Demonstreren doen we samen

Iedereen heeft het recht om in het openbaar te protesteren. Meestal in een zekere vorm van een demonstratie samen met anderen, want demonstreren: dát doen we samen. Dat recht is vastgelegd in artikel 21 van het Internationaal Verdrag inzake Burger- en Politieke rechten, artikel 11 van het Europees Verdrag voor de Rechten voor de Mens en in artikel 9 van de Nederlandse Grondwet. Demonstreren: dat is helemaal in orde en goed voor u.

Afb: Pixabay.

Nu zouden de lezers van Sta-pal natuurlijk in de verleiding kunnen komen om gezamenlijk af te spreken bij de partijkantoren van de Partij voor de Dieren en bijvoorbeeld GroenLinks om daar eens even flink te wezen en het hele kantoor bezetten. Naast de partijbesturen van die clubs, zouden een heleboel andere mensen in dit land ‘niet blij’ zijn als onze lezers dat zouden doen. Een rechter ook niet trouwens. Ik kan de partijbonzen, de NPO, de MSM, de AFA, dierenactivisten, belangengroeperingen, straatcoaches, welzijnswerkers, integratiedeskundigen, vluchtelingenorganisaties, ontwikkelingswerkers en alle anderen die ‘recht’ hebben op ons belastinggeld (en dat recht ook maandelijks doen gelden) geruststellen: Lezers van Sta pal bezetten niemands kantoren. Dergelijk prutswerk houden onze lezers zich niet mee bezig, want de partijbonzen, de NPO, de MSM, de AFA, dierenactivisten, belangengroeperingen, straatcoaches, welzijnswerkers, integratiedeskundigen, vluchtelingenorganisaties, ontwikkelingswerkers en alle anderen die ‘recht’ hebben op ons belastinggeld moeten natuurlijk wel door íemand betaald worden.

Het gebeurt nog wel eens dat een demonstratie uit de hand loopt. Er wordt dan bijvoorbeeld enig straatmeubilair vernield om de argumenten wat kracht bij te zetten. Bovendien lucht het op als je iets in elkaar kunt slaan – wat toch niet van jou is – om je ‘onmacht tegen het onrecht’ kenbaar te maken. Knip eens wat slangen door van uw lokale tankstation of zet een bedrijf in brand wat zaken doet met landen waar u een hekel aan heeft. Tien tegen één dat u ’s avonds, na een dag keihard demonstreren, vermoeid maar voldaan in uw stoel zakt en zelfs moeiteloos de NPO inhaleert. Wie weet loopt u er een aardige carrière in de ‘polletiek’ mee op, maar dat terzijde.

Het recht om andermans woning te bezetten bestaat in dit land; een kantoor of bedrijf bezetten mag (nog) niet. Dat is jammer volgens enkele vrienden en vriendinnen van Volkert van der Graaf en zij moeten daarom tot de conclusie zijn gekomen dat het recht op demonstratie nu maar eens opgerekt moest worden. Een boerenbedrijf in Boxtel werd daarom het slachtoffer van een internationale troepenmacht namens de dieren. Politie en Justitie keken toe en dat is logisch want de ‘burgemeester in oorlogstijd’ bleef op de handen zitten en de minister was op weg naar een iftar of iets dergelijks. Belangrijker werk dus, wat goed moet gebeuren.

Gelukkig waren collega-boeren minder druk dan onze overheid en die gingen dus even een ‘Je maintiendrai’ doen in Boxtel. Het resultaat was helaas dat de demonstranten niet meer naar huis durfden, ziek werden en de politie om hulp vroegen. Sommigen konden ook niet meer naar huis, omdat hun zwaar vervuilende automobielen door milieubewuste boeren in de sloot werden gekieperd.  Ik kan de partijbonzen, de NPO, de MSM, de AFA, dierenactivisten, belangengroeperingen, straatcoaches, welzijnswerkers, integratiedeskundigen, vluchtelingenorganisaties, ontwikkelingswerkers en alle anderen die ‘recht’ hebben op ons belastinggeld daarom niet langer geruststellen.

De volgende keer gaat de giertank wel open. Goed voor het gras, maar slecht voor de entree op de iftar.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties