Een kwestie van visie

Dat onze premier Rutte best een slimme man is, dat klopt. Maar hij is geen man met oog voor realiteit van de samenleving en wel voorman van een partij waarvan veel leden bepaald niet van onbesproken gedrag zijn. Als je niet in de gaten hebt dat minderheden ons land in toenemende mate in een houdgreep proberen te nemen, dan loop je kilometers achter de werkelijkheid aan. Maar goed: volgens onze premier moet je voor visie ook naar een opticien. Zelf heeft hij daar niets aan: hij is maatschappelijk zo blind als een mol. Voor de minister-president is zelfs een bezoek aan de oogarts waarschijnlijk zinloos.

Afb: Pixabay

“Europa is verre van perfect”, zei de premier van nog maar weinig Nederlanders tijdens een debatavond over ‘Europa’ ergens in Barendrecht. “Maar de veiligheid en stabiliteit van Nederland bewaren, dat lukt een klein land niet alleen”. Daarbij stak hij flink van leer tegen ‘politici die Europa de rug toekeren’. “Je ziet het ook in Nederland. Politici zoals Baudet, die nog verder gaan, en een Nexit bepleiten. Op basis van rare verzinselen, wonderlijke theorieën op een zolderkamer bedacht. Die bij flikkerend kaarslicht en met een ganzenveer, op papier zo poëtisch lijken. Maar die in de praktijk desastreus en losgezongen zijn”. Maar politici moeten ‘Nederland niet in dezelfde chaos als Brexit storten’, vindt Rutte. “Steek geen middelvinger op naar je beste vrienden. Nee, sla je handen ineen. Sta schouder aan schouder. Zet je schrap tot de storm is over geraasd”. Rutte wil in een TV-debat ‘afrekenen’ met FvD voorman Baudet.

De veiligheid en stabiliteit van Nederland bewaren: dat lukt gemakkelijk. Je moet alleen zorgen dat je het geteisem buiten de Nederlandse deur houdt en laten Nederlandse politici dat nu niet kunnen, de premier voorop. Ga eens in Israël kijken. Dat land is aanzienlijk kleiner, heeft veel minder inwoners en vrijwel alle omringende landen zoeken continue ruzie. Wat ze wel hebben, is een flink leger, voorzien van alle moderne wapens die een militair zich kan wensen. Dáár is niet bezuinigd ‘omdat de oorlog voorbij was en de kou uit de lucht’. Dáár wisten ze kennelijk ietsje beter hoe de vork in de wereldsteel steekt. Daar doen ze ook iets met democratie en kennelijk doen ze dat beter dan in Nederland. De rechtsstaat in Israël functioneert voortreffelijk en de wetshandhavers zijn voldoende capabel en toegerust. Dát is een kenmerkend verschil met Nederland en andere Europese landen.

En de Brexit? Hoezo? Is die veelgeprezen Europese Unie ongemerkt tóch een soort van Hotel California geworden, waar je wel kan inchecken maar er nooit weer uit? De Britten hebben vrij kunnen kiezen en kozen voor de aftocht. Maar helaas: een clubje Brusselse ambtenaren (minderheid dus) heeft besloten daar voorwaarden aan vast te knopen die het vervullen van die Britse volkswens bij voorkeur compleet verhinderen. En dan de Britten dat in de schoenen schuiven? Je moet je als politicus die zich democraat noemt gewoon kapot schamen dat je een gezelschap toejuicht wat niet wil voldoen aan de democratisch tot stand gekomen Britse volkswens.

‘Europa kan zijn EU-volksvertegenwoordigers kiezen!’ Een leus die kennelijk bedoeld is om democratie te veinzen, want het Europarlement is niets anders dan een applausmachine voor ongekozen technocraten en lobbyisten. Het is een schande dat we dat nog parlement durven noemen, omdat een Europarlementariër zijn mond moet houden over bijvoorbeeld economische zaken en het buitenlands beleid, terwijl zij nota bene helemaal geen ‘wetsvoorstellen’ in mag dienen! Het systeem blijft moeiteloos in stand, omdat EU-parlementariërs een salaris meekrijgen van bijna 9.000 euro en een ‘onkostenvergoeding’ van 4.500 euro per maand. Tel daarbij op dat zij voor elke dag dat ze het presentieregister tekenen, ook nog eens € 300,= per dag meepikken, en de zaak is helder: “hier heb je je Judasloon en verder je smoel houden”. Nou: dat wil bijstandsmoeder Bep uit de Rivierenwijk in Deventer ook best graag, maar ja: geen lid van de gevestigde partijen hé. Geen geld voor en bovendien nog twee schoolgaande kinderen – die overigens nog nooit zijn opgepakt door de politie. Die Bep heeft even wat anders te doen en dat doet ze ondanks alles, kennelijk goed.

