En er verandert weer volstrekt niets in Brussel.

Macron wil een E.C. voorzitter ‘met bestuurlijke ervaring’; hij ziet in hoezeer hij die zelf mist. De stoelendans der zakkenvullers om de baantjes in Brussel is in volle gang, dus Frankrijk loopt, gewoontegetrouw, met grote ellebogen door de winkel en ‘bestuurlijke ervaring’ vertaalt dan al gauw in francofiel en liefst francofoon, dus de Spitzenkandidat Manfred Weber ligt al meteen onder vuur. Het E.P. wil juist zijn eigen Spitzenkandidat terwijl de Europese Raad der regeringsleiders daar dwars tegen ingaat, alles uiteraard in uw en mijn belang.

Rafelige EU….. Afb: Pixabay.

Voorlopig dicteren de spelregels dat het E.P. de opvolger van Juncker kiest – op voorstel der 28 regeringsleiders die daarbij gehouden (zouden) zijn ‘om rekening te houden met de verkiezing van afgelopen weekend’. Dinsdagmiddag ging het E.P.al in het offensief toen voorzitter Tajani in naam van een meerderheid der fractieleiders stelde dat het E.P. vasthoudt aan de Spitzenkandidaten, dus één der mededingers in de verkiezing (en dus geen deus ex machina uit het Elysée).

Pikant detail: de dankzij het EU wanbeleid beduidend grotere opkomst dan voorheen werd meteen door het E.P. misbruikt om de legitimiteit van hun standpunt te onderbouwen, maar Donald Tusk stelde namens de Europese Raad dat Spitzenkandidaten sympathieke heren mogen zijn, maar geen automatische voorrang genieten en kreeg de opdracht met het E.P. te onderhandelen. Of het ooit bij deze warhoofden opkomt om de spelregels voor de wedstrijd te regelen speelt duidelijk geen rol, dus nu kunnen de failliet verklaarde Christen-Democraten en de Socialisten alsnog proberen de macht naar zich toe te trekken, terwijl de kiezers hen duidelijk bij het huisvuil op de stoep hebben gezet met hun klimaatgeleuter. De politiek is hardleers, want zowel in de Eerste Kamer als in Brussel worden de signalen der kiezers over het klimaat daags na de verkiezing ook bij het oud vuil op de stoep gezet.

Wellicht dat Macron daarom roept om iemand met grote bestuurlijke ervaring, maar wat te doen als niemand in Brussel ooit een eerlijk vak geleerd heeft? Namen mochten formeel nog niet vallen, dus waren uiteraard meteen aan de orde van de dag, waarbij Macron Timmermans, Verstager en, uiteraard, Barnier noemde, kortom Weber staat op de zwarte lijst in Parijs, Timmermans is een clown en Verstage lijkt de enige competente kandidaat, waarbij zij in dit tijdperk het onmetelijke voordeel geniet dat zij geen deel uitmaakt van het boze blanke patriarchaat.

Gelukkig heeft zij er al eerder blijk van gegeven over relevante kwaliteiten te beschikken. Merkel steunt uiteraard haar kandidaat Weber, ook al heeft die geen bestuurlijke ervaring, maar alles is beter dan de louche dronkenlap Juncker en, zoals Merkel terecht zei hadden de Socialisten vijf jaar geleden zelf de onfrisse Schulz van de Sharia Partei Deutschland genomineerd, die ook nog nooit een vak geleerd had. Als er een blokkade ontstaat op deze wijze kan dat – God verhoede – in het voordeel van Timmermans werken, maar de Deense Verstage is als compromis uiteraard héél acceptabel en heeft een heel wat beter imago en C.V. Het gevaar is dat de Socialisten alles op alles zullen zetten om, met hulp der naar links wijkende Spanjaarden, een klimaatclubje te creëren. U ziet, het enige dat geen enkele rol speelt zijn de legio actuele problemen die ons in Europa bedreigen, waaronder uiteraard de incompetentie en ideologische drammerij van Brussel.

Luxemburg trekt nu partij voor Vestage die haar kandidatuur pas zondag meldde, reden waarom zij geen Spitzenkandidat is, maar zij maakt kans nu ook Denemarken haar steunt. De EU chefs besloten ook om twee ‘minister-presidenten’ te benoemen voor de individuele partij-groeperingen, die voor coördinatie dienen te zorgen, waaronder Rutte, Spanje’s Sánchez en de Portugees António Costa. Rutte wordt gesecondeerd door de liberale Belg Charles Michel en de EVP nam de Let Krisjanis Karins in de arm met de Kroaat Andrej Plenkovic, die beiden nauwe betrekkingen hebben met het EU-Parlement. Ik had mijn bezorgdheid al uitgesproken dat de Eurosceptici onder Salvini hier helemaal geen rol zouden spelen, hetgeen al 48 uur na de EP verkiezing bewaarheid wordt!

Het feestje der moreel corrupte potverteerders gaat vrolijk verder tot op 20 juni de buit onderling weer verdeeld wordt en twintig procent der kiezers wordt genegeerd, waaronder notabene de meerderheid van Le Pen in Macron’s Frankrijk, net als de FvD wordt buitengesloten in veel provincies bij ons.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties