Krokodillentranen om Christchurch

De aanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch op twee moskeeën heeft de moslimgemeenschap wereldwijd op de been gebracht, ook in ons land. Zulks overigens in tegenstelling tot de situatie na jarenlange en immense hoeveelheden aanslagen door moslims in Europa en elders. Ook de georganiseerde genocide op b.v. Christenen en Joden in islamitische landen, brengt geen treurende moslims op de been, in geen enkel land. Aanslagen door moslims blijken volgens onze overheden te worden gepleegd door ‘verwarde mannen’, terwijl aanslagen zoals in Christchurch telkens worden toegedicht aan ‘rechts-radicalen’. Daarbij moet het er kennelijk op lijken alsof Anders Breivik opnieuw heeft toegeslagen, met steun van Wierd Duk, Ruud Koopmans en Sid Lukkassen et. al.

Afb: screenshot twitter.

De moord op Theo van Gogh (2 november 2004) bracht vanuit islamitische hoek slechts opmerkingen teweeg als: “hij heeft er wel een beetje naar gemaakt”. Volgens twee getuigenverklaringen zou een omstander kort na de moord tegen de dader hebben gezegd: “Dit kan toch niet, dit kan je toch niet maken”, waarop moordenaar Bouyeri zou hebben geantwoord: “Dat kan ik wel en dan weten jullie ook wat je te wachten staat”. Dat tekent wel zo ongeveer hoe in islamitische kringen over moordaanslagen op andersdenkenden wordt gedacht en eveneens wat hun voornemens daarmee zijn. Dit jaar telt het aantal islamitisch geïnspireerde aanslagen alweer meer dan 100 in getal en daarbij vielen vele ruim 700 doden en nog eens ruim 700 (ernstig) gewonden te noteren[1]. Hierbij vergeleken is ‘Christchurch’ nog maar klein bier.

Burgemeester Halsema zei tijdens een herdenking zaterdag dat de Amsterdamse samenleving kwetsbaar is vanwege de verscheidenheid. “Maar tegelijkertijd zijn we ook sterk door onze verscheidenheid. We laten ons niet verdelen, we laten ons niet uit elkaar spelen, wie we ook zijn, waar we ook in geloven, waar we ook vandaan komen, samen staan we voor vrijheid en vrede. Laten we samen waakzaam zijn”. Een jongen uit het publiek liet het NOS-jeugdjournaal weten: “Iedereen moet zich veilig voelen, of je nou, jood, christen of moslim bent. “Het gebeurt daar nu toevallig, maar het gaat om de rechts-extremistische sentimenten. Het maakt niet uit waar op de wereld zoiets gebeurt”, meende een vrouw, die het jammer vindt dat er niet meer mensen op de bijeenkomst zijn afgekomen. Toen de Joodse rabbijn Binyomin Jacobs het woord nam tijdens deze herdenking, werd hem door aanwezige moslims, voorzien van ‘Palestijnse’ vlaggen, op meer dan opvallende wijze de rug toegekeerd, onder het oog dus van burgemeester Halsema, wiens partij (GroenLinks) stevig heeft gekozen voor ‘Jodenhaat’.

Diezelfde Amsterdamse burgemeester Halsema werd daags daarvoor nog door een streng islamitisch schoolhoofd van een omstreden school met terroristische connecties, een ‘domme gans’ genoemd. En nog, nog laat zij zich in de luren leggen door de vijfde colonne die slechts het juiste moment afwacht om haar met een lap over het hoofd achter in een moskee te parkeren. Alle vrouwen, dus ook mevrouw Halsema, hebben in de islam slechts de status van fokvee en in het gunstigste geval als keukenpersoneel. Als zij zich dat niet voor kan stellen, moet ze werkelijk eens op het Haga college (dat ‘college’ kunnen wij eigenlijk gevoegelijk weglaten) gaan kijken, waar de meisjes een gescheiden ingang hebben en in gescheiden lokalen hun lessen ontvangen. Het Haga ‘college’ schendt dus de Nederlandse grondwet, zoals overigens iedere moskee dat ook doet. Maar wellicht is zelfs het handhaven van Artikel 1 “zó niet Amsterdams?” Mens, ga toch koken en neem Sylvana Simons mee; die heeft geen huis in Amsterdam, laat staan een keuken.

Aanslagen op andersdenkenden vallen niet goed te praten, ook hier niet. Het is weerzinwekkend dat mensen worden vermoord omdat de dader het niet eens is met hun ideologie en wereldbeeld. Dat mogen vooral moslims zich aantrekken, omdat hun ideologie als grootgrutter in dergelijke aanslagen grossiert.


[1] Zie voor het meest recente overzicht: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
5 jaren geleden

Brendon Tarrant zei hij dat hij geschokt en verlamd van schrik was toen hij van het vreselijke lot van de kleine Ebba Åkerlund uit hoorde. Dit had hem de ogen geopend. Vanaf dat moment begon hij na te denken en kwam erachter wat de islam is, wat islamisering is en wat moslimterrorisme is. Hij denkt erover na dat zijn land en Europa bedreigd worden door de islam en hij besluit dwaas genoeg dezelfde middelen als diegenen die hij als vijand beschouwt, te gaan gebruiken.

De Media schilderen hem nu af als een “rechts” extremist want dat framed zo lekker. Echter Tarrant was geen rechts extremist, hij omschrijft zichzelf als een “eco-fascist” en een aanhanger van het communistische China, dus een “links extremist”. Daarnaast was hij ook tegen massa immigratie, eigenlijk is hij slechts een door een tsunami van islamitische moorddadigheid gedreven “verwarde man”.

r dunki
5 jaren geleden

En nu eens zien of Kuzu zich verantwoordelijk voelt voor de aanslag in Utrecht?

Mijn vraag getuigt waarschijnlijk van islamofobie, maar ik kan altijd de schuld aan Wilders of Baudet geven…. Frans Timmermans heeft dat al gedaan.