En nu dan ‘in debat met Baudet’? Hoe goedkoop! De hele NPO inschakelen die een vooraf ingediend discussieplan van de Kabinets-marketeers afwerken en op het juiste moment het publiek beïnvloeden met afkeurend gemompel of instemmend gejuich. Zoals de linkse meute destijds ‘live’ werd opgehitst tegen Pim Fortuyn onder aanvoering van salonsocialist Marcel van Dam en zijn makkers in de regiekamer.

Nee meneer Rutte; er is geen Nederlander te vinden die Europa ‘de rug toekeert’. Zo goed als ook Europa de rug niet naar ons land of België zal keren, ook al zouden die uit de EU stappen. Want dat hebben we aan onze unieke geografische positie te danken, die voor het economische verkeer in Europa onmisbaar is. Als Nederland niet werkt heeft Duitsland daar onmiddellijk flink last van, om over de rest van Europa maar te zwijgen, met of zonder EU. Het is dat uzelf geen kans ziet voorwaarden te scheppen dat uit te laten buiten. Niet de burgers staan met de rug naar Europa, maar de politici en ongekozen ambtenaren in Brussel staan met de rug naar de Europese burgers. Uw eigen en die ambtenarenwereld is er een van gelijkgestemden in zoevende auto’s die nooit in de file staan en gerust door rood mogen rijden. De burgers intussen, slaan Achmed en Mina gade die nog nooit hebben gewerkt in onze landen en ook niet – willen – weten hoe dat moet. Een gevalletje desintegratie kennelijk… Hun dochters ploegen zich door wijken met grijpgrage handen en als hun fiets of scooter gestolen is doet de ‘Nationale’ politie het af met een briefje dat ze dat niet uit gaan zoeken. Iets mis gelopen met de reorganisatie kennelijk… Barbecueën of de houtkachel aansteken mag niet meer, want ‘CO2’. Ze mogen wel méér betalen voor stroom die is opgewekt in… houtverbrandingsovens. Hun zonen staan in Mali het stoffelijk overschot van een collega in te pakken voor transport naar hun vaderland, ‘pang-pang’ Nederland… Een extra vliegveld om ‘Amsterdam te ontlasten’, maar wel op een plek waar de rest van Nederland last van heeft en er zelf geen stuiver voor terug ziet.

Die mensen horen ’s morgens de wekker en weten dat er weer een dag als loonslaaf wacht, terwijl de helft van hun zelf verdiende geld naar de uitlachende politici en ambtenaren in Den Haag en Brussel gaat. Zij staan in de file, als hun werkadres tenminste niet is afgesloten voor hun oude autootje en door rood rijden hoeven ze echt niet te proberen want de boete is een te grote aanslag op hun budget. In Boxtel krijgt een boerengezin visite van een (inter) Nationaalsocialistische sturmtruppe die hun bedrijf bezet: de indrukwekkende politiemacht staat erbij en kijkt ernaar, terwijl 80 collega-boeren dat graag even hadden opgelost voor die mensen…  En vrijwel al die mensen meneer Rutte, die hebben FvD en PVV gestemd. Gek hé?

Alhoewel: wie alleen naar links kijkt, ziet rechts uiteraard niets.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

***De strategie van Mark Rutte
Volgens VVD-leider Mark Rutte neemt
Thierry Baudet van FvD met zijn
nexit-standpunt een “onverantwoord
risico met onze veiligheid,onze
stabiliteit en onze welvaart”.De
premier is vanavond te gast.**** bij de NPO. Nieuwsuur.

Bovenstaande tekst haalde ik van Teletekst. d.d. 15 mei 2019.

En dit schrijft Ton Nijhof. En terecht…!!! (En daar durft Rutte het niet over te hebben.)

***Nee meneer Rutte; er is geen Nederlander te vinden die Europa ‘de rug toekeert’. Zo goed als ook Europa de rug niet naar ons land of België zal keren, ook al zouden die uit de EU stappen. Want dat hebben we aan onze unieke geografische positie te danken, die voor het economische verkeer in Europa onmisbaar is. Als Nederland niet werkt heeft Duitsland daar onmiddellijk flink last van, om over de rest van Europa maar te zwijgen, met of zonder EU. Het is dat uzelf geen kans ziet voorwaarden te scheppen dat uit te laten buiten. Niet de burgers staan met de rug naar Europa, maar de politici en ongekozen ambtenaren in Brussel staan met de rug naar de Europese burgers.*****

Mijn conclusie is dan ook, dat Mark Rutte niet meer weet wat hij moet doen. En, dat is maar goed ook……… Net als Prof dr. Jaap van Duin, ons meldt. ** De houdbaarheid van Mark Rutte is verstreken”.
Hij , Rutte, probeert dus nog een beetje “goodwill” te kweken………. maar de grond waarop hij dat wil “verbouwen” is verzuurd en volkomen onvruchtbaar geworden. De Nederlanders, voor zover ik dat kan overzien, zijn Rutte MEER DAN ZAT. Dat het huidige kabinet onmiddellijk zal verdwijnen……….. zou een zegen zijn.