Fascisten

Zaterdag liepen AntiFa-fascisten op de Dam te schreeuwen dat Baudet vermoord moest worden, nadat al eerder ene Corné Hanssen – ‘wetenschappelijk medewerker’ van de Universiteit te Utrecht – de stompzinnige vraag op het internet lanceerde: ‘Volkert waar ben je?’ Een expliciete oproep tot moord!

Deze minkukel staat nu gelukkig op ‘non-actief’ voor de duur van verder onderzoek en hopelijk zal het bestuur van de Universiteit de rug recht houden want het moreel corrupte O.M. zal zich zelf ongetwijfeld een nieuw brevet van onvermogen geven, ondanks de moord op Fortuyn. Een essentiële component van fascisme is grof geweld en deze beide gevallen van aanzet tot moord kwalificeren derhalve als puur fascisme.

Tel daarbij op dat een onscrupuleuze minkukel in het lokale sufferdje genaamd NRC er niet voor terugschrikt om Baudet in een Nazi-uniform af te beelden en de koddige impersonatie van een giftig gelatinepuddinkje in de Volkskrant meldt ‘dat de fascisten gewonnen hebben’. Wij zijn weer “terug bij af”, want die hersenloze media gaan nu het voorbeeld volgen van de Amerikaanse collegae die sinds 2016 leugen op leugen stapelden over Trump.

Die heksenjacht culmineerde in de grootste leugen – vanaf het moment dat Trump begon hen te tonen hoe een president kon ‘aanpakken’- de bekende valse beschuldiging van samenspanning met Rusland om Clinton te verslaan. Twee lange jaren hebben gefrustreerde activisten geprobeerd om zo de verkiezingen terug te draaien – de N.Y. Times met ruim 500 artikelen, de Washington Post zelfs met honderden meer en de (kabel)TV met idem vuilspuiterij gedurende ruim 90% van hun zendtijd.

Maar nu het Mueller rapport op tafel ligt, dat Trump een volkomen schone lei geeft, wordt al op voorhand verklaard dat hij hoe dan ook schuldig is… Laten wij niet vergeten dat hun monumentale leugens stuk voor stuk ontzenuwd zijn en dat het grote publiek zich van hen heeft afgewend.

Nederland heeft nu ook een nieuwe politieke krachtpatser die niet uit het corrupte kartel komt en een stem heeft gegeven aan al die kiezers die hun gezond verstand gebruiken en niet langer accepteren om volledig weggezet te worden en hen zelfs hun referendum te ontnemen, maar de treurige pers is al begonnen om hem te ondermijnen met de ene stereotype leugen over zijn’ fascisme’ na de andere.

Op de vraag wat ‘fascisme’ nu precies is en wie zich daaraan schuldig maakt hebben deze ignorami niet eens een concies antwoord. Ik heb gepoogd dat antwoord te geven op 29 mei 2018 in ‘ U bent een fascist’. Over de definitie van fascisme is generaties lang getwist, het meest door aanhangers van dit kwaad uit zowel socialistische als communistische hoek.

Maar wijlen Umberto Eco, briljant Italiaanse auteur en hoogleraar in semiotics, heeft Mussolini’s fascisme als slachtoffer aan den lijve ondervonden. Lang nadien, op 22 juni 1995, heeft hij een artikel gepubliceerd in de New York Review of Books, getiteld ‘eeuwig fascisme’, waarin hij kenmerken van het fascisme duidt. Hij stelt dat niet al deze kenmerken tezamen per se tot een coherent systeem kunnen worden georganiseerd, maar dat slechts één daarvan al voldoet om het fascisme daaromheen te laten coaguleren, waarbij hij de collectieve historische vormen van fascisme beschrijft als het ‘Ur-fascisme’. Navrant is dat Eco, net als Orwell, concludeerde dat fascisten zich in principe bedienen van een povere vocabulaire die à priori al geen enkele intelligente discussie mogelijk maakt, voor zover de Antifa-gedachtenpolitie van Ollongren daar al niet op voorhand paal en perk aan heeft gesteld.

Enkele van die historische criteria zijn vandaag de dag nog akelig actueel, zoals:

– de progressieve cult van ‘actie omwille van de actie’ – implicerend dat ‘actie’ per se van waarde is

-‘tegenspraak is verraad’ – stel je voor dat een feitelijk onderbouwde, intelligente discussie de intentionele fouten in de seculiere quasi-religie van de klimaathysterie zou aantonen, reden waarom iedereen a priori een ‘science-denier’ is want ’de discussie is al jaren geleden gesloten’,

 – ‘Angst voor anders zijn’ – angst die het fascisme vaak probeert te cultiveren en misbruiken middels het obligate beroep op racisme en xenofobie,

 – ‘een ideologische aanval op de gefrustreerde middenklasse’- angst voor electorale repercussies van die zwijgende meerderheid die daarom door de arrogante Hillary Clinton werd weggezet als ‘ a deplorable basket’,

– ‘obsessie met een complot’ – de paranoia van de extreme vleugel van de Democraten die ‘alt-right’ misbruiken als legitimatie voor de terreur-expedities der dik betaalde, professionele ‘alt-left-Antifa- anarchisten’ van George Soros,

 – ‘selectief populisme’ – d.w.z. progressieven hebben een gemeenschappelijke, superieure maatschappijvisie (hier herkennen wij de arrogante D’66 kliek) die door de Big Brother wordt ‘geïnterpreteerd’, hun eufemisme voor ‘gedicteerd’

Er zijn legio andere criteria, dit zijn slechts de meest markante, maar een simpele toetsing van het gedrag van ‘progressief’ Nederland aan bovenstaande criteria geeft duidelijk aan dat FvD niets met fascisme van doen heeft èn waar wij de èchte fascisten in Nederland moeten zoeken. Een epifanie! Fascisme en Nazisme keurig verenigd in de SJW politieke correctheid….

Sigmund Freud duidde dit fenomeen, het betichten van anderen van jouw eigen karakterfouten, als “projectie”, hetgeen ik al eerder toelichtte op 27 september 2018 in het artikel ‘Projectie’ – de favoriete sport in de SJW-politiek’. Desondanks is het jachtseizoen van de Social Justice geopend, in de hoop wankelmoedige FvD-kiezers angst aan te jagen met hun leugens. Gezien de angst die naïeve volksstammen nu al voor de klimaat-onzin hebben, kan dat effect sorteren als de leugen maar vaak genoeg herhaald wordt conform het recept van Goebbels.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties