De spookrit van de ECB komt niet tot stilstand na Draghi’s vertrek.

De ECB zit diep in het moeras dankzij zijn agressieve manipulatie van de koers van de Euro en de geldmarkten met het ongegeneerde opkopen van schuldpapier van failliete boedels in zuid Europa ten koste van de Noord-Europese economieën. In oktober gaat hij met pensioen, maar dat betekent niet dat er een normalisering mogelijk is, want zijn politiek is inmiddels het wonderdrankje voor de overleving van zuidelijke lidstaten. Draghi heeft de ECB naar ‘terra incognita’ gestuurd teneinde de politieke spelletjes van de globalisten in Brussel mogelijk te maken, want zonder zijn ‘goedkoop geld’ politiek was de EU al amechtig door de hoeven gezakt.

Afb: Publicdomainpictures.net

Daarmee ontbreekt ieder spoortje van gezond verstand in een onverantwoordelijk financieel beleid dat niet meer teruggedraaid kan worden omdat de ECB verloederd is tot een zwaar gepolitiseerd machtsinstrument voor de Brusselse socialisten, die hiermee voor de zoveelste keer in de geschiedenis tekenen voor een economische ramp zoals wij nu al veel te vaak hebben gezien.

Socialisme en communisme hebben weer eens een succesvolle greep naar de macht gedaan maar zijn slechts in staat tot destructief potverteren. Hier is de ECB weer een voorbeeld van, nu dit instituut ongrijpbaar is geworden dankzij het gebrek aan verantwoording dat de ongekozen ambtenaren hebben getoond in hun ideologische verblinding.

Prijsstabiliteit was de opgave onder Duisenberg, maar ook onder Draghi en met gemiddeld zo’n 1,7% inflatie dacht Draghi dat een scheutje linkse ideologie geen kwaad kon en stelde dat inflatie en prijsstabiliteit niet verenigbaar waren, verzon een fantastisch verhaal over deflatie en begon vanaf 2014 met geld te smijten, hij introduceerde zelfs negatieve rente waarvoor de Federal Reserve en de Bank of England als de dood waren. In 2015 werd hij, dankzij ieder gebrek aan controle en verantwoording, overmoedig en begon met ‘quantitative easing’, de opkoop van waardeloos Zuid-Europees staatspapier, de balans van Europa agressief op te blazen door onverantwoordelijke stromen aan liquiditeiten te creëren ter grootte van € 2,7 Biljoen! De crisis van 2008/2009 was er niets bij….

Nu de economische groei van de laatste jaren afvlakt zitten wij met de gevolgen, want Draghi denkt niet eens aan een exit-scenario uit deze gevaarlijke toestand. Gevaar voor deflatie heeft nooit bestaan, was in feite een salonsocialistische smoes om een enorme transfer van activa van noord naar zuid te effectueren, zeg maar doodgewoon boerenbedrog waarin de EU specialiseert: ‘negatieve rente’ en ‘quantative easing’ zijn de allergrootse, politiek gemotiveerde, blunders van de laatste jaren, maar niemand roept Juncker en Draghi ter verantwoording.

Een Rutte wil er veel te graag bijhoren en heeft hij geen verstand van geld- en kapitaalmarkten, die door de ideologische manipulatie der salonsocialisten verzeilden in de bekende problemen van onze pensioenfondsen, dankzij de negatieve rendementen van hun beleggingen: Après Rutte le déluge.

De EU lidstaten die tot hun nek in de schulden steken wreven in hun klamme handjes want de ‘verborgen agenda’ van de herfinanciering van hun schulden werd met de dag goedkoper over onze Noord-Europese ruggen! Duitse Bundesverfassungs-rechters en het Europese Gerechtshof, die hier natuurlijk ook weinig of niets van begrepen, gaven toe aan de ideologische druk en lieten de charlatans verder gaan met hun louche praktijken onder het motto dat dit ‘geldpolitiek’ zou zijn.

Maar het verschil tussen – korte termijn – geldmarkten en – lange termijn – kapitaalmarkten is dat hier sprake was van – lange termijn – monetaire staatsfinanciering die volgens de Europese verdragen en de statuten van de ECB streng verboden is! De salonsocialisten stelen de boel kaal onder onze neuzen en de salonsocialistische rechters laten dit glashard toe! Socialisme is een dodelijke ziekte waarvan ons land nooit meer zal herstellen!

De opkoop-programma’s mogen in 2018 beëindigd zijn, maar de looptijden van al dat waardeloze ‘oud papier’ streken zich nog vijf jaren uit en ondertussen proberen zakkenrollers als Macron die schulden helemaal in onze maag te splitsen door een Europees budget te introduceren, waar een eenzame Wopke Hoekstra manmoedig tegen streed, zonder de vereiste rugdekking van Rutte. Kortom, er is geen normalisering van de rentepolitiek in zicht noch een normalisering van de balans van de ECB en Europa gaat steeds verder naar de donder dankzij het potverteren van het salonsocialisme.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Ik zeg het nog maar eens een keer. Wij zijn nu overgeleverd aan ” financiële ” barbaren en volks- verlakkers. Prof dr. Sylvester Eijffinger en Prof dr. Edin Mujagic, hebben Mario Draghi bestempeld als een ” Italiaanse Financiële wolf in schaapkleding”. Ik bestempel Mark Rutte als een pathologische leugenaar, Sijbrand Buma als volks- verlakker, Lodewijk Asscher als een emotioneel wrak, Rob Jette als een leider van een groep zwakzinnigen en Jesse Klaver als verbaal niets zeggende uithangbord van een groep “geïndoctrineerde” niet zelfstandig denkende padvinders.. Alle classificaties zijn waarnemingen, ze niet voldoen aan de “Orthopraxie”, van zowel de waarden uit de historie, als wel in/aan de redelijkheid waarbij de natuurlijke elementen dominant moeten zijn. Immers: Als “we” heel veel mensen in één kamer “stoppen” zullen de dierlijke instincten het eerst van zich laten spreken. De Heer Dunki heeft het genoemd:”**** Nogmaals, probeer slechts het allerslechtste van deze activisten te denken en doe, in geval van twijfel, daar nog maar een schepje bovenop!****
We hebben dus te maken met een mentaliteit dewelke desastreus is voor Nederland. Machtsambities en veronderstelde mogelijkheden én manipulatie én indoctrinatie hebben een misdadig element in zich dat is ontsproten uit de breinen van mensen én lijdende aan psychastenie.
De “meester zin” van de heer Dunki:” ****Socialisme en communisme hebben weer eens een succesvolle greep naar de macht gedaan maar zijn slechts in staat tot destructief potverteren. Hier is de ECB weer een voorbeeld van, nu dit instituut ongrijpbaar is geworden dankzij het gebrek aan verantwoording dat de ongekozen ambtenaren hebben getoond in hun ideologische verblinding. ****
DUS……….. de onmacht van links maar desalniettemin fataal.
In dit licht moet U de classificaties interpreteren die ik heb genoemd.
Nu met de “klimaatgekte” ( idiotisme) komen de psychische gebreken in de Kamer der Staten Generaal, tot uiting bij onze volksvertegenwoordigers ter linker zijde van het politieke spectrum. Prof dr. Jaap Van Duyn, columnist bij de Telegraaf, schreef toch ook al dat Mark Rutte zijn houdbaarheidsdatum is gepasseerd.
Hoe we ook denken, en hoe en wát we ook schrijven, het zal een hele opgave worden de plucheplakkers ….. te laten vertrekken.
Een slotopmerking is………. dat de zogenaamde “wetenschappers” voor het klimaat hebben gekozen……….. is een gotspe…………. het echte probleem is de “overbevolking”…. en dat wil maar niet tot ze doordringen. Aan het “klimaat” is NIETS te doen.
Een beetje hoop geeft, dat Mr dr. Thierry Baudet de kat de bel heeft aangebonden.
Immers:” “De waarheid is altijd vreemd, vreemder dan wat verzonnen is.””

r dunki
5 jaren geleden

Helemaal mee eens; salonsocialisten zoeken dagelijks naar stokken om de democratische hond te slaan. De kunst is om het bedrieglijke middel en het absolute doel niet te verwarren en dat kan alleen maar door voortdurend het allerslechtste van nihilisten te denken!

Zie o.a. het artikel dd. 10.01 jl. : ” 2019 – het jaar waarin de politiek zich zelf de nek omdraait ” , waarin ik aannemelijk probeerde te maken dat het hen niet eens om het klimaat per se gaat, maar om de uiteindelijke greep naar de macht. Daarbij is het klimaat slechts het “geheiligde middel” – èn een uiterst lucratief verdienmodel – om dat sinistere doel te bereiken.

Nogmaals, probeer slechts het allerslechtste van deze activisten te denken en doe, in geval van twijfel, daar nog maar een schepje bovenop!

Zo ook in : “de frontale aanval op de medische wetenschap” (dd. 18 jl.) waarbij honderdduizenden onschuldige teenagers verminkt worden in de transgender business.

Hein
5 jaren geleden

Helemaal waar, maar het onverantwoordelijke financiële beleid van Draghi is kinderspel vergeleken met wat er lijkt te gaan gebeuren met het waanzinnige klimaatbeleid. Draghi is te overleven, de klimaatidioterie vernietigt welvaart op een schaal die nog nooit vertoond is. Nederland gaat minstens een eeuw terug in welvaart.