestanden van Van der Graafs’ computer. Hoe komt die informatie in het rapport Van der Haak terecht? Gewoon, omdat die ‘groene’ club van Volkert en zijn makkers werden getapt. Is daar in de Tweede Kamer op doorgevraagd? Nee. Waarom niet?

Overigens bestond er toen al veel programmatuur waarmee gewiste bestanden weer zichtbaar gemaakt konden worden. Zelfs als de hele harddisk zou zijn gewist en een aantal malen ‘geformatteerd’, dan nog zijn die bestanden zichtbaar te maken. (Toverwoord voor toenmalige rechercheurs: ‘Ierland’.) ‘Wissen’ is namelijk iets anders dan ‘verwijderen’. Wanneer een bestand werd/wordt gewist, dan wordt alléén het eerste karakter van dat bestand gewist en vervangen door een vaste code, maar het bestand zelf staat er nog wel degelijk. Heeft de recherche die computer onderzocht? En zo ja: wat stond er in die bestanden en kwamen daar namen uit de politiek in voor? (de vraag stellen is ook het antwoord…) Is daar in de Tweede Kamer op doorgevraagd? Nee. Waarom niet?

Er is niets mee gebeurd. Ook nu, zeventien jaar na dato, tot nu toe geen woord erover in alle artikelen waarin Fortuyn wordt herdacht. Slechts één kort statement in NRC Handelsblad dat er ooit een speciale bijlage aan wijdde: ‘Fortuyns manager Albert de Booy die toen vlakbij hem stond: “Ik hoorde twee zachte knallen. Een klapperpistooltje leek het…”.
Twee zachte knallen? Uit een pistool dat op nog geen halve meter van je vandaan wordt afgevuurd?

Corruptie bij de politie of inlichtingendiensten is niet nieuw en ook niet het exclusieve domein van allochtonen, ook al spelen die veelvuldig een duistere rol. Het apparaat zelf is door-en-door rot, evenals de politiek. Zolang dat zo is, blijft het een grote bende.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Het uitstekende artikel van Ton Nijhof, noopt mij mijn archief te raadplegen. Het blijkt een opeenhoping van feiten te zijn die betrekking hebben op politie en justitie.
1. Strafpleiter Mevr Bohler,,schrijft op 18 februari 2005 een korte artikel in de Telegraaf:’ De aanhef luidt:” **Bij de AIVD is er niemand die nog nadenkt”.**
2. In januari 2004, schrijft Mr E.L. Consalves in het opinieblad ” Sta- Vast” een artikel met de aanhef:” **Schokkende incompetentie bij het Openbaar ministerie en het OM laat te veel steken vallen.**
3. Op 31 juli 2014 heb ik een artikel van R.J. Oterdoom, Sta-Vast, uitgeprint met een aanhef, dat luidt:” Nederlandse rechtspraak compleet mesjogge”.
4. In het **Algemeen Dagblad** staat op 8 augustus 2015, een artikel met de aanhef:” Politie kocht verboden spionagesoftware in Finland”.
5. Op 25 oktober 2014 schrijft Wijlen Prof dr. B, Smalhout in de Telegraaf een column met de aanhef:” De tirannie van zinloze regels”. Het artikel besprak Smalhout de mateloze regelzucht in ons land.
6. Op 20- november 1996, staat er in de Telegraaf een artikel over ,**dat agenten verontwaardigd zijn over een “bonnenquotum”. Onzin dat agent salaris bij elkaar moet bekeuren”.
7. Op 30- april 1999, staat er in “Trouw” een kort artikel als commentaar:” Het wankele vertrouwen in Justitie”. ” De bevolking begint zo langzamerhand het vertrouwen in de rechtstaat te verliezen”.
8. Op 23 juni 1999 staat er in de NRC een artikel met de aanhef:” Justitie bedreigt samenleving”.
9. Op 2 juli 2015, staat er in de Telegraaf een artikel van John van den Heuvel, met de aanhef:” Valse voorlichting OM lijkt op doofpot”.
10. Op 6 december 1994, staat er in de Telegraaf:” Zichzelf verrijkende politiebaas krijgt topbaan”.
11. Op 2 juni 1994 staat er een kort stukje in de Telegraaf:” POLITIE. ” Uit een onderzoek- rapport van de Leidse en Rotterdamse universiteiten blijkt dat het **ZORGWEKKEND** gesteld is met sturing én de controle op de Politie door het bevoegd gezag. ”
12. Op 10 januari 2004, staat er in de Telegraaf:” Boete voor moeder na schoppen misbruiker”.
13. In de NRC Handelsblad, Profiel, staat een artikel met de aanhef:” Schaduw over burger die niets misdeed. ” Politie en justitie vergaren een schat aan informatie over argeloze burgers:”

Het archief blijkt uit te puilen van “klachten over justitie en politie” en de mentale ziekte dewelke die organisaties treft”.

Als we het “karakter” van de klachten analyseren kom ook ik steeds de hand ” van de manager tegen en de gevolgen van opgelegde protocollen,” waar ook ziekenhuizen mee kampen. Artsen en verpleegkundige worden stapelgek gemaakt door formalisme en er zelfs sprake is van ernstige depressies bij medisch personeel.”

Met de conclusie van Nijhof ben ik het volledig eens:” **Corruptie bij de politie of inlichtingendiensten is niet nieuw en ook niet het exclusieve domein van allochtonen, ook al spelen die veelvuldig een duistere rol. Het apparaat zelf is door- en- door rot, evenals de politiek. Zolang dat zo is, blijft het een grote bende. **

Dat er nu eens keihard wordt opgetreden door **bekwame en intelligente bestuurders**i, wordt dus de hoogste tijd. Een ding weet ik nu heel zeker:” Grapperhaus en Mark Rutte zijn niet in staat orde op zaken te stellen.”

We zien dus wat een “angstcultuur en incompetentie” voor gevolgen heeft en dat de “manager” , gestimuleerd door Wijlen ex premier Wim Kok, ook afgestudeerd aan ” het manager walhalla Nijenrode, de gehele maatschappij ontwricht. De kleine koninkrijkjes bij de overheid zijn net zo schuldig aan disfunctioneren van heel veel sectoren in de maatschappelijke constitutionele organisaties en discrepantie troef is. Grote Ego’s zijn een ramp.

Ik ben ook bang dat het ; ” zolang dat zo is, blijft het een grote bende.”