Wat begrijpt Macron van nationalisme en patriottisme?

Antwoord: helemaal niets! In de EU heeft Macron de rol van de schlemiel met het Franse minderwaardigheidscomplex, die buiten de deur de grootste mond heeft maar thuis geen deuk in een pak boter krijgt.

Afb: pixabay

Het land loopt lichtjaren achter als het gaat om hervormingen, het parasiteert al decennia op de (landbouw-)subsidies van de EU en het heeft dat enorme minderwaardigheidscomplex waaruit zich een wanhopig ego manifesteert in een serie laffe presidenten die stuk voor stuk ‘de ballen’ van Margaret Thatcher misten om, bijvoorbeeld, de puur Marxistische CGT en andere vakbonden aan te pakken. Problemen die wij zien in de Air France / KLM combine zijn typerend daarvoor. Het politieke systeem is de facto failliet en Macron was, als noodgreep, een ‘deus ex machina’ uit de hoge hoed die slechts kan bestaan middels een ‘cordon sanitaire’ om de ‘brutale populistische kiezers’ op hun nummer te zetten. Niet voor niets liggen de populariteitsquotes voor Macron rond de 30%; hij wordt algemeen gehaat.

Om zijn gekneusde ego wat op te vijzelen probeert hij een leidende rol in de EU voor zich op te eisen door mee te liften met de langzaam achter de horizon verdwijnende Merkel. Hij probeert wanhopig om samen met haar de federalisering van Europa, in de context van een linkse globalisering, door te drukken, kortom dè remedie tegen de liefde voor de EU. Dit duo doet denken aan de Bijbelse parabel uit Mattheus van ‘de lamme die de blinde leidt’. Zo heeft hij ook met Angela het sprookje bedacht van een Europees leger in een continent dat zich helaas niet eens kan verdedigen zonder de USA, dankzij systematische verwaarlozing der strijdkrachten. Deze onzin moet ‘gerechtvaardigd’ worden met vondsten als een mogelijke aanval van Rusland, China en – notabene – de USA!? Catherine Deneuve noemde zo iemand in één van haar glansrollen een ‘pauvre type!’ Dat schetst het beeld wel zo’n beetje.

Afgelopen zondag wilde Macron de natie ‘zijn ballen tonen’ door in zijn speech ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de beëindiging van W.O.I nog wat voor ‘macho’ te spelen door Trump’s ‘America First’ te bashen met de weinig snuggere bewering dat ‘patriottisme’ het tegendeel is van ‘nationalisme’. Voor het effect voegde hij daar nog aan toe dat ‘het voorop stellen van eigen belangen, zonder respect voor anderen, datgene vernietigt dat een natie het meest koestert en wat het land in leven houdt: de morele waarden’. Zijn huishoudster zal daar ongetwijfeld diep van onder de indruk geweest zijn, maar deze uitspraak is gevaarlijk en dom.

Nationalisme is, in combinatie met patriottisme, juist een verdedigingslinie tegen tirannie en heeft in diverse Oost-Europese satellietlanden zoals Hongarije, Polen en Tsjechoslowakije juist geresulteerd in moedig verzet tegen het communisme, reden waarom die landen nu ook instinctief in verzet komen tegen de linkse terreur van Merkel en nu weer Macron. Pas als nationalisme zich manifesteert als tegenpool van patriottisme gaat de zaak de mist in, wanneer één land de belangen van alle anderen ondergeschikt maakt aan eigen belang, resulterend in kolonialisme en verblind imperialisme. Het vervelende voor de communistische tendensen van Merkel en Macron is dat nationalisme ook weigert te buigen voor hun multiculturalisme, het globalisme van de EU in hun wanhopige pogingen die flauwekul door te drukken voordat de kiezers ook in Brussel ‘schoon schip’ maken. De gruwelijke linkse ‘multiculturele ongein’ dat alle culturen gelijk zouden zijn wordt gelogenstraft door de ellende die Merkel in 2015 heeft veroorzaakt door de poort open te zetten voor de ‘invasie der barbaren’. Wij hoeven maar even te kijken naar de hysterische massa in Pakistan om te concluderen dat wij die gekken kunnen missen als kiespijn, terwijl de Pakis al jaren Engeland kapot maken.

Het is , net als Rutte’s onzinnige onderscheid tussen goed en slecht populisme, volstrekt ignorant om te beweren dat patriottisme het tegenovergestelde zou zijn van nationalisme, dat in feite juist een integrerend onderdeel is van een filosofie van nationale waarden. Pas als wij die nationale waarden gezond en sterk genoeg hebben gemaakt kunnen wij eraan denken om die over de grenzen te etaleren, vooral in landen als Rusland en China waar die waarden met voeten getreden worden terwijl zij juist degenen zijn die ons met hun negatieve nationalisme willen ondermijnen. Dat een in-trieste minkukel als Macron dit filosofische onderscheid niet kan maken, ondanks zijn educatie aan één der ‘écoles supérieres’, pleit niet voor hem, maar waarschijnlijk is de politieke correctheid de overheersende ‘waarde’ in zijn denkraampje.

In dat gefrustreerde denkraampje is ‘nationalisme’ juist de tegenpool van ‘internationalisme’, van ‘globalisme, dus één der linkse stokpaardjes en daar wringt Macron’s schoen. Dat was Merkel’s motief om de grenzen open te zetten en onze culturele solidariteit te verkrachten met haar primitieve, subversieve Islamitische horde’s. Dat Macron van de weeromstuit een ‘anti-nationalist’ wordt is slechts een impulsieve, inhoudsloze ‘kneejerk-reflex’ om zich tegenover de grote broer Trump te bewijzen. Maar hij zou zich eens moeten realiseren dat er in Frankrijk een virtuele parallelle samenleving bestaat van rond de zeven miljoen – grotendeels onaangepaste en vaak criminele – moslims. Hebben wij hier soms nog meer ‘talent’ nodig?

Dat levensgrote gevaar van een Merkel en Macron wordt exponentieel vergroot door het niet dwingende akkoord van Marrakesh dat is opgesteld door de meest linkse, moreel corrupte kliek die er op deze aardbodem verblijft, de totaal verloederde United Nations. Een politiek correcte D’66 loyalist als Rutte heeft waarschijnlijk de vooropgezette bedoeling dat de in dat niet-bindende, zieke akkoord ingebouwde ‘politieke dwang’ binnen de kortste keren wordt getransformeerd in ‘absolute dwang’.

Hij hoopt dan in Brussel te zitten en ‘après nous le déluge’ voor zijn ‘prachtige land’, zo werkt Big Brother, via de achterdeur, zonder dat er een spatje democratie aan te pas komt!

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
5 jaren geleden

Ons land zijn we al kwijt.
Onze vrijheid raken en nu kwijt.
En ons leven raken we binnenkort kwijt als de poorten van de hel open gaan.

Hein
5 jaren geleden

Die leugenachtige Rutte is bij uitstek de man de de belangen van Nederland verkwanselt ten faveure van een mooi baantje voor hemzelf in die verrotte EUSSR.