Wees blij met onze eigen beschaving

Veel beschavingen zijn aan de onze vooraf en ten onder gegaan, van Hammurabi enkele duizenden jaren voor onze jaartelling tot de Inca’s, maar geen enkele is zozeer onderhevig geweest aan pogingen tot uitholling van binnenuit en toch zo taai gebleken als de onze, van de Griekse oudheid tot 2019.

Afb: wikimedia

In de lange 18e eeuw, ook wel tijdperk van de ratio of ‘verlichting’ genoemd, waren de Franse en Amerikaanse revoluties hierop geïnspireerd en markeerden enerzijds het hoogtepunt van deze stroming, anderzijds vrijwel tegelijkertijd het begin van het einde ervan. Dat zette de deur open voor het romanticisme, resulterend in het schier onuitroeibare kwaad van het communistisch manifest van Karl Marx en zijn ‘partner in crime’ Friedrich Engels, die volgens filosofen balanceerden op de rand van romantiek en verlichting. Dat Marx een weinig ‘verlicht’ figuur was lijkt deze filosofen ontgaan te zijn; hij was een verbitterde vertegenwoordiger van aan lager wal geraakte bourgeoisie, een kroegtijger die een spoor van onbetaalde schulden achterliet in Duitsland en Frankrijk, altijd op de vlucht voor de deurwaarders, om dodelijk gefrustreerd in armoede in London neer te strijken waar hij uiteindelijk ook zijn familie nog eens in de steek liet….

Een fijn heerschap. Interessant is dat deze non-valeur zelf pretendeerde zich met ‘wetenschappelijk socialisme’ bezig te houden – in tegenstelling tot het Utopianisme – en zijn idée-fixe presenteerde als wetenschap in plaats van de noodkreet van een verbitterde mislukkeling.

De Franse revolutie had in feite al alle denkbare vernietiging gebracht van het ancien régime, culminerend in 1789 in een orgie van bloederige terreur en chaos die de destructieve geborneerdheid aangaf van de eigen ideeën van deze verlichting en een tiental jaren later de deur opende voor de onvermijdelijke ‘sterke man’ Napoléon, die voor nog veel meer ellende garant stond. Het enige waarin het Marxisme de Franse revolutie overtrof waren de bloedbaden van de 20e eeuw, maar Frankrijk blijft nog steeds het Europese ‘enfant terrible’ met alle asociale socialistische en anarchistische trekjes.

Vandaag de dag zien wij hoe dat Marxisme, na de val van de Berlijnse muur, soepeltjes over die muur is gewipt en zich in Amerika meester heeft gemaakt van de extreme-Democraten en bij ons van D’66, GL, PvdA en SP, vier partijen met puur Marxistische wortels en ideeën, waarbij het actuele holle, nooit bewezen mantra van blanke suprematie ook door de bestuurlijke gangen van Den Haag galmt. Dat leidt tot meer linkse verloedering door de impliciete associatie met en reductie van westerse beschaving tot racisme. Om die ideologische ‘blanke suprematie’ ongedaan te maken moeten liefst ook meteen zijn attributen worden verdonkeremaand, onder andere kleinigheden zoals de grondwet, die liefst vervangen dient te worden door het capricieuze, intersectionele linkse recht van de sterkste.

Deze strategie van extreem links is het spiegelbeeld van het wangedrag van extreem rechts dat de westerse beschaving slechts als blanke beschaving ziet en de universele principes daarvan aan niet-blanken wil ontnemen. De pot en de ketel zijn aan elkaar gewaagd en het begrip westerse beschaving ligt van beide zijden onder vuur, maar dat linkse tribalisten nu proberen om FvD en Thierry Baudet te stigmatiseren als ‘extreem rechts’ is typerend voor hun immense domheid.

Dat communisten als D’66 en GL nu schaamteloos proberen om die westerse beschaving te usurperen via de pretext van klimaat-hysterie danwel raciale verwatering via migratie door de goddeloze horden uit Marrakesh is evidente manipulatie uit het ‘handboek soldaat’ van Karl Marx.

Laten wij daarom nog eens goed bij onszelf te rade gaan en ons realiseren dat onze beschaving niet berust op hun fascistische concepten maar op Judeo-Christelijke waarden en Griekse rede, vertaald in natuurrecht en in onze wetten die de vrije markten doen functioneren, onze vrijheid van meningsuiting garanderen – zelfs die van Geert Wilders en Thierry Baudet- en het hen mogelijk maakt om medestanders voor hun democratische idealen te verenigen in een politieke beweging die niet aan linkse censuur onderworpen mag worden. Alleen wanneer linkse mensjes erkennen dat die waarden gerespecteerd in plaats van ondermijnd dienen te worden, zullen onze welvaart, vrijheid en geluk bewaard blijven.

Het lijkt wel een kwestie van Baudet’s opgeruimde, optimistische tolerantie versus de pessimistische, drammerige mentaliteit van ‘morgen vergaat de wereld’, de narrige intolerantie van de klimaat-hysterici. Het probleem is dat die linkse mensjes nooit ergens blij mee kunnen zijn behalve kennelijk de contente constatering van een Kamerlid: ‘Top! ‘Eerste Donald Duck met lesbisch stel te koop.”

Dat moet toch wel een hele geruststelling zijn voor de betreffende dame die – mogelijk tot haar eigen verbazing – daarmee tot in de 2e Kamer omhoog gevallen is, maar tegelijk ook een verontrustende indicatie van het dorre geestelijk niveau in de D’66 fractie!


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
5 jaren geleden

Inderdaad interessant, maar wij zijn het er dan wèl over eens dat het gaat om een geestesziekte.

Hans
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Daar zijn wij het zeker over eens!

r dunki
5 jaren geleden

“Motivatie en werkelijke gedachten der linkse idioten…”? “Motivatie” is synoniem aan hun ideologische indoctrinatie, resulterend in hun quasi-religieus, absoluut gelijk.
Dat absolute gelijk is bijzonder rustgevend, want het sluit iedere noodzaak tot zelfstandig denken op voorhand uit en accepteert die aberratie bij ‘andersdenkenden’ uiteraard niet!

Samson’s “werkelijke gedachten” waren, à priori, geconditioneerd door die intolerante ideologische verblinding (‘science is settled’) maar vervaagden waarschijnlijk heel snel zodra hij zag hoe de kassa voor vriendje Nijpels heeft gerinkeld : het kartel lonkt met een mooie topjob bij één der dankbare toeleveranciers, zo intelligent is hij wel…

Hans
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

De enige verklaring die ik kan vinden is de vergelijking met religie. Men is zo sterk in de ideologie gaan geloven dat de processen in de hersenen vergelijkbaar zijn met het religieuze geloven. Is men in dit stadium gekomen, dan doen de feiten er niet meer toe. De linkse ideologie is daarbij net zo intolerant als de islamitische ideologie.

Interessant onderzoeksgebied voor psychologen en psychiaters.

Hans
5 jaren geleden

Ik heb mij regelmatig het hoofd gebroken over de motivatie en werkelijke gedachten van de linkse idioten. Ik vermoed dat zij deels verblind zijn door hun ideologie en al cirkel redenerend en/of instinctief onwelgevallige feiten ignoreren of ontkennen. Maar er zijn ook lieden die voldoende intelligent zijn om de feiten kennen, zoals kernfysicus Diederik Samson, maar die glashard liegen tegen beter weten in. En die linkse agressie, intimidatie en geweld is zoals eerder gezegd niets nieuws. Die fascisten schreeuwers vertonen overigens wel treffende overeenkomsten met het nabije verleden:
Nationaal-socialisten vs Socialisten.
SA = knokploeg van het nationaal-socialisme vs antifa = knokploeg van het socialisme (tegenwoordig vnl GL en PVDA naar inmiddels ook D66).
Vermomde bruinhemden vs vermomde zwarthemden.
De geschiedenis herhaalt zich.

Hans
5 jaren geleden

Het door links stigmatiseren van FvD en Thierry Baudet als ‘extreem rechts’ is absoluut geen domheid. Het is pure slechtheid. FVD en Thierry Baudet (en zeker ook Geert Wilders) baseren hun opvattingen op onweerlegbare feiten die niet stroken met de vooringenomen utopieën van links. Vanwege de onweerlegbaarheid van de feiten gaat links over tot het gebruik van (s)linkse middelen zoals verdraaien en ontkennen van de feiten, het demoniseren van de boodschapper van de waarheid, gevolgd door intimidatie en geweld, wat afgesloten wordt door (soms met miljoenen slachtoffers) moord en doodslag. Dat heeft links altijd al gedaan. Van Marx, via de USSR, China, Cuba, Che, de 68ers tot de huidige millenials. Niet nieuws dus, nog steeds even kwaadaardig en destructief.

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

Inderdaad….”kwaadaardig en destructief”. Als gevolg van een schokkend gebrek aan historisch perspectief en eruditie dankzij ideologisch éénrichtingsverkeer in hun eigen opvoeding.

Als ik zie hoe kleine kindertjes door malafide docenten worden meegetroond naar een moskee – zonder dat de ouders dit weten – om daar met de neus in het stof gedrukt te worden ‘als onderdeel van hun opvoeding’, dan ben ik Thierry Baudet zéér erkentelijk dat hij dit aan de kaak stelt èn de daarbij aanwezige communist Rosenmöller als ‘pater intellectualis’ van dit soort ellende daar keihard op aanspreekt. Chapeau!

Onze jeugd heeft daarom geen historisch perspectief dus weet niets van de meer dan honderd miljoen doden in de 20e eeuw dankzij het fascisme van Stalin en Mao, maar wordt ‘gelijmd’ met voor hen aansprekende, vage – maar communistische – idealen die nu héél zorgvuldig losgekoppeld zijn van die fascistische moordpartijen, maar er wèl toe bijdragen dat G.L.-communisten in de eerste en tweede kamer èn in de Gemeenteraad van Amsterdam ongestraft hun gang kunnen gaan.

Nu verziekt een communistische ignoramus Groot Wassink namens G.L. de gemeente Amsterdam, manipuleert een veroordeelde crimineel genaamd Duijvendak zijn marionetje Klaver namens G.L. in het parlement en leidt de schokkende ignorantie der millennials bij de stembus ertoe dat deze “Nieuwe Communistische Partij Nederland” ook nog eens een grote bewonderaar van Mao in de eerste Kamer krijgt die vroeger zelfs naar communistisch Albanië reisde om te bekijken of die fascistische terreur ook in Nederland ingepast kon worden….. Een grotere minkukel dan Rosenmöller is niet denkbaar, maar hij is helaas ook (nog) niet weg te denken, vandaar dat dit soort ignorami slechts één doel hebben en dat is de onzekere kiezer te indoctrineren met permanente leugens over ‘fascisme’ en ‘extreem rechts’, in de hoop dat dit de groei van hun ‘Angstgegner’ de F.v.D. afremt.

Hoe moet dat verder als het onderwijs vanaf de kleuterschool nu al zo geïnfiltreerd is? Als weinig erudiete activisten als een Leo Lucassen notabene hoogleraar kunnen worden?
Dat zijn de pretentieuze semi-intellectuele producten van “kwaadaardige en destructieve” indoctrinatie, van kleins af aan, die nu niet anders kunnen dan onze jeugd te verpesten.

Vandaar ook die eindeloze drang tot gelijk hebben: het is hen met de paplepel ingegoten omdat hun eigen opvoeding bewust iedere vorm van zelfstandig, intelligent denken uitsloot.