Enge mensen

Baudet heeft de Senaatsverkiezingen gewonnen. Na 2,5 jaar onderzoek, 2800 dagvaardingen, 500 lastbrieven en 500 getuigenverhoren heeft de Special Counsel vastgesteld dat Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet heeft gemanipuleerd. Slechte berichten voor Deugend Nederland (DN) en wolvengehuil ontstijgt uit de liberale krochten. Vervolgens worden gevestigde en sociale media podia misbruikt om een ongecontroleerde woede de atmosfeer in te jagen. Jalta (Livestroo) roept op tot “uitsluiting van het extreem rechtse gevaar”; Volkskrant bericht “de fascisten hebben gewonnen” (ten Broeke) en “een verkrachter heeft Nederland als een willoze vrouw overmand” (Brandt Corstius); NRC plaatst een foto van Baudet in Nazi-uniform. Nederlanders die niet meeheulen met DN worden achteloos bestempeld als fascist en het lijkt er sterk op dat het linkse deel van de Nederlandse samenleving niet meer weet wat betekenis en strekking van het woord daadwerkelijk is.

“Anti’ fascisten… Afb wikimedia.

Zijn het niet politici ter linkerzijde van het politieke gangpad die te vinden zijn bij demonstraties waar walgelijke kreten te horen zijn tegen andersdenkende etnische entiteiten en personen? Bij de laatste demonstraties waar bedreigingen van Baudet gepassioneerd de lucht in werden geslingerd, liepen ook politici van Groen Links, PvdA en D66 mee. Zoals gebruikelijk hadden ze niets gehoord; wel de teksten gelezen maar daarvan distantieerden ze zich en dus kunnen die teksten hen niet aangerekend worden. Een gelijksoortig geluid was te horen uit de kelen van GroenLinksers die meeliepen met een relachtige antifa demonstratie die uitmondde in vernielingen en bedreigingen. Lekker makkelijk.

Alle verschrikkelijke ontwikkelingen die in de wereld gebeuren of gebeurd zijn moeten volgens DN wel de schuld zijn van Baudet, Wilders en Trump. Veertig moslims in Nieuw Zeeland vermoord: schuld van Trump en Wilders; Kerwin Duinmeijer in 1983 vermoord: schuld van Baudet die in dat jaar werd geboren. Honderden christenen vermoord in Nigeria? Pijnlijke stilte. Er is in de achterliggende twee jaar door de politieke elite, hijgerig volgende media en de linkse mondjes van de NPO een giftig klimaat gecreëerd waarvan gewelddadigheid het onontkoombare  product is. Aan het begin van het huidige millennium waren het linkse drammers als Rosemöller, van Dam en de Graaf die Fortuyn als een verderfelijk en gevaarlijk persoon hebben neergezet; nu zijn het linkse georiënteerde geesten als Ollongren, Klaver, Jetten die hard op weg zijn om de randvoorwaarden voor een aanslag op Baudet of Wilders neer te zetten.

Daarom is het onbegrijpelijk dat tout politiek Den Haag geschokt is door doodsbedreigingen aan het adres van Baudet bij politieke demonstraties, op sociale podia en in de gevestigde media. Gelet op de politieke routine van Kamerleden en bewindslieden in termen van verwijten van fascisme, racisme, discriminatie, verkeerd soort populisme, het wegzetten van het niet-linkse electoraat als dom kiesvee en het voortdurend wegkijken voor geweld oproepende kreten en teksten, heeft de politieke elite die ruimte gecreëerd. DN met de minister-president als grote roerganger heeft jarenlang de in hun ogen verkeerde populisten weggezet als een stelletje idioten, als een stelletje oproerkraaiers, als een stelletje inhoudsloze schreeuwers, als een groep minkukels? Neem mevrouw Ollongren die in haar lezing in Nijmegen de FvD hekelde als een partij die discrimineert op ras en zelfs beweerde dat de FvD verder ging dan de PVV. Volgens haar is artikel 1 uit de Grondwet een non-discriminatie artikel wat de kern is van de Nederlandse samenleving. Dat beginsel ligt volgens haar sinds Pim Fortuyn onder vuur. Wat concludeerde ze in die lezing? Het populisme bedreigt de kernwaarden van Nederland en in een adem zette ze drie politici die het pluche bestaan van de gevestigde politieke orde en in het verlengde daarvan het lobby en banen circuit herhaaldelijk aan de kaak stellen, op een niet onderbouwde wijze in de hoek.

Robert Bor heeft gelijk als hij constateert dat actoren van het oude Deugsysteem zich verbonden hebben tot een heilige drijfjacht tegen het veronderstelde fascisme spook. Een spook dat blijkbaar alleen de niet-linkse mens heeft aangetikt en gevoed wordt door berichtgeving, meningen en uitspraken van venijnige gespreksleiders, leeghoofdige BN-ers, journalisten en reporters met oninteressante meningen, uitgerangeerde cabaretiers en hysterische columnisten. Net als de Democraten in de USA begrijpt DN niet waarom de boodschap van Baudet c.s. bij het electoraat is aangeslagen.

In het begin van het huidige millennium resulteerde die vergiftigde atmosfeer in de moorden op Fortuyn en Theo van Gogh. Als DN geen draai van 180 graden maakt, kan het wel eens eindigen in de dood van een van de voorvechters van het nadenkende deel van de Nederlandse samenleving. Politiek, media en de kunstwereld kunnen niet langer onschuld claimen. Eén ieder van hen die meedoet aan het tot stand brengen van een klimaat waarin geweld gedoogd wordt, is moreel medeaansprakelijk voor de mogelijke afschuwelijke gevolgen daarvan.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benedict Broere
5 jaren geleden

Links Nederland is de weg kwijt. Wat wil men eigenlijk? Als je de grenzen open zet voor het Midden-Oosten en Afrika, dan is Nederland binnen de kortste keren een despotisch-crimineel-corrupt derdewereldland. Met overal moskeeen waar de haat gepropageerd wordt tegen zelfstandig denken en humaniteit. Ook wil men overal windmolens, zonnepanelen en warmtepompen. Wat miljarden en miljarden euro’s gaat kosten. Wat honderdduizenden Nederlanders de armoede in zal drijven. Je krijgt dan armententenkampen, krottenwijken onder bruggen, criminaliteit die welig tiert. Hoe breng je een land om zeep? Hoe vernietig je een cultuur? Hoe verpest je de toekomst van miljoenen mensen? Wel, dat is heel simpel. Je zet de grenzen open voor de rest van de planeet, je importeert de meest destructieve ideologie die er ooit bedacht is, en je verzint een klimaatcrisis die honderden en honderden miljarden euro’s gaat kosten. Simpel toch? Met dank aan Links Nederland.