Stem ze weg!

De voorzitter van de Tweede Kamerfractie van *66 (nee, ik krijg de ‘D’ echt niet meer uit mijn toetsenbord in deze combinatie) Rob Jetten sluit na de verkiezingen samenwerking met FVD en PVV uit. Los van het gegeven dat dat doorgaans erg premature uitspraken zijn, die als een boemerang kunnen terugkeren, heeft een voorzitter van een Tweede Kamerfractie daar niets van te vinden, want Tweede Kamer.[i] Hier gaat het om de verkiezingen voor Provinciale Staten en daaruit voortvloeiend de Eerste Kamer.

Afb: Michiel Verbeek voor Wikipedia.

Het fenomeen staat echter niet op zichzelf. Ook de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, gaat met een landelijke toernee de boer op in een hopelijk vruchteloze poging om de electorale schade voor de VVD beperkt te houden en die letterlijk daags na de verkiezingen alweer afgelopen is. Wat ontzettend doorzichtig. Waar de fractievoorzitters van de Tweede Kamer – ons landelijke parlement – zich eigenlijk mee bemoeien, ontgaat mij in dezen dan ook volkomen. Provinciale Staten zou om de provincie moeten gaan, maar ik vraag mij af in hoeverre de kandidaten voor Provinciale Staten überhaupt bekend zijn bij het electoraat, omdat ze volkomen worden ondergesneeuwd door het politieke geweld van de landelijke politici uit Tweede Kamer en regering.

Wat we kunnen waarnemen, is een aaneenschakeling van verkiezingsretoriek, die alweer vergeten zal zijn zogauw de stemmen geteld zijn. Proefballonnetjes worden opgelaten en gesloten akkoorden ineens ter discussie gesteld. Dat had u in de Tweede Kamer al moeten doen, dames en heren! Daar is deze namelijk destijds voor in het leven geroepen! Maar nee, in de Tweede Kamer gaan de hakken al bij voorbaat in het zand en kunnen we veelal de conclusie trekken dat veel debatten – en dus kostbare tijd – eigenlijk volkomen nutteloos zijn, omdat elke partij zijn stelling al betrokken heeft en de Kamerleden geacht worden mee te stemmen in de partijlijn en de fractiediscipline. Hoezo, “zonder last of ruggenspraak”? De betiteling ‘nep-parlement’, zoals PVV-leider Geert Wilders al meerdere malen naar voren heeft gebracht, is misschien politiek niet acceptabel, maar ook weer niet geheel uit de lucht gegrepen.

Maar wat mij betreft kunnen de landelijke politici het krijgen zoals ze het graag willen hebben. Het is dan ook van het grootste belang dat de kiezer eens leert om niet langer meer te stemmen op een partijprogramma, waar door coalitievorming en bijbehorende politieke handjeklap toch niets van terecht gaat komen; nee, de kiezer zal moeten aanleren om de zittende partijen af te rekenen op de (niet) behaalde resultaten over de afgelopen periode, en op de opeenstapeling van leugens die met een stalen gezicht door de regentenkliek te berde zijn gebracht, en de akkoorden die werden doorgedrukt, en het verkwanselen van de belangen van Nederland ten faveure van de Europese regentenkliek in Brussel.

Met het oog op de getrapte verkiezing van de Eerste Kamer, die wordt gekozen door Provinciale Staten en die de laatste democratische mogelijkheid vormt om het huidige kabinet en Tweede Kamer een halt toe te roepen, hebt u op 20 maart 2019 feitelijk nog maar één keus: die tussen Forum voor Democratie en de PVV.

En datzelfde geldt eveneens voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei aanstaande.

Reken af met het partijkartel. Ik wens u veel wijsheid toe bij het maken van uw keuze.

#StemZeWeg


[i] De toenmalige minister-president Joop den Uyl (PvdA) sloot voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1977 samenwerking met de VVD uit. Ondanks het feit dat de PvdA met 53 zetels de grootste werd, kwam echter het kabinet-Van Agt I tot stand, bestaande uit CDA (49) en VVD (28).


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benedict Broere
5 jaren geleden

De heersende politiek zit in een waan die minstens deze drie ‘absolute waarheden’ bevat: EEN: dat de islam een religie van de vrede is (dat is die islam zeer beslist niet, want de islam is, zoals een lange reeks experts uitlegt in vele boeken en lezingen en interviews, een agressieve totalitaire ideologie), TWEE: dat massaimmigratie een culturele verrijking is (dat is het niet, het brengt verarming, onveiligheid op straat, polarisatie, seggregatie, afname sociaal kapitaal, toename anomie en waarschijnlijk zelfs burgeroorlog), en DRIE: dat antropogene CO2 ons dramatische klimaatrampen brengt (dat doet het niet, zo vele klimaatexperts die uitleggen dat het effect van antropogene CO2 op de gemiddelde wereldtemperatuur praktisch nihil is). Als u kritische vragen stelt bij deze ‘absolute waarheden’, dan loopt u het risico uitgemaakt te worden voor nazi, fascist, racist, islamofoob en ontkenner van die CO2 opwarming (in de trant van Holocaust-ontkenner). Deze ‘absolute waarheden’ zijn vooral absoluut in kringen van D66 en Groen Links, en als je ze bekritiseert op linkse websites (Joop) dan word je al snel weggeblokt, zoals in vele’ grote ‘kwaliteitskranten’ kritiek op deze ‘absolute waarheden’ helemaal nooit een kans krijgt zich te uiten. Deze ‘absolute waarheden’ lijkt men te hanteren in een poging de westerse cultuur te ondermijnen en te vernietigen. Althans het lijkt er sterk op dat communisten en islamisten in een soort wederzijds van elkaar gebruik maken, de westerse cultuur willen verzwakken en overnemen om ieder hun eigen favoriete ‘heilstaat’ te stichten. Breng massaal mensen binnen die mensenrechten en wetenschap verachten, laat samenlevingen massaal honderden miljarden euro’s uitgeven voor fictieve klimaateffecten, ondermijn heel het systeem van moderne rechtsstaat en democratie, ondermijn heel het onderwijs, pas het aan, buig het bij richting de gewenste ‘absolute waarheden’, promoot relativisme, cultuurrelativisme, nihilisme, oikofobie… Wat kan je al niet bedenken om cultuur kapot te maken? Cultuur dat nota bene hoog scoort in de Human Development Index, met heel laag daarin het soort cultuur dat je aantreft in Noord-Korea en Pakistan. Maar men is ermee bezig, men is ijverig daarin. Grote inspanningen worden gepleegd, vele euro’s uitgegeven, om zoveel mogelijk westerse cultuur te slopen en te vervangen door die dysfunctionele cultuur die men als heilbrengend acht.

Frans
5 jaren geleden

Gewoon die “D” vervangen door een extra “6”, dan klopt het weer helemaal.

En “nep-parlement” is al weer achterhaald, het is inmiddels gewoon een “bananenrepubliek”.