Nog te weinig meldpunten

Het is 6 mei 2002. Pim Fortuyn verlaat de radiostudio in Hilversum waar hij te gast was in de show van DJ Ruud de Wild. (—) Op het parkeerterrein loopt een onbekende man op hem af Een handtekeningenjager? Maar plotseling trekt de man een pistool en schiet. Als de ambulance arriveert, is het te laat: Pim Fortuyn is overleden”.

Afb: wikimedia-commons

De naam van de onbekende man komen we echter niet te weten en dat het een linkse milieuactivist betrof evenmin. De moord op Fortuyn wordt voorgesteld als een onafwendbaar gevolg van zijn politieke standpunten: “Door zijn scherpe opvattingen maakte Fortuyn veel tegenstanders. Dat werd hem uiteindelijk noodlottig”. (Indigo, leerboek geschiedenis).

Het bovenstaande is een voorbeeld van gekleurde geschiedschrijving in een leerboek voor kinderen op HAVO-VWO niveau. Onze politieke elite is kennelijk van mening dat dit een ‘objectieve’ kijk op de geschiedenis is, maar iedere boerenhufter kan meteen zien dat dit ‘schoolboek’ essentiële informatie achterhoudt. Wie was de dader? Wat was zijn achtergrond en motivatie? Klaarblijkelijk heeft de redactie van dit boekje vanuit een ‘objectief’ perspectief gemeend dat het weinig boeide dat de dader een ranzige rooie rakker van internationaal socialistische kunne was, die de mening huldigde dat Hij, de verhevene, de kieslijsten van LPF mocht samenstellen. Een uit de krochten van het socialisme opgedregde lapzwans die omwille van het ‘Groen & Links’ zijn, boer Gerritse nog een dwarslaesie zou schieten. Iemand die geen andere meningen toestaat, een fascist dus. Een linkse fascist.

Nee: dat ‘linksige’ moest beslist uit beeld blijven… Te heikel voor de PvdA, te bezwarend voor GroenLinks, te vervelend voor de Partij voor de Dieren en te stigmatiserend voor de SP.

“Walgelijk”, zo noemde VVD’er Heerema woensdag het door FVD gelanceerde meldpunt ‘linkse indoctrinatie’ in het onderwijs. Dat meldpunt werd ingegeven door boeken zoals bovenstaande, waarin de geschiedenis schaamteloos wordt aangepast naar de normen van de socialistische Heilstaat. Dertien jaar geleden startte VVD’er Eric Balemans echter een vergelijkbaar initiatief. Een passage over de VVD in een maatschappijleerboek viel bij de liberalen verkeerd en was reden om een ‘Meldpunt Misleidende Schoolboeken’ te starten. In de NRC lichtte toenmalig Kamerlid Eric Balemans, initiatiefnemer van het meldpunt, toe dat het de bedoeling was om een inventarisatie te maken van propagandistisch lesmateriaal en die aan de minister aanbieden. Dat interview verscheen destijds kort voor de verkiezingen en Balemans was niet herkiesbaar. Aan de NRC meldde hij: “Het meldpunt is mijn politieke testament. Fractievoorzitter Mark Rutte heeft me verzekerd dat dit onderwerp op de agenda blijft. Hij was staatssecretaris van Onderwijs, dus het komt goed”. Onder de bezielende leiding van Rutte stierf dat meldpunt een vroege dood.

Nu wordt er dus ach en wee geroepen omdat FvD een dergelijk meldpunt nieuw leven inblaast. Waarschijnlijk door dezelfde actievoerende politici die er de hand niet voor omdraaien om mee te lopen in een demonstratie waarin wordt opgeroepen om hun collega’s van PVV en FvD in de Kamer om het leven te brengen. De nazaten van Volkert van der Graaf dus.


Sterker nog: de onafhankelijke privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil opheldering van het wetenschappelijk instituut van de partij. Nou: dat zal wat worden. Voorzitter van die autoriteit is Aleid Wolfsen (PvdA). Zo ongeveer overal mislukt waar je maar mislukken kan, maar toch weer een leuke baan die je vaak in het nieuws brengt. Toen de ‘sleepwet’ op stapel stond, was het stil bij de AP, heel stil. Klaarblijkelijk is dit ook zo’n instituut wat wel een paar meldpuntjes kan velen, want veel meer dan een leuke banenschepper voor gesjeesde linkse bestuurders lijkt het niet.

Als er nu eens meer meldpunten waren geweest, dan zou de kans heel behoorlijk zijn dat Pim Fortuyn nog had geleefd. En we hadden waarschijnlijk ook een veel leuker land gehad.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

**Laten wij niet vergeten dat een plausibele strafklacht tegen Ad Melkert, wegens het aanzetten tot moord op Fortuijn, destijds tussen neus en lippen door het O.M. werd geseponeerd.*** Aldus de heer Dunki.

En, daarmede raakt de heer Dunki de **KERN** van de zaak.
Immers: Als we de aantijging van Drs Marcel Van Dam, Ex minister van Volkshuisvesting en lid van de P.v.d.A,. tegen Pim Fortuyn, in aanmerking nemen, in het programma ” Het Lagerhuis”, waar Fortuyn door Van Dam werd “afgeschilderd als een minderwaardig mens” én ik nimmer een lid van Het Openbaar ministerie het voor Fortuyn heb zien opnemen om Van Dam te berispen voor die aantijgingen, en…… op Bladzijde 369 uit het boek, “De Veiligheid en de beveiliging van Pim Fortuyn, Bijlage 1, Tijdlijn veiligheid en beveiliging Pim Fortuyn, bij 2, **In het oog springende momenten en gebeurtenissen**, heb ik de naam van Van Dam niet kunnen vinden. Op Bladzijde 160 staat: ” Waar ik kotsmisselijk van wordt: ” die lange tenen in dit land”: aldus Fortuyn. Verder:” Ik ken W. Kok al een jaar of dertig en net als ik is het een buitengewoon rancuneuze man”. Vandaar dat dat ook mij het imago aankleeft van “Ruziemaker”. Aldus Fortuyn. De rol van Dijkstal, VVD, en de rol van De Graaf, D-66, was voor de sfeer uitermate negatief te noemen:” De Graaf zei: ” Zijn, Islamofobie jaagt de spanningen op een “bedenkelijk manier op”.
Reacties van columnisten, journalisten en andere commentatoren bij reeks van dagbladen bedachten allerlei namen om Fortuyn negatief te typeren”. (Het Openbaar Ministerie liet alles haar “gang” gaan.)
Nu bij en na de overwinning van Baudet, ná de verkiezingen zien “we” hetzelfde verschijnsel als hierboven is omschreven.
In het boek van Jim Marrs,” Regeren vanuit het Duister”, staat op bladzijde 130:” Lieden die de moord op Kennedy onderzoeken beginnen steeds meer te geloven dat zijn oppositie tegen de agenda van de Globalisten wellicht een belangrijker rol gespeeld heeft bij zijn nog steeds raadselachtige dood.”
Immers: Ook de dood van Fortuyn spelen raadselen een grote rol omdat er meerdere lezingen zijn ter zake de “kogelinslagen” aan de hand van Autopsie, over zijn dood. Dat Volkert van de Graaf als enige de dood van Fortuyn op zijn geweten heeft en “slechts” elf jaar van de achttien jaar gevangen heeft gezeten, zie ik ook als een Raadsel.
Wat ik wel kan constateren, is dat er toch hele groepen mensen zijn, die ik als “psychisch onvolwassen” beschouw. En zoals “Frans”… dat schrijft:” ***De connecties tussen Volkertje en bepaalde GL coryfeeën hadden ook wel eens wat nader bestudeerd mogen worden, maar ja, het betrof natuurlijk wel een doofpot affaire, en dan is het nou net niet de bedoeling om niet van pas komende waarheden boven tafel te krijgen.***

Ook bij de aantijgingen tegen Thierry Baudet is het Openbaar Ministerie kennelijk “mild.”
De moord op Mahatma Candy en de moord op Maarten Luther King……. waren er toch ook raadsels???
En….. wie de geschiedkunde induikt………. komt veel raadsels tegen.
Prof dr. A. Hoogerwerf, schreef op 17 april 1986 een stuk in “Het Nieuwsblad van het Noorden”, dat “de Politiek in Nederland ZIEK is. En, schrijft hij verder: ” Bovendien geeft het ambtenaren juist vaak meer “prestige” als hun afdelingen groter worden en meer regelen dat wanneer ze efficiënt zouden werken en “onnodige dingen zouden weglaten”.
DE SFEER bij de overheid was dus in 1986 ook al “om te huilen”.
!986 tot nu 2019……….. het tranendal Nederland???
En, nog even dit:” In het boek van René Lancee, ( 2006) oud Inspecteur van de Politie, staat op bladzijde 153, “ook bestaat de neiging om in rechtszaken politiek correct op te treden, hetgeen al jaren in de mode is. Deze politieke correctheid uit zich in het uithollen van het wettelijke recht op zelfverdediging en het “overspannen” omgaan met de begrippen discriminatie en vrijheid van meningsuiting. ”
Dat de heer Dunki de KERN van de zaak noemde……… is begrijpelijk…… en Ad Melkert was toch een lid van de P.v.d.A.???
En, de Graaf was/is toch een prominent lid van D-66.??? …….. en die partijen, bij monde van Pechtholt en Asscher, maakten het Baudet alweer moeilijk…. en hebben duidelijk hun best gedaan Thierry Baudet te demoniseren……… !!! Op Youtube is een video beschikbaar die dat bevestigd.

Frans
5 jaren geleden

De connecties tussen Volkertje en bepaalde GL coryfeeën hadden ook wel eens wat nader bestudeerd mogen worden, maar ja, het betrof natuurlijk wel een doofpot affaire, en dan is het nou net niet de bedoeling om niet van pas komende waarheden boven tafel te krijgen.

r dunki
5 jaren geleden

Laten wij niet vergeten dat een plausibele strafklacht tegen Melkert, wegens het aanzetten tot moord op Fortuijn, destijds tussen neus en lippen door het O.M. werd geseponeerd